Jump to content

PBM:

Medlem
 • Posts

  322
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

PBM: last won the day on January 29 2017

PBM: had the most liked content!

Profilinformation

 • First name
  Peter
 • City
  Mjölby
 • Antal år inom saltvatten
  2
 • Akvarievolym
  340L
 • Akvarie mått
  120x57x50
 • Allmän beskrivning av dig
  Har Akvarie som en stor hobby, har tidigare haft ett RSM 130 men har nu ett Elos 120 samt en liten AquaCube på
  8 Liter(en liten rest av mitt tidigare växt kar).

  Ett annat stort intresse är Hockey o då främst Mjölby Hockey (Div1)med naturligtvis även Elitserie Hockey o då är det Frölunda som gäller.

  Försöker springa en hel del vad nu det är ..lite innebandy blir det med grabbarna.
 • Akvarietillverkare
  Elos
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  3st AquaIllumination moduler SolBlue
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Elos
 • Antal år inom sötvatten
  10år
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  40

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

PBM:'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

15

Reputation

 1. Hej Ett alternativ som verkar intressant är philips ny led CorallCare gen2, jag kommer ha det som ett alternativ när det är dags att byta belysning men visst är det svårt o inte välja Hydra64 HD.
 2. Hej. Nu skriver du ju att du inte söker efter bubbelvin anemoner men jag har en orange med grön mitt, bor utanför Mantorp.
 3. Finns en PowerBar 5.1 kvar så köper jag den. / Peter Boström
 4. PBM:

  Cirkulationspump.....

  Efter lite fundering så blev det en Ecotech Marin Vectra S1, satte fart på den nu ikväll och måste säga att den är väldigt väldigt tyst. Dyr ...ja men förmodligen värd varenda krona
 5. PBM:

  Cirkulationspump.....

  Tack för era svar pojkar.., en AquaBee vore säkert trevlig men är nog lite för dyr lutar åt en överdimensionerad Jebao men vi får se..
 6. PBM:

  Cirkulationspump.....

  Så troligen blir en överdimensionerad dc pump tystare om man minskar ner flödet men inte en ac 220v pump. Kan ju mycket väl vara så att det bara är impellern som är större.
 7. PBM:

  Cirkulationspump.....

  Ja okej, Nyos finns inte på hyllan nu heller så... någon som testat Nyos Viper?.
 8. Hej på er. är på gång att köpa ny cirkulations men vet inte vilken man ska välja, som alltid vill man ju ha en så tyst pump som möjligt. dom två jag tänker på är, Nyos Viper 5,0 eller Jebao DCP 5000, för mig räcker det igentligen med en pump som klarar 3000l/t men bör man välja en kraftigare pump som ej behöver gå för fullt för att få ner ljudet. Några förslag. /Peter
 9. Ok tack för inf, jag använder TMC:s Balling och har gjort det sedan starten dvs 5år och det funkar bra men det kan vara kul o testa lite nytt, möjligheten finns ju att det blir bättre..... Hmm o sämre också för den delen.
 10. PBM:

  Hydra 52 ägare

  Har tyvärr inte Hydra 52, använder Sol blou. (Tidigare ver)
 11. Vad bra, då kommer en följd fråga... lästa att det bör vara mycket cirkulation i sumpen där man doserar ballingen, hur har du gjort... har du en extra pump bara för den eller räcker denn lilla cirkulation som finns.
 12. Hej Alessandro Kör du med denna ballings metod nu eller blev det aldrig av, använder TMC Balling nu men verkar det vettigt kanske man ska testa.
 13. God eftermiddag .. var ett tagsedan jag skrev i tråden så en liten uppdatering är på sin plats... Glasrosorna som jag klagade på är jag inte av med men försöker jaga dom som kommerupp bland korallerna, tanken på en pincettfisk (Chelmon Rostratus) har funnits men vet inte om jag vågar sätta i en sådan med tanke på dom storpolypiga korallerna. Karet har rullat på bra senaste halvåret och börjar se bra ut. Avslutar med några bilder. /Ha det gott
 14. Litet vattenbyte gjort samt byte Fosfat och Kol. Ahaaa dessa Glasrosor sprider sig som en löp eld....får köra lite intensivt med RedSea Aiptasia Nu brukar ju inte det hjälpa så bra men ska försöka ge dom en match...
 15. Mätt lite vattenvärden idag, överlag så är det bra dock så är fosfat lite högt. Kh=8,3 (Hanna) Po4=0,16 (Hanna) No3=10 (RedSea) Ca=420 (RedSea) Mg=1300 (RedSea) Salt=1,022,8 Några bilder på Paracheilinus Wrasse.
×
×
 • Create New...