Jump to content

irwin_fletch

Moderator
 • Content Count

  730
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  46

irwin_fletch last won the day on November 1

irwin_fletch had the most liked content!

Community Reputation

685 Excellent

About irwin_fletch

Profilinformation

 • First name
  Array
 • City
  Array
 • Stödjande medlem t.o.m
  Array
 • Akvarievolym
  Array

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vad kostar en sådan? Jag hade en kille här som hade en lab-grade mätare med sig i bilen. Hade 800 par i övre delarna av karet (ändå växer acro upp till ytan). Men hade gärna haft max 400-500.
 2. Vad har du när du testar dina parvärden? Har bara testat mitt kar en gång och det var skyhögt.
 3. Inte mycket nytt, några mindre fraggar har fått ersätta någon större korall.
 4. Är det rosten som fått barium att öka? Trodde det skulle visa sig på järn och kanske andra metaller. @Lasse @stigigemla
 5. Ursäkta språket men fy fan vad dåligt. Just nu ploppar detta upp vart jag än läser. I fb-grupperna är diskussionen igång och även på reef2reef. Var pumparna nya? Vad använde du vid rengörning och hur ofta har du rengjort dom? Många som säger att ättikabad kan orsaka detta, men jag har kört ättikabad i många år och i alla fall inte märkt något. Jag är inte duktig på kemi men just stigningen i barium hade jag inte kopplat till detta i första hand, men kanske är helt rimligt. Vad säger @Lasse
 6. Snyggt. Kul med film och lite snack. Skulle vara roligt att göra något liknande. Någon app/program som är lätt att använda för detta? Eller filmar du bara och laddar upp på yt?
 7. Tack! Vet inte riktigt vilken tråd man skulle lägga upp det i bara. Jag har en egen tråd som jag är inne i en gång per år men där är det ingen fart direkt ?
 8. Håller liv i tråden. Sista två bilderna visar en jämförelsebild på en cyhapstrea som tagit sig bra från fraggplugg.
 9. Antagligen för dåligt flöde inne i korallen som gör att bakterier får fästa. Stora hystrix som blir täta brukar gå samma öde till mötes.
 10. Jag häller extra kalium- och strontiumkloridlösning i ballingen. Började lågt och testat mig fram med icp.
 11. Kört olika, men för tillfället romans mezzoforte. Är FM:s spårämne som tillsätts, ligger bra i allt annat. Men just K och Sr behöver jag dosera mängder för att ligga i nivå. Sr har varit värst.
 12. Jag doserar stora extra mängder K och Sr genom ballingen (alltså utöver maxdosen spårelement i ballingen). Inga alger, men mycket koraller. Innan doserade jag tritons flaskor efter varje icp men verkar förbrukas snabbt för vid nästa icp är det lågt igen.
 13. Jag har nån gammal tråd på forumet reef2reef. Nä jag har hybridramp så mest t5 och led mest för syns skull. Men hade gärna gått över till Led som huvudbelysning.
 14. Sorry, helt missat ditt inlägg. Jag har lite olika pumpar, en gyre (gammal modell) som går på max, sen tre vortech mp40 som alla går på max, sen två olika tunze som även dom går på max. Härligt att det växer på, kul att höra.
 15. Ja det skulle jag säga. De andra effekterna är inget som påverkade korallerna, fiskarna eller utseendet på karet. Med de andra effekter menar jag att borstmaskar och en del svampar försvann.
×