Jump to content

irwin_fletch

Moderator
 • Content Count

  800
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

irwin_fletch last won the day on February 19

irwin_fletch had the most liked content!

Community Reputation

798 Excellent

About irwin_fletch

Profilinformation

 • First name
  Jonas
 • City
  Vimmerby
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Akvarievolym
  250 liter saltvatten, 100 liter saltvatten, 720 liter sötvatten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kul med film, mer sånt. Blir inspirerad till att göra något liknande även om teknikklippet skulle bli 20 sekunder långt
 2. Kul att ni är nöjda Alltid roligt att träffa likasinnade även om det krävs lite avstånd och munskydd i dessa tider. Hoppas korallerna fortsätter växa och färga.
 3. Hej. Ber om ursäkt att jag inte återkopplat till er. Jag har helt enkelt inte sett att ni skrivit här i annonsen. Skulle ni vara intresserad av fraggar är det bara skicka PM. Alla sorter finns inte kvar men de flesta (samt att det kan finnas lite mer att klippa på om man vill ha). mvh Jonas
 4. Tack för svar. Hur många liter vatten räknar du på att du har? (tänker så jag får något hum om dosering per 100 liter). Jag ska absolut göra ett test och se. Minns du om du trappade upp dosen efter hand eller går det börja med en standarddos? Låter smidigt att styra din visuella upplevelse av färgen men hjälp av acropower istället för att jobba med N/P upp och ner.
 5. Lite intresserad av dina tankar kring acropower som jag vet att du doserar (via doserpump?). Jag har aldrig haft någon daglig dosering av amino och inte använt det i sådan mängd att jag kunnat säga något positivt eller negativt om det. Jag har alltid tänkt att det endast är värt att dosera om man har riktigt låga näringsvärden men så kanske inte är fallet? Hur mycket doserar du dagligen och hur doserar du i förhållande till dina näringsvärden?
 6. Mitt värde har gått neråt under en tid nu men det är fortfarande liiite högt. Enda jag har kvar som teori är att det är i maten. Triton nämner det som en orsak och jag kan inte komma på något annat just nu.
 7. Haft uppe den på en del forum och stora fb-grupper. Det mesta lutar åt acropora Lokani. Ice Fire vet jag att det inte är men det är ju åt det hållet. Den är helt solid undertill, som en solytariensis.
 8. En som verkligen trivs med ledbelysning istället för t5
 9. Ni vet den kittlande känslan när man ska öppna upp ett ICP-test. O lättnaden när det verkar lugnt. Ska inte öka min dosering av VÄS på ett tag nu. MO fortfarande lite högt av någon outgrundlig anledning, men inom ramarna. Analyse108008.pdf
 10. Jag skulle gissa på Acropora tortuosa. Det finns några olika men skulle säga "cali tort" som den brukar kallas. Så nu har du ett förslag till Mycket fin är den i vilket fall.
 11. Min satte fot rätt så fort, men sen strök den med när jag hade aefw för några år sedan.
 12. Är också påväg att byta till ATI 2 part så följer tråden med intresse. Vartifrån kommer ditt höga kaliumvärde? Kul med nya acro. Tror jag haft fragg från samma moderkorall som din red diamond, blir grymt snygg.
 13. Uppdaterad lista. Alla fraggar 100kr styck Acropora: tortuosa cali tort (ljust blå) tortuosa myagi tort (blå/lila) gomezi (starkt blå) pacman (gröna toppar) bali slime (starkt grön) Sp. lila aussie table (kan finnas fler) Stylophora: rosa/lia milka (lila) begie/gul bas med gröna polyper mörk bas med turkosa polyper Montipora: setosa (starkt röd) sunset (orange bas med gröna polyper) forest fire (röd med gröna toppar) bara två kvar appleberry (grön med lila polyper) LPS: Pavona
 14. Den är ganska vanligt förekommande i handel. Brukar även finnas som fragg hos privatpersoner då och då.
 15. Nej det är ganska lugnt. Ancora och paraancora skickar ut lite krigsarmar ibland men aldrig någon som drar ihop sig. Torcharna står lite längre ifrån så de kommer inte riktigt åt de andra Ja precis. Mycket trevlig korall som är enkel att ha att göra med. Tyvärr gillar min gula kirurg att nippa på polyperna av nån anledning.
×
×
 • Create New...