Jump to content

Dimorb

Medlem
 • Content Count

  4,709
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Dimorb last won the day on December 31 2020

Dimorb had the most liked content!

Community Reputation

142 Excellent

Profilinformation

 • First name
  Andre
 • City
  Porsgrunn
 • Antal år inom saltvatten
  10+
 • Akvarievolym
  1970 liter + diverse karantän och fraggsystem
 • Akvarie mått
  300x70x70 + 250x50x45 sump
 • Akvarietillverkare
  Custom by DreamAquarium
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Deltec 3070s
 • Antal år inom sötvatten
  Sysslar bara med saltvatten.
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  250 i systemet
 • Storlek på sump
  250x50x45
 • Kör du med sand på botten
  Nej
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja det är rörmaskar på bilden men det jag menade var att vermetider inte är maskar.. det är en snigel. Det är ett helt annat sort djur och bör därför inte blandas in med maskarna
 2. Finns ingenting som är revsäkert som äter vermatider. Då må du gå på en del wrassrar eller tryckare och de kommer ta andra ting också.
 3. Vermatider är inte maskar.. det är en form av snigel. Det på bilden är inte vermatid för de växer rakt utan någon direkt bas. En vermatid har en tydlig kanelbulleformad bas som den kan krypa in i och de är mycket grövre.. Ser ut som rörmask och hjälper då till å filtrera. Är du osäker så kan du lägga ner upplöst mat i ytavrinningsfacket.. om det är vermatider så kommer de släppa ut slemmnät för å fånga mat. Rörmask fångar med sin "fjädrar" och utsöndrar inte nät.
 4. Länken var bra. tänkte bara ösa i lite zink men blir nu gjort med stor försiktighet.
 5. Det blir med största sannolikhet GHL light bars 2. Fick en uträkning på hur det ljuset sprider sig i förhållande till höjd och placering och det blir inga problem att få till täckande belysning med dem. Men dyrt blir det.
 6. Pratade med dem på labben. Tydligen har de haft någon felinställning som har gett inget/lågt zink.. nu är det tydligen ordnat och fler folk får besked om zink.
 7. Tänkte bara höra om någon annan har observerat eller har insikt i varför. Jag har testat över 80 ICP med ATI. Har mer eller mindre ALLTID mätt 0 i zink och aldrig någonsin fått rekommendation att dosera det till trots för total avsaknad i säkert 50 tester i rad. Nu plötsligt har de startat å rekommenderat dosering av zink - på de 2 senaste ICP testerna. Någon som vet varför det har ändrat sig? Vad bidrar zink i huvudsak med i akvariekemin? @jonasroman @stigigemla
 8. Hej alla. Hur skall ATI Zeolith plus användas? Finner ingenstans på nätet om det skall slängas i sumpen, hängas i påse eller användas i filter. Ännu mindre vilket flöde det skall ha eller om det kan vara användbart mot t.ex. tungmetaller. Hur använder ni zeolith? Vad doserar/lägger ni ner när ni får negativa svar på tungmetaller i akvariet? mvh Andre.
 9. Dimorb

  Re-export!

  Jag vet vilka regler som gäller i Norge men detta handlar om att reda ut vilka regler som gäller från Sverige TILL Norge i en re-export. Det är inget problem att handla från de större grossisterna och få det sänt hit med allt vad som krävs men det är olika typer av re-exporter baserat på landet de kommer ifrån och jag försöker få mig en bild av hur det fungerar från Sverige nu.. det är enkelt å söka efter intyget/re-export på jordbruksverket MEN det förutsätter att man har dokumentationen som jag skrivit tidigare och det är lite svårt när det inte finns regelverk för att det skall medfölja
 10. Dimorb

  Re-export!

  Det är olika dokumentation.. Du skall visa lagligt förvärv - alltså varifrån du har köpt den och att den har köpts lagligt med det som krävs innanför landets gränser. Du skall uppvisa laglig importväg - in till EU/landet där den blir sålt. Båda dessa är krav om du skall exportera korallen vidare eller blir konfronterad med att du har en korall och någon från t.ex. jordbruksverket vill veta om allt står riktigt till.. Men det är inget krav för butiker å tillhandahålla den dokumentationen.. det är inget krav för grossister att vidaresända dokumentation mellan länder eller till ha
 11. Dimorb

  Re-export!

  Det är precis detta som är problemet. Om du handlar innanför EU behövs ingenting utan handel mellan länder är fritt så ingen sänder med intyg på laglig import eller förvärv men om du senare skall exportera korallerna eller du vill flytta på dem eller bara skall gå i god för att du har gjort allt lagligt så finns det inga bevis för det. Det var samma fråga jag hade uppe med dem för länge sedan.. idiotiskt system att inte ha krav på ena sidan men när det gäller är det likväl krav.
 12. Dimorb

  Re-export!

  Där var det något men det är dokument som ser ut att vara gällande för stora djur. Räcker det att dokumentationen är snarlik denna eller det skall vara den? Har för mig att jag har sett någon form av dokumentation på guiden tidigare som en svensk butik använde. I tillägg till detta som skall visa införskaffelse är det också krav på att butik skall bistå med kopi på cites/laglig import. Är det någon som har fått med CITES intyg/kopier eller liknande vid köp i svensk butik?
 13. Dimorb

  Re-export!

  Ja det vet jag. Det är inte det jag frågar efter. Jag undrar hur praxis är i Sverige nu. För att man skall kunna re-exportera eller flytta en korall måste man kunna uppvisa lagligt förvärv och import till EU/sverige - det betyder att alla handlare må på ett eller annat sätt intyga korallens laglighet genom dokumentation som följer med kund vid köp. Jag undrar hur den dokumentationen ser ut? Om den är i bruk i butiker i Sverige eller om man helt enkelt bortser från det och lämnar kunderna i det dilemmat att de inte kan flytta på korallerna - eller sälja dem vidare.
×
×
 • Create New...