Jump to content

irwin_fletch

Moderator
 • Content Count

  735
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

irwin_fletch last won the day on January 21

irwin_fletch had the most liked content!

Community Reputation

707 Excellent

About irwin_fletch

Profilinformation

 • First name
  Jonas
 • City
  Vimmerby
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Akvarievolym
  250 liter saltvatten, 100 liter saltvatten, 720 liter sötvatten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack tack.. svaret hittar du i inlägget här ovan.
 2. Hehe, sätter på om du har vägarna förbi. Kör romans mezzoforte i 5litersdunkar, så det räcker ändå tre veckor (skulle jag tippa). Har inte samma tillväxt som jag haft innan. Favoriterna ändras hela tiden tycker jag. Men visst har man några man har lite extra koll på. Några fina som varit små små fraggar när man fått tag på dom och sen blivit fina. Lägger upp några som jag håller av mycket.....bara acro, är dom som är favoriter. Denna visste jag inte vad det var när jag fick. En mörk liten klump som men åren blivit jättefin och växer bra just nu. Denna golden spathulata tittar jag på varje dag. Det är nog min absoluta favorit. Överlycklig när jag lyckades köpa den som liten fragg. Rosa spathulata som väl kanske inte är så ovanlig eller så men gillar att den håller sig så rosa och inte går mot rött som många andra. Även detta en centimeterfragg som jag inte visste alls vad det skulle bli av. Gillar att det är lite guld i koralliterna på denna.
 3. Grymma bilder, sån sjuk tillväxt. Någon speciell anledning till två så stora vb efter varandra?
 4. Vad kostar en sådan? Jag hade en kille här som hade en lab-grade mätare med sig i bilen. Hade 800 par i övre delarna av karet (ändå växer acro upp till ytan). Men hade gärna haft max 400-500.
 5. Vad har du när du testar dina parvärden? Har bara testat mitt kar en gång och det var skyhögt.
 6. Inte mycket nytt, några mindre fraggar har fått ersätta någon större korall.
 7. Är det rosten som fått barium att öka? Trodde det skulle visa sig på järn och kanske andra metaller. @Lasse @stigigemla
 8. Ursäkta språket men fy fan vad dåligt. Just nu ploppar detta upp vart jag än läser. I fb-grupperna är diskussionen igång och även på reef2reef. Var pumparna nya? Vad använde du vid rengörning och hur ofta har du rengjort dom? Många som säger att ättikabad kan orsaka detta, men jag har kört ättikabad i många år och i alla fall inte märkt något. Jag är inte duktig på kemi men just stigningen i barium hade jag inte kopplat till detta i första hand, men kanske är helt rimligt. Vad säger @Lasse
 9. Snyggt. Kul med film och lite snack. Skulle vara roligt att göra något liknande. Någon app/program som är lätt att använda för detta? Eller filmar du bara och laddar upp på yt?
 10. Tack! Vet inte riktigt vilken tråd man skulle lägga upp det i bara. Jag har en egen tråd som jag är inne i en gång per år men där är det ingen fart direkt ?
 11. Håller liv i tråden. Sista två bilderna visar en jämförelsebild på en cyhapstrea som tagit sig bra från fraggplugg.
 12. Antagligen för dåligt flöde inne i korallen som gör att bakterier får fästa. Stora hystrix som blir täta brukar gå samma öde till mötes.
 13. Jag häller extra kalium- och strontiumkloridlösning i ballingen. Började lågt och testat mig fram med icp.
×
×
 • Create New...