Jump to content

irwin_fletch

Medlem
 • Posts

  934
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  89

irwin_fletch last won the day on February 3

irwin_fletch had the most liked content!

6 Followers

Profilinformation

 • First name
  Jonas
 • City
  Vimmerby
 • Stödjande medlem t.o.m
  2024-03-26
 • Akvarievolym
  250 liter saltvatten, 100 liter saltvatten, 720 liter sötvatten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

irwin_fletch's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Week One Done
 • One Year In
 • One Month Later
 • Dedicated
 • Conversation Starter

Recent Badges

1.2k

Reputation

 1. Ska bli spännande att följa abrotanoides. Grym acropora.
 2. Vilka sorter blev det? Någon av hans riktiga dyrgripar (bortsett från att alla är rätt dyra)? Min erfarenhet är att de brukar växa mycket bättre än importerade koraller så du kommer nog ha fina kolonier framöver.
 3. Ja det märkte jag. Inte lika känslig som seneye men jag fick vända och ha mig lite sen tog jag alltid högsta värdet på alla mätpunkter
 4. Jag tror med seneye mäter högt. Men även om jag multiplicerar parwise så betyder det att många av mina acro växer mellan 70-150 par. Dessa två millepora växer bara i sidled och de står på 150 par om jag multiplicerar med 1.17.
 5. Kopierar in text från mitt inlägg på fb. Har gjort mätningar med två olika parmätare för att få lite mer kunskap kring mitt kar. Jag gör det för att lära mig mer om vilka olika sorters acro som gillar vilket ljus. Testet är gjort i ett kar på 170cmlångt och 70 brett. 25centimeter över ytan hänger 4xhydra32, 2 xorphek or3 ledbar, 2x55w t5. Testet är gjort 10-3 centimeter under ytan när ljuset är på max enligt mitt schema, dvs allt ljus är på och hydrorna når 90% på blåkanaler, 40% på vit och mellan 50-70 på UV och violett. Siffran som står först är gjord med ITC parwise, siffran som står efter är gjord med seneye med uppdaterad mjukvara. Det är hisklig stor skillnad på mätningarna. Den ena säger att jag borde öka ljuset och den andra sänka. Jag kommer inte göra några justeringar alls utifrån detta men tänkte kolla vad ni säger/tror?
 6. Jag har en seneye om det skulle vara av intresse.
 7. Bilder på LPS som fått hänga med på köpet i min satsning på SPS. Ibland får jag ett ryck och kan inte låta bli att köpa när det dyker upp annonser här på sidan.
 8. En acro som sällan är med på bild. Den är från eurocorals. Inte så i ögonfallande men snygg i sin enkelhet. Är finare när den får mer par men har inte plats för den längre upp i revet då det är en snabbväxare.
 9. Än så länge mår chelmon bra. Äter allt fryst med god aptit, äter även masstick vilket känns skönt då det är smidigt att mata med. Fått högre näringsvärden senaste månaden när jag matat med fryst flera gånger om dagen. Ökat min VÄS med 2 ml om dagen och både fosfat och nitrat svarar direkt. Börjat med ett litet test där jag doserar järn och flour på veckobasis, men tar det försiktigt.
 10. Med fisk och fiskmat och inget mer än liten reaktor ( sett till ditt stora system) som tar näring kan du nog inte förvänta dig annat. Skulle behövas ett stort refugium tror jag. Kan det vara sten som släpper ifrån sig fosfat med?
 11. Hade du doppat din carduus innan du la ner den i karet? Carduus, suharsonoi och echinata är exempel som kan vara väldigt känsliga när det kommer till dip.
 12. Hade jag fått låsa mina värden hade det där varit exakt där jag velat ligga. Lägga till Mg på 1350, kalium på 415 och jod på 80.
 13. Har försökt med kopparbandad pincettfisk förut men då bara chansat och satt i fisken i visningskar och även fraggakar. Den här gången ger mig själv bättre förutsättningar med en aklimationsbox där den får egen mat. Började äta bra idag, dag två. Håller tummarna nu.
 14. Snyggt. Imponerande på så kort tid fortsätt uppdatera oss.
 15. Solkorall är en bra gissning men den har jag haft i mitt första visningskar, detta är mitt andra korallen i fråga överlevde tyvärr inte transporten, men jag ska göra ett nytt försök. Bild kommer
×
×
 • Create New...