Jump to content

irwin_fletch

Stödjande medlem
 • Posts

  857
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  61

irwin_fletch last won the day on February 8

irwin_fletch had the most liked content!

3 Followers

About irwin_fletch

Profilinformation

 • First name
  Jonas
 • City
  Vimmerby
 • Stödjande medlem t.o.m
  2023-02-22
 • Akvarievolym
  250 liter saltvatten, 100 liter saltvatten, 720 liter sötvatten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

irwin_fletch's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Week One Done
 • One Year In
 • One Month Later
 • Dedicated
 • Conversation Starter

Recent Badges

946

Reputation

 1. Jaså! Det har jag aldrig hört innan. Har du testat? Inga nackdelar med att göra det?
 2. Spridningen ja. Jag har 8 rör på tidigare ramp. Acropora växt till och med på undersidan ibland. Med enbart led blir det lite väl skuggigt för min smak. Men en sak som hjälpte var att bara flytta ut ledbarsen och vrida dom något. Innan satt de närmare centrum.
 3. Tryckt in två T-5 rör bland leden. Första intrycket är att jag kommer vara väldigt nöjd med denna kombo. Nu ska jag sakta vänja korallerna med den nya belysningen.
 4. Ja den möjligheten finns. Men mina dubbla silikatfilter borde kunna fixa så det bara är lite silikat då. Men på 15 test av osmosvattnet i behållaren har det alltid legat mellan 80-200 ug/l i silikat. Första testet från osmosen direkt visar 0.
 5. Jag brukar försöka använda vit ovansida om jag ska ha dom till något som har med akvarie att göra. Men kanske finns i dom också?
 6. Hmm. Hur reder vi ut detta. Ska jag rengöra min tunna med tvättsvamp och torka rent med papper sen fylla upp med osmosvatten och låta det stå något dygn och skicka in ett nytt ICP. Jag kan ändå behöva kolla upp mitt akvarievatten nu.
 7. Hmm. Kan det vara så enkelt som att jag slarvar med att tvätta ut tunnan? Men då borde fler märka av höga kiselhalter. Alla andra skrubbar väl inte tunnorna varje månad
 8. https://www.proffsmagasinet.se/arbetsplats/forvaring-lager-och-miljo/forvaringskarl/hinkar-tunnor/cofa-33809-tunna-100-l-o48x70-cm-3055869
 9. Hittade tunnan på hemsida. Polypropen är den gjord av. Tror inte den är livsmedelsklassad. Kan inte vända på tunnan än då den är vattenfylld. På fb kommenterade en annan saltakvarist att det skulle kunna bero på beläggningar inne i tunnan. Jag torkar av den ibland men kanske inte tillräckligt ofta
 10. Har i diverse trådar och forum sökt svar på hur jag kan ha förhöjda värden av silikat på mina ICP-test men aldrig hittat en lösning (mäter både akvarievatten och osmosvatten). Jag har dubbla silikatfilter och TDS-mätare som visar noll, men testen har i flera år visat att silikat finns i osmosvattnet. Borde kanske tänkt på det innan, men inför förra testet tog jag vatten direkt från utgående slang på osmosen, alltså inte från min "osmosbehållare" som jag gjort innan. Rätt som det var visade ICP-resultatet noll (vilket det ju bör med dubbla silikatfilter). Med andra ord är det min vattentunna som släpper silikat och gjort under många år. Vattentunnan köpte jag 2016 på bauhaus.. Fråga. Vilken tunna ska man nu köpa istället?
 11. Då var ommöbleringen i stort sett klar. Stora kolonier har kapats bort, montipora har skrapats i evigheter, några nya stenar på plats och framförallt många nya acrofraggar. Har tänkt fram och tillbaka om jag skulle satsa mer på fina LPS som fångar ögat i första anblicken, men jag återkommer hela tiden till acropora. Att se en acropora växa och färga ut är det som motiverar mig i längden. Så nu är 14 nya acrofraggar på plats samt några av favoriterna från det jag rensat ut. Ska dit några till, sen ska jag luta mig tillbaka. De nya verkar enbart ha coola namn hela bunten lantin verkar inte existera längre Blood magik shortcake Blue angrybird Blue Matrix Leprechaun purgatory Ultimate blue horrida Ultimate interstellar Purple monster Pink floyd Blue spathulata mfl Glad att man har samlat på sig vänner som gör att man kan byta och testa nytt utan att bli ruinerad. Alla nya småbitar gör att det ser väl uppstaplat ut nu men så får det vara något halvår nu.
 12. Bytte till ATI tvåparts under hösten. Har enbart positiva saker att säga om den.
 13. Min gamla tomteluva till goniopora har gått i fraggkaret några år och vuxit till sig. Jag hade problem med flera goni för några år sedan och har inte vågat testa sedan dess. Men nu är det både ny balling och ny belysning sedan sist. Gör ett nytt försök.
 14. Jag har kört ati-icp rätt länge nu. Dom mäter flour. Dejong säljer testen i trepack. Blir lite billigare att köpa på sig.
 15. Sps ser ju ut att återhämta sig bra nu. Bra jobbat. Flour-värdet hos mig är väldigt svårt att hålla i balans. Har inte vågat mig på någon separat dosering av det då jag är rädd att gå för högt och det kräver en del icp för att hamna rätt i dosering.
×
×
 • Create New...