Gå till innehåll

Zemilor

Medlem
  • Antal inlägg

    136
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Nu får du skicka upp några bilder med på dina nyförvärv! allt gick bra o så?
  2. Att ställa in en durso så exakt som du kräver är näst intill.. Det går inte att få det så exakt att durson slukar returen med hävert och om du skulle lyckas kommer minsta fragment som kommer in i pumpen minska dess flöde så durson kommer suga luft igen! Att få det helt tyst behöver du troligen en väg till ner till sumpen för vattnet. De flesta har två pvcrör ner till sumpen så det ena jobbar med 98% av flödet med hävert och den andra sväljer resten så enkelt att det strilar ner längs kanten på röret utan att suga luft... Kanske en överrinningsbox som komplement??
  3. Du har bara en nedgång till sumpen? alltså bara en durso ner eller ser jag fel? Vad händer om den sätter igen eller ventilen är lite för strypt? du kan få upp hela sumpens volym i huvudkaret under natten som kommer. du får testa plugga durson och se om de inte blir omvänd översvämmning eller om karet kan ta emot hela sumpen? returpumpen kan jag inte specen på men min bryter på överhettningskydd innan den går sönder vilket jag hoppas dig med gör... Annars ser det bra ut för dig!
  4. Jag är själv kanonnöjd med min ATI sunpower. Det är en t5 ramp med kylning och möjlighet att tända två rör för sig och fyra för sig! inte dimbar förvisso men jag tyckte inte priset för en ATI Powermodule rättmätigade det Två st ramper om 6*24w skulle kosta mer än en Giesemann ramp med månljus i paketet men det är helt klart ett alternativ! Du kan säkert hitta ramper i bra begagnat skick om du har lite tålamod! Egentligen är det vad du själv vill ha och vad regeringen hemma har lagt för vårbudget http://www.aquapro2000.de/Lightning/T5-lamps/ATI-Lighting/ATI-Sunpower/Sunpower-without-bulbs/ATI-Sunpower-6x24-Watt-T5::7638.html
  5. Om inga planer ändras tänkte jag titta inom! kanske får sambon och någon av grannarna med mig med! Intresserad av och se vad din LED ramp kan prestera!
  6. Då du har ett kar som är 70cm åt alla håll blir det svårt att få till lyset med enbart t5 rör 24w e allt som får plats så då behöver du ca 13-14st för att få riktmärket 1watt/liter vatten. Har du råd eller kan hitta en begagnad kombiramp vore det kanske de bästa! 250w Mh med 2*24wT5 rör ger 298w och så gott som fullgott ljus! Länken är en Giesemann infiniti ramp kanske i dyraste laget men en riktigt snygg och kvalitetsäker! Säkert något som en Dam där hemma skulle uppskatta då de verkar som de ska vara stilrent och snyggt det du skaffar! Med en liten sarg där uppe och en ramp hängande från taket får du det rent och snyggt! Dessutom kan du välja till LED månljus direkt i denna ramp! Det finns även ett alternativ på 1*250w + 4*24w T5 som skulle ge dig ljus på de eftertraktade 1w/l http://www.aquapro2000.de/Lightning/HQI-Lamps/Giesemann/Giesemann-Infiniti/Giesemann-Infiniti-1x250-Watt-HQI-2x-24-Watt-T5::2345.html Passar inte just denna som du kan välja i flera olika färger finns de många fler på samma sida! ;-)
  7. Jajamen petrol du hämtade en stjärnmuräna hos grannen! Tack för berömmet alltid kul när andra uppskattar det man gör
  8. Tyvärr dog den vitbröstade när vårt uv-c pajade efter bara en månad men de andra fyra mår kanon! Växer allihopa och lever lugnt tillsammans i en bestämd hierarki. Vår desjardini har blivit ett praktexemplar som många höjer på ögonbrynen för!
  9. Längesen det var uppdatering i tråden! Nog för det har hänt mycket men tiden finns inte till allt! Karet rullar på finfint med bra tillväxt på både sps lps som mjukisarna! Vi känner oss helnjöda med Zeoviten trots lite droppande och mätande var dag! Tänkte mest skicka upp lite nya bilder Dock dåligt skrapade rutor! Manne borde känna igen sina fraggar! supermanfraggen har gått från en femtioöring till 6cm i diameter och hysterixen är en boll på över 10cm i diameter!
  10. Har precis bytt aktivt kol i Zeoviten med om de nu hjälper?
  11. Vad händermed mina Ricordea Florida? Igår började mina silver ricordea dra ihop sig och utstöta ett brunt slem runt hela skivan och idag har de nästan försvunnit helt.. Ser inte alls bra ut? Har mätt salthalt 1.024 Mg KH och Ca utan anmärkning. Det enda som skiljer är ju värmen som e 3 grader varmare i värmeböljan 29 istf 26 grader? Inget vattenbyte på 6 dar inga tillsatser som inte varit där innan osv? Någon som sett något liknande för idag har en trefärgad på samma ställe fått samma symptom? 30cm längre bort sitter andra som är lika fina som alltid!
