Jump to content

irwin_fletch

Medlem
 • Posts

  816
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

irwin_fletch last won the day on May 1

irwin_fletch had the most liked content!

Profilinformation

 • First name
  Jonas
 • City
  Vimmerby
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Akvarievolym
  250 liter saltvatten, 100 liter saltvatten, 720 liter sötvatten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

irwin_fletch's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Week One Done
 • One Year In
 • One Month Later
 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

822

Reputation

 1. Återkom gärna hur det går. Jag har gjort i princip samma förändringar utan nämnvärt resultat.
 2. Jag har två silikatfilter kopplade efter varandra men det gör ingen skillnad. Jag har högt värde både i karet och i osmosvattnet enligt ATI-icp. Köpa ny osmos är väl det som återstår, vet inte vad det finns för andra alternativ.
 3. Intressant att läsa LN21:s kommentar om lågt KH. I mitt för stunden väldigt åsidosatta fraggkar har jag ett gäng euphylliafraggar som inte slagit ut på flera månader. Har inte hittat någon förklaring till varför så enkla koraller tjurat, men inte försökt lösa det på något sätt. För ett tag sedan märkte jag att kh-dunken var slut. KH hade dykt ner till 5,5 från vanliga 8. Inga koraller verkar ha tagit skada, MEN mina euphyllia har slagit ut. Nu med kh runt 8 är det fortfarande ute. Inget jag rekommenderar dig att göra, men intressant att någon märkt av samma sak.
 4. Då kan jag nog köra på utan att behöva vara allt för rädd tänker även du @MichaelE att ozonet ersätter det aktiva kolet eller kan man med fördel köra båda.
 5. Jag kör bara några timmar på natten så där är det ju rätt stor skillnad. Kör du inget aktivt kol nu eller kör du båda? Jag har varit lite försiktig med ozonet då jag läst att det kan påverka mindre djur (pods osv) negativt. Ska testa att öka timmarna för att se om jag upplever skillnad.
 6. Riktigt snygg lösning med "kåpan" till rampen. Hur mycket ozon kör du och hur många timmar? Jag har aldrig fått den där wowkänslan många pratar om när de kör ozon. Jag är inne på att jag kanske kör lite väl försiktigt.
 7. Japp, TDS finns och visar noll (men vet ej tillförlitligheten på min). Jag bytte mina dubbla silikatfilter i april 2021. Senaste testet var i början juli. Brukar byta efter 6 månader. Nej inget annat märke används, men det skulle ju vara ett alternativ för att se.
 8. Hej Har märkte under många år att jag får höga värden av silikat i mitt osmos-test när jag skickar ICP-test via ATI. Jag kör nu dubbla silikat-filter efter osmosen men ändå ligger jag över 100 enheter (150 i senaste testet). Vad ligger ni andra på? Är min osmos för dålig eller vad ger detta höga värde. Vad är okej att ligga på?
 9. Jag har aldrig testat kamelräkor, jag var på gång men vågade inte efter att ha läst lite skräckhistorier (säkert överdriven rädsla).
 10. Jag hade höga jod-värden under ganska lång tid. Inte med några dödsfall bland korallerna men tror inte det var särskilt nyttigt. Jag halverade dosen av trace 3 och hamnade på lagom värde. Men jag har aldrig fått reda på varför jag låg så högt. Men jag matar också med formula 2. Använder flingfodret. Men är inte det ett av våra vanligaste torrfoder, då borde höga jodvärden vara vanliga. Har ni andra som läser detta inlägg och använder formula 2 märkt något? Jag har under lång tid även haft högt molybden (utan användning av NOPOX) och misstänker formula 1 och 2 till detta.
 11. Jag har en ständig annons uppe och sålt av mycket sedan nyår men där man klipper växer det ofta ut nytt så känslan är väl inte att det krymper. Jag bor lite dåligt till för att lätt kunna sälja Men snart ska jag ta tag i det.
 12. Jag har ett fraggkar på 200 liter men där är det fullt redan innan jag börjat hugga ut några stora kolonier. Men jag kanske kan starta något tillfälligt och som du säger, försöka sälja det som går. Det har jag inte tänkt på. Har en butik 10 mil bort som kanske skulle vilja ta emot en del. Vore nog enklaste lösningen för att slippa slänga koraller.
 13. Ja det är väl det som är tanken, att få ut allt och spara det jag gillar mest samt kunna komplettera med lite nya gobitar. Men att kunna spara så mycket koraller kommer bli en utmaning. Även tråkigt att slänga så mycket koraller som jag kommer va tvungen till. Tror inte det finns möjlighet att sälja så mycket vid ett enda tillfälle. Ska försöka styra ihop något med en akvariekompis i närheten när coronan släpper, han kan nog hålla en del till mig. Fisken tänker jag får gå kvar i karet under tiden. Men kommer gå några dagar med fullt arbete för att ro det i hamn.
 14. Uppdatering. Inte kommit någon vart alls med min rescape. Jag får helt enkelt inte ihop tiden/tar mig inte tiden till det. Svårt att veta vart man ska börja, försökt hugga ut många stora bitar och fraggat upp men tycker inte det händer något. Börjat med acropower, svårt att säga om det givit något resultat. Möjligen lite mer pe och mer uppsvällda lps. Discobild tagen med aquarium cam.
 15. Kul med film, mer sånt. Blir inspirerad till att göra något liknande även om teknikklippet skulle bli 20 sekunder långt
×
×
 • Create New...