Gå till innehåll

Fredde_100

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Fredrik
  • Stad
    stockholm
  • Akvarievolym
    130

Fredde_100's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Här kommer en helhetsbild på hur det ser ut just nu! Lite skitiga rutor bara men orkade inte ta det idag, så det får bli imorgon:)
  2. Tja! Har nu startat upp mitt rsm igen, efter ett missöde under en semester sist. Får se om man lyckas hålla sig från missöden dena gång. Kom gärna med förslag och synpunkter om ni har några, man blir ju som sagt aldrig fullärd inom denna hobby;) Information om det jag har ändrat och teknik kommer senare under dagen, och även bilder.
  3. Tjena magnus, jag måste säga att jag är mäkta imponerad av ditt kar. vad kör du med för tillsattser?
  4. hej, har också problem med desa bubblor i mitt rsm130. Vart efter skumaren satte du ditt aktiva kol? i Facket precis efter skummaren eller? Tacksam för svar.
  5. halloj manne, har nu införskaffat mig ett red sea max 130. Men jag har inte lyckats få skummarn att funka som det ska, har fått bytta alla pumpar i sumpavdelningen på grund av att dem var defekta och lätt som ångvält. Men nu till frågan, jag har båda pumparna igång och då funkar det helt klockrent, men sen så fort jag sätter igång skumaren så börjar det komma syrebubblor från pumparna, och jag har ställt skummaren på att skuma så lite som möjligt, har du någon aning vad problemet kan vara? Tacksam för svar:) Kommer förövrigt att göra en tråd här på forumet om mitt kar med bilder och grejer, för den som undrar.
  6. ok, jag är inne på att köra 13kg. Hade faktiskt tänkt från början att köra med lite mer som du, men då gör jag inte det. Tack för tippset:D Mvh/Fredde
  7. ok, det går nog bra. hur mkt ls jör du med i ditt kar?
  8. japp, det får ta och bli så, får se vad som händer i helgen, är kanske 1 kar rikare då, hade tänkt det iallafall. Har dock släppt tanken med att ha den på mitt rum, tanken är nu att istället ha den i alrummet:) Hur går det med ditt kar föresten, funkar allt bra? hoppas på en uppdatering på bilder snart:D
  9. Det här var då sannerligen ett snyggt akvarium. Kommer att följa den här tråden nu framöver:D
  10. Det låter bra manne, det skulle ju faktiskt underlätta lite om man kunde få tag i en tyst som går in i sumpen, och så blir det ju lite snyggare också, är ju inte så snyggt med en stor "klump" som sitter i karet. Mvh/Fredde
  11. ok, har du ngt bra ställe att rekomendera med lite svensk fakta och som säljer? För som jag har förståt det så är det skummaren som utgör det mesta ljudet i ett RSM, eller har jag fel? Vore riktigt kul om jag skulle kunna få ner ljudet lite. Mvh/Fredde
  12. Tja Den där verkar bra, finns det ngn möjlighet att den går in i sumpen på ett RSM? funderar på att köpa ett och vill ha en lite tystare skummare än den som sitter i som orginal.
  13. Det där ser bra ut. Har hört att det är ganska mkt som måste fixas i ett sådant kar innan man kan använda det som ett saltkar. är det så eller, om vad är det isånafall man behöver köpa till?
  14. mm, det kommer att bli ngra tusen. Men det är det värt. Jag hade inte tänkt att skaffa invånare på en gång, utan hellre lite längre inkörstid än normalt. så jag kommer nog att skynda väldigt långsamt. köra med ls 2 månader istället för 1 månad och lite så, tror att det kommer att bli bättre ju längre man väntar. Sen har jag hittat den vädigt biligt på ett ställe här i stockholm. runt 4000 utan möbeln och runt 5000 med möbeln:D Men nog snackat om det här, den här tråden var som sagt ämnat till ditt kar. Du får se till att ladda upp lite fler bilder:)
×
×
  • Skapa Ny...