Jump to content

irwin_fletch

Moderator
 • Content Count

  754
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

irwin_fletch last won the day on June 12

irwin_fletch had the most liked content!

Community Reputation

742 Excellent

About irwin_fletch

Profilinformation

 • First name
  Jonas
 • City
  Vimmerby
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Akvarievolym
  250 liter saltvatten, 100 liter saltvatten, 720 liter sötvatten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Blandar kaliumdivätefosfat i osmosvatten. 8g i 1 liter osmos. 0,5ml per 100 liter höjer 0,03 i fosfat. Jag hade kvar sedan sötvattenstiden, men tror pmdd.nu säljer fortfarande. Då kan köpa 250g för 60kr. Räcker ett tag
 2. Ati har en flaska med fosfat, vet att företagasakvarium brukar ha den (nackdelen är att den innehåller massa jod med). Men går väl lika snabbt att köpa hem och blanda själv annars.
 3. Rejäla koraller som spathulata verkar trivas men de "tunnare" blir inte så fina, sämre pe. Sen börjar man ju fundera när man läser på andra forum där 400 ses som jättehögt i par. Folk sätter i halsen på fb när en amerikan visar high end acro under sina 700 par i toppen. Mellan 300-400 par verkar vara det de flesta eftersträvar. Jag gillar ju t5, men med alla 8 rör på 100% blir ljuset inte skönt för ögonen. Så fort man drar ner procenten kommer färgskiftningarna fram tydligare på de flerfärgade korallerna. 6 rör hade nog räckt.
 4. Man ser ju alltid förbättringspotential i denna hobby Kommer nog styra om ljuset lite så att leden får ökas och t5 ner, mer för ögats skull än annat. Har andra "problem" som ska fixas innan dock.
 5. Det är en hybridramp med 8*80 w t5 och 4*75w led. Vid mättillfället är det 8 rör tända och de går på 85%. 4 led tända som går på 35%. Alltså låååååångt från full kraft på rampen, som hänger 22cm över vattenytan. 4 rör är 1,5 år gamla och 4 rör är 6 månader gamla. Anledningen till att jag köpte en mätare (seneye) var att en kille var förbi och köpte fraggar hade med sig en par-mätare (labgrade) från ett lab han jobbar på. Den visade 900 par (då hade jag mer ljus på). Jag blev lite chockad över siffran och var tvungen att börja mäta ordentligt. Denna budgetmätare verkar ge troliga värden utifrån vad de andra mätaren visade. Så vad tror ni, sänka tills toppen ligger på 650-700?
 6. Lite värden från parmätaren. Rött är i centrum och grönt långt fram mot framrutan.
 7. Tycker det ser ut som en pocillopora.
 8. Då är jag inte ensam i alla fall Jag doserar 5ml om dagen utspritt mellan 12-21. Triton rekommenderar daglig dos på 1,17 ml. Tänker också att det kan gå åt snabbt men borde visa något. Jod visar nästan alltid lite högre än rekommenderat på ICP.
 9. Vänder mig till er som doserar extra magan dagligen/veckovis och kör ICP. Lyckas ni få upp värdet enligt ICP? Jag doserar fem gånger så mycket dagligen som triton rekommenderar för mitt kar men jag har alltid 0 i värde. Egentligen skulle jag stannat vid tre gånger så mycket enligt tritons rekommendationer (även när det visar 0 på icp). Men tycker det är märkligt att det aldrig ger utslag?
 10. Ska se om jag kan ge dom något snart
 11. Har du mycket förbrukning räcker inte den dos av spårelement som finns i core7 (likt all annan standardballing). Sen har ju triton gjort det enkelt för oss då de "rankar" ämnena hur viktiga de är att dosera upp. Det som sen kan bli jobbigt är att många ämnen ändå inte kommer ge utslag trots att man doserar mer än vad triton rekommenderar. Jag doserar 5 gånger så mycket av Mn varje dag som triton rekommenderar, men har aldrig haft utslag på något tritontest.
 12. Spännande. Fick också tillbaka icp från ati i veckan med ett nitratvärde som var helt off. Jag har haft högt nitrat (20+) och lågt fosfat ett tag. Nu skulle jag nollat nitrat enligt icp (inga drastiska åtgärder är gjorda ska tilläggas).
 13. Här kommer en mer uppdaterad lista. Finns det inte det du söker på listan så fråga, finns alltid möjligheter Acropora hyacintus rosa/röd Acropora austrea grön Acropora tumida grön Acropora tortusa myagi tort blå/lila Acropora tortusa cali tort blå/ljusblå toppar Acropora sp lila table Acropora sp blue tip Acropora sp grön/lila Acropora granulosa Acropora gomezi blå (få kvar) Acropora carduus pacman Acropora prostrata Stylophora rosa Stylohora milka lila Stylophora gröna polyper Montipora setosa röd (jättefina bitar) Montipora forest fire Montipora appleberry grön med lila polyper Montipora röd flakväxande (grön går nog ordna med, möjligen lila också) Caulastrea furcata candy cane (få kvar) Pavona maldivensis orange/guld går möjligen få små fraggar en denna som får räknas som lite raritet Tror jag lagt upp bilder på nästan alla sorter innan så tar bara pavona maldivensis här nu och acropora prostrata
 14. Mest är det för att få motivationen tillbaka. En annan sak som stör mig är att stora kolonier lätt dör när flödet blir för dåligt, detta trots tre mp40, en gyre 350, två tunze, en jeabo sw 25. Vill ha mer flöde runt hela korallen. Lite andra tankar: Saknar en del lps:er med som kejsarna inte tillåter nu. Goniopora och euphyllia funkar men vill gärna ha några till. Kejsarna är även i största laget för mitt kar på 170cm. I alla fall med mycket koraller/sten. Nya fiskar tänker jag ett gäng mindre kirurger (kom gärna med förslag), någon anthias (inte bestämt sort), sen olika wrassar, mandarin. Tanken är att testa sand för första gången på länge (kommer köra pump bottennära till ett 80w UV för att förhindra dino). Byter jag inte belysning kommer jag ändå dra ner på t5-rören lite och köra en ledbar tillsammans med rampens led.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...