Jump to content

Dimorb

Medlem
 • Content Count

  4280
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Dimorb last won the day on March 27 2016

Dimorb had the most liked content!

Community Reputation

116 Excellent

Profilinformation

 • First name
  Andre
 • City
  Porsgrunn
 • Antal år inom saltvatten
  10+
 • Akvarievolym
  1970 liter + diverse karantän och fraggsystem
 • Akvarie mått
  300x70x70 + 250x50x45 sump
 • Akvarietillverkare
  Custom by DreamAquarium
 • Ljusuppsättning
  T5 lysrör
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Deltec 3070s
 • Antal år inom sötvatten
  Sysslar bara med saltvatten.
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  250 i systemet
 • Storlek på sump
  250x50x45
 • Kör du med sand på botten
  Nej
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bägge filtren står i sumpen/vid sidan av sumpen i skåpet. Förstår inte helt hur du menar med T-anslutning. Nitratfiltret kan inte ha så stort flöde som den interna cirkulationspumpen. Den pumpen ger 2000 liter/timme och filtren är specifiserade för 7,5 liter/timme. Tror inloppet är på sug sidan. Det går ju rakt in i pumpen så svårt å se att det skulle gå på andra hållet.
 2. Men finns det inget annat alternativ/förslag som ger likvärdigt eller större flöde. Har precis köpt en ny doser 2.1 och GHL är ju inte direkt billigast på marknaden.
 3. Vet inte om de fortsatt producerar dem eller om de kanske är ur produktion. Jag köpte min ena direkt från deltec. https://webshop.korallen.no/products/peristaltic-pump-pp150ml Den är det jag har till det ena filtret. Den ger 150 ml/min vilket ger 9000 ml/timme. Ser att jag skrev fel. Hade skrivit att den gav 150 ml/h.
 4. Ja det har jag. Men jag har ju precis köpt en ny doser 2.1 aaaahh.. Tror du den blir förstörd om man använder den till att mata med vatten? Den bör ju kunna ge ganska mycket vatten per minut.
 5. Den är säkert fin men den ger ännu mindre flöde än deltecs PP150 och jag behöver något som kan ge mer eller i det minsta detsamma.
 6. Funderar på om man kan använda en doser 2.1 till å mata nitratfiltret med vatten. Det blir ju väldigt exakt men kanske onödigt slitage på pumphuvud?
 7. Söker efter förslag på kontinuerlig doseringspump/peristaltisk pump som passar till mitt nitratfilter. Har just nu en Deltec PP150 som ger 150 ml/h vilket är ok men kanske lite i underkant. Vad finns det mer på marknaden som ni kan rekommendera? Har en IKS Vario Blue på det andra filtret men den är bara på 4,5 L/H vilket är allt för lite för att få ut full effekt. Funderar på om jag skall koppla på en mindre pump (några hundra liter) men vet inte om det är en bra ide. De är säkert inte byggda för att hantera så mycket av/på som det blir till ett nitratfilter. Rekommendationer? @Lasse
 8. Står på lådan att den må kopplas till profilux via PAB eller till en doser 2.1 stand alone. Är kopplingen mellan stand alone och slave densamma - alltså med PAB? Finner inte ut av det och dum som jag var beställde jag inte PAB kabel till dosern då jag trodde de ingick sladd för tillkoppling. Aaaaarh...
 9. Jag gjorde så att jag byggde en hylla som den står på så den kom upp säkert 25 från där den stod. Vatten nivån är nu cirka en centimeter under avrinningen på filtret och fleecen är ordentligt skitig före den går vidare. Kör bara på ett av rören ner men likväl ordentligt med skit som samlar sig upp. Hur länge kan det tänkas ta innan man ser en effekt på värden i akvariet - tänker på att man binder upp skit i större utsträckning än tidigare.
 10. Dimorb

  Köpa lantanklorid?! - var?

  Här är informationsbladet. Kan inte se att det skall vara något annat än lantanklorid och vatten.. eller missar jag något? SDS-SeaKlear_Phosphate_Remover_USA.pdf
 11. Dimorb

  Köpa lantanklorid?! - var?

  Enligt innehållsförteckningen är det bara rent lantanklorid och vatten.
 12. Dimorb

  Köpa lantanklorid?! - var?

  Ja jag vet men finner ingen info om det finns olika varianter. Som jag skrev till Frank så ser det ut som att jag har fått den flaskan som är på hemsidan till seaklear. Är mest fundersam på hur koncentrerad den är och om det skiljer på denna och andra flaskor.
 13. Dimorb

  Köpa lantanklorid?! - var?

  Fruugo har fått en stämpel på sig för å vara lurendrejeri och mycket fuffens/oseriös. Köpte från ebay,
 14. Dimorb

  Köpa lantanklorid?! - var?

  Det är en annan än den jag har fått. Den jag har fått är den samma som står på seaklears hemsida: https://seaklear.com/residential-products/phosphate-remover Men bör kanske inte vara så stor skillnad? Kunde du sänt mig en beskrivelse av hur du blandar och doserar?
 15. Jag har nu äntligen fått kopplat in filtret till ett utav mina nedfallsrör från ytavrinningen. Jag har 2 rör ner och en 12000 liter/timme jebao pump. Misstänker och tror att pumpen tappar en del flöde men är osäker på hur mycket. I vilket fall som helst så har filtret inget problem att ta emot det vattnet som kommer med röret. Min fråga är hur jag skall göra för att få filtret att bli så effektivt som möjligt. Det samlar på sig smuts men jag hade förväntat mig att filterpappret skulle vara mycket skitigare än det som bli. Den automatiska motorn rullar ganska ofta vidare och jag upplever väl egentligen att det är ganska ineffektivt. Det kommer ganska mycket luftbubblor ut från röret och in i filtret. I starten hade jag flotören så långt ner som möjligt vilket gjorde filtret ännu mindre effektivt. Har nu höjt den så högt det går och nu blir pappret skitigare men inte helt fullt av skit som jag vill. Vad beror det på? För stort flöde av vatten genom filtret? Luftbubblor på flotøren? Hur minskar jag på luftbubblorna in i filtret? Utblåset sänder vattnet snett ner till höger - får det inte helt ner men räknar med att om jag någon gång får inkommande vatten att spolas rakt ner så kommer det att hjälpa på en del av luftbubblorna. Skulle ett sänkt flöde automatiskt göra att mer skit fastnar i filtret? Ge mindre luftbubblor? Tar gärna råd och inspel på hur jag skall få det så effektivt som möjligt. Vill ha så mycket skit på pappret som möjligt. mvh Andre
×