Jump to content

irwin_fletch

Medlem
 • Posts

  808
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

irwin_fletch last won the day on May 1

irwin_fletch had the most liked content!

Profilinformation

 • First name
  Jonas
 • City
  Vimmerby
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Akvarievolym
  250 liter saltvatten, 100 liter saltvatten, 720 liter sötvatten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

irwin_fletch's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

814

Reputation

 1. Förtydligar att jag endast skickar lite större beställningar, minst 7-8 koraller.
 2. Bump. Finns kvar av det mesta. Främst acropora och montipora. Kan skickas på egen risk.
 3. Jag har aldrig testat kamelräkor, jag var på gång men vågade inte efter att ha läst lite skräckhistorier (säkert överdriven rädsla).
 4. Jag hade höga jod-värden under ganska lång tid. Inte med några dödsfall bland korallerna men tror inte det var särskilt nyttigt. Jag halverade dosen av trace 3 och hamnade på lagom värde. Men jag har aldrig fått reda på varför jag låg så högt. Men jag matar också med formula 2. Använder flingfodret. Men är inte det ett av våra vanligaste torrfoder, då borde höga jodvärden vara vanliga. Har ni andra som läser detta inlägg och använder formula 2 märkt något? Jag har under lång tid även haft högt molybden (utan användning av NOPOX) och misstänker formula 1 och 2 till detta.
 5. Jag har en ständig annons uppe och sålt av mycket sedan nyår men där man klipper växer det ofta ut nytt så känslan är väl inte att det krymper. Jag bor lite dåligt till för att lätt kunna sälja Men snart ska jag ta tag i det.
 6. Jag har ett fraggkar på 200 liter men där är det fullt redan innan jag börjat hugga ut några stora kolonier. Men jag kanske kan starta något tillfälligt och som du säger, försöka sälja det som går. Det har jag inte tänkt på. Har en butik 10 mil bort som kanske skulle vilja ta emot en del. Vore nog enklaste lösningen för att slippa slänga koraller.
 7. Ja det är väl det som är tanken, att få ut allt och spara det jag gillar mest samt kunna komplettera med lite nya gobitar. Men att kunna spara så mycket koraller kommer bli en utmaning. Även tråkigt att slänga så mycket koraller som jag kommer va tvungen till. Tror inte det finns möjlighet att sälja så mycket vid ett enda tillfälle. Ska försöka styra ihop något med en akvariekompis i närheten när coronan släpper, han kan nog hålla en del till mig. Fisken tänker jag får gå kvar i karet under tiden. Men kommer gå några dagar med fullt arbete för att ro det i hamn.
 8. Uppdatering. Inte kommit någon vart alls med min rescape. Jag får helt enkelt inte ihop tiden/tar mig inte tiden till det. Svårt att veta vart man ska börja, försökt hugga ut många stora bitar och fraggat upp men tycker inte det händer något. Börjat med acropower, svårt att säga om det givit något resultat. Möjligen lite mer pe och mer uppsvällda lps. Discobild tagen med aquarium cam.
 9. Kul med film, mer sånt. Blir inspirerad till att göra något liknande även om teknikklippet skulle bli 20 sekunder långt
 10. Kul att ni är nöjda Alltid roligt att träffa likasinnade även om det krävs lite avstånd och munskydd i dessa tider. Hoppas korallerna fortsätter växa och färga.
 11. Hej. Ber om ursäkt att jag inte återkopplat till er. Jag har helt enkelt inte sett att ni skrivit här i annonsen. Skulle ni vara intresserad av fraggar är det bara skicka PM. Alla sorter finns inte kvar men de flesta (samt att det kan finnas lite mer att klippa på om man vill ha). mvh Jonas
 12. Tack för svar. Hur många liter vatten räknar du på att du har? (tänker så jag får något hum om dosering per 100 liter). Jag ska absolut göra ett test och se. Minns du om du trappade upp dosen efter hand eller går det börja med en standarddos? Låter smidigt att styra din visuella upplevelse av färgen men hjälp av acropower istället för att jobba med N/P upp och ner.
 13. Lite intresserad av dina tankar kring acropower som jag vet att du doserar (via doserpump?). Jag har aldrig haft någon daglig dosering av amino och inte använt det i sådan mängd att jag kunnat säga något positivt eller negativt om det. Jag har alltid tänkt att det endast är värt att dosera om man har riktigt låga näringsvärden men så kanske inte är fallet? Hur mycket doserar du dagligen och hur doserar du i förhållande till dina näringsvärden?
 14. Mitt värde har gått neråt under en tid nu men det är fortfarande liiite högt. Enda jag har kvar som teori är att det är i maten. Triton nämner det som en orsak och jag kan inte komma på något annat just nu.
 15. Haft uppe den på en del forum och stora fb-grupper. Det mesta lutar åt acropora Lokani. Ice Fire vet jag att det inte är men det är ju åt det hållet. Den är helt solid undertill, som en solytariensis.
×
×
 • Create New...