  12. Hej du! Att dosera upp Ca Mg samt andra ämnen brukar jag göra när jag gör vattenbyten! Jag körde några byten med rent salt och mätte varje gång. Sen fick man krydda det nya vattnet med de extra tillsatserna som inte finns tillräckligt i saltet. Givetvis är metoder som Balling och dylikt bättre då de ger jämt doserat flöde, men byter du vatten var vecka ska det inte ställa till för stor oreda. Zeovit systemet fick du en liten blick på hemma hos mig. Jag kör mina stenar i KZ egna reaktor som jag skakar en gång om dagen! Doserar Zeo "grund" (Zeobak, Zeostart och Zeofood) samt tillsätter K-balance B-balance LPS-AA och CV. Zeovit är en bra, effektiv men lite dyr och ganska pillig metod att köra i ett så litet kar som ett RSM. Finns de som har testat det ändå. Saltishenke körde det i sitt lido om jag inte minns fel. Andra använde en nätstrumpa att ha stenen i bak efter skummaren i RSM'et. som han kramade runt med. Andra metoder är Prodibio ampuller. Manne testar det i sin kub och du har Chrille och Idas rsm som testar det! Enklast e och fråga dem om dessa! Vodka är inget jag hade gett mig på som första försök men det är jag! Vill du veta mer om Zeovit finns det flera bra killar och fråga! Anders har ett fint 718liters bla andra! Jag svarar gärna på fler frågor i Pm med!
  13. Nix lite euphyllia , "din" röda montipora och ricordea yuma kvar resten har fått nytt hem!
  14. Du har juh gott om plats för mer fraggar ;-) Bra att Euphyllian kom så fint direkt efter min ganska omilda dremelbehandling!
  15. Det är hög tid för en uppdatering av denna tråd! Speciellt efter att ha fått se det idag med alla grymt fina koraller och vålmående fiskar! Tackar för titten och alla fraggar som följde med hem igen! Har man något att göra denna helgen med
  16. Det finns många skolor i om kirurger kan överleva i ett Rsm130 eller inte. Jag körde en Gul flavve tillsammans med en Hepatus i mitt Rsm tillsammans med 6 andra fiskar och en tridacna mussla i över ett år utan minsta problem! inte en prick, ett slagsmål, matvägran eller liknande. Kirurgerna på bilden är kanske en tredjedel av vad mina var så jag ser inget problem med denna setup. Klart dör en kirurg i karet blir det en stor påverkan av vattenkvaliten det förstår jag med! Så all input av erfarenheter hjälper till! Bilderna blev kanon Crille vi får köra på lite högre upplösning med stativ nästa gång så kan vi kräma ut ännu lite till!
  17. Bästa fraggstenen är en sönderslagen bit LS.. Ser naturligt ut, och är som sagt LS inte något fosfatrikt supplement. Enligt mig iallafall som tycker tillverkade fraggstenar skijler sig ur revet störande mycket
  18. Och vill man ha det riktigt tyst och är paranoid gör man tre hål! ett strypt till 95% av flödet. Ett för resterande flöde och ett extra i reserv! sen ska du ha ett upp med om du inte drar bakom akvariet! men två 25mm genomföringar med 34mm hål och ett 32mm genomföring med 43-45mm hål... Finns en artikel här på guiden med exakta hålstorlekar! Allt beror på hur stort flöde du ska ha genom sumpen?
  19. Det finns flera alternativ. Mitt kar hade ett innerfilter med skummare och nitratfilter med orginal! Det heter Deltec Innenfilter 31 http://www.aquaristic.net/deltec-innenfilter-31.html
  20. Så nu börjar äntligen prickarna på Xanturumen ge med sig så Uv't kan stängas av och Zeoviten få full effekt! Kommer starta doseringen av zeovit lite smått i veckan utöver grunden som nu körts i dryga månaden! Bytte kol i reaktorn idag med så den e fräsch en månad till. Kommer testa dosera normala doser till 350lvatten av följande ZeoBak 4dr 2ggr/Veckan ZeoFood 4dr 2ggr/veckan Zeostart 0.6ml Dagligen K- Balance 0.7ml Dagligen B- Balance 3.5ml 2ggr/vecka Amino Acid 1.5ml Dagligen Pohl's Coral Vitalizer 7dr Dagligen efter släckning Jag höll länge i en Coral Snow och en Kaliumiodide flaska men börjar med denna relativt enkla setup! Värt att anmärka är att Zeoviten inte reagerade speciellt mycket på att Uv't gick nattetid tog alla tester idag och fick fina resultat med nära noll i nitrat och fosfat efter den stora flytten för en vecka sen! Salinitet 1.025 Nitrat 0.2 PH 8.0 KH 7.4 Ca 430 Mg 1290 PO4 NH4 omätbara
  21. Sen 10dec har reaktorn rullat! så det är bara Zeogrund hittills! Värt att offra för fisken.. Anders på k-stad Zoologiska rådde till nattetid körning så hade han gjort för och bli av med prickarna på en kirurg som gick i hans stora Zeokar!
  22. Jag har precis samma tankar.. Så nu är det en avvägning mellan fiskens hälsa och en ung Zeovit-bakteriestam. Därför körs Uv-t så mycket det går när karet inte är tänt och har för zeoviten ökat zeobakdoseringen en aning. Har ett 39w uv på ca 400l så de borde ha ihjäl orsaken till de vita prickarna inom några dagar! Vi får se man lär så länge man lever så! Tackar för inbjudan! ska ha det i åtanke! samma gäller dig om du har planer till avkroken Sölvesborg! Vi har tre kar här i samma byggnad så vi har små planer på att ha en egen träff och visa vad vi åstakommit lite längre fram i tiden
  23. Hehe kanske inte men du har fått något som funkar juh! Hade gärna kommit på träffen om jag inte jobbat! Du kanske kan svara på en fråga om Zeovit gentemot UV-c.. Jag har en Xanturum som fått prick så kör Uv-c Nattetid nu för att hjälpa den! Rätt/fel med nattetid eller egna erfarenheter?? Har bara Zeo grund igång ännu köpte de första sps erna i onsdags ;-)
  24. Många som kär på känsla verkar det som hehe! zeogrund plus spongde power alltså! Sen får ögonen visa resten! Det är nog bara att ta det lugnt och lära sig själv ;-) Synd på Musslan!
×
×
  • Skapa Ny...