Jump to content

Dimorb

Medlem
 • Posts

  4,740
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Dimorb last won the day on December 31 2020

Dimorb had the most liked content!

Profilinformation

 • First name
  Andre
 • City
  Porsgrunn
 • Antal år inom saltvatten
  10+
 • Akvarievolym
  1970 liter + diverse karantän och fraggsystem
 • Akvarie mått
  300x70x70 + 250x50x45 sump
 • Akvarietillverkare
  Custom by DreamAquarium
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Deltec 3070s
 • Antal år inom sötvatten
  Sysslar bara med saltvatten.
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  250 i systemet
 • Storlek på sump
  250x50x45
 • Kör du med sand på botten
  Nej
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dimorb's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Dedicated Rare
 • Reacting Well
 • Very Popular Rare
 • First Post
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

147

Reputation

 1. Live för att folk skall kunna följa med på korallerna dygnet runt. Det vill ha en viss syfte i förhåll till salg men också för helt andra anledningar. Livefeed'en är inte för att folk enbart skall handla koraller utan det finns flera syften med den. Om vi tar de första "stegen" i detta.. 1. finna en lösningar och kamera som kan göra jobbet. 2. Använda den lösningen till att producera wysiwyg bilder för salg 3. utveckla lösningen till att omfatta fler ting... livefeed för salg, dokumentation av korallodling, korallhubb experience osv.. Det är massor med tänkta planer in mot denna lösningen och massor med funktioner som inte vill bli gjort med en "vanlig" kamera då karen är allt för djupa för å ta bilder innerst.. blir ett övervakningssystem i system i tillägg till allt annat.
 2. Jobbar med att få på plats en unik lösning när det kommer till kultiverade koraller i Norge och ett av önskemålen är att det skall finnas en form av "live"-feed som senare skall kunna resultera i en click-and-buy app/program. För att få till det behöver jag tänka ut hur jag skall kunna ha en kamera över akvariet som kan röra sig över korallerna och ta bilder. Den kan så klart hänga mellan lampa/koraller eller under vattnet. Någon som har gjort något liknande? Sett något liknande? Har tillräckligt god insikt i hur det skulle byggas upp?
 3. Tack för alla svar. Jag väntar tills karen står på plats. Tanken är en returpump till varje kar alternativt kranar för att kunna stänga ner individuella akvarium vid behov.
 4. Alla karen tömmer neråt i utavrinningsfacken och alla karen har en individuell returpump - detta för att kunna köra karet helt individuellt och i karantän vid behov.
 5. Har fått besked om att korallkaren skall dyka upp inom kort och måste därför beställa hem de kopplingar som behövs för att installera hela systemet. Har noll koll på dimensioner och vad som finns. Hade hoppats att det fanns något man kunde skruva på utan att behöva använda limm/tangit men osäker på om det finns, håller eller är värt tanken. Ni/någon som har koll och som vet var man kan handla/finna information - vad behöver jag till dessa hålen? Tanken min är att det skall vara korta rör ner i den ytavrinningen som står under helt ner till sista akvariet där det blir en avrinning i sidan som går ner i sumpen. Vilka rör behövs till dessa dimensionerna? Kopplingar? Antal? Tar tacksamt emot hjälp så om någon har en hemsida där man kan läsa så går det också helt fint. Har inte tänkt dra rör på returen utan tänkte bara använda slang över kanten på akvarierna. Smidigt eller bara dumt?
 6. Ja har tänkt den vägen också. Gav tydligt besked om att jag har startat å ta kontakt med bank, försäkring och polis för å reda i detta så fick svar därpå. Kan ha varit det eller att jag har bett en del polska bekanta å tolka situaitonen oavsett så fick jag svar på mail - första på 1 månad. Kan väl avvakta och se till efter jul eftersom det likväl inte blir något av någonting i juletider.
 7. Nej det är ju just det. Lär inte driva någon myndighet att lösa detta "brottet". Får se vad som sker.. har haft en liknande upplevelse med danska leverantörer och där blev det ingen annan lösning än advokat.
 8. Har tröttnat på allt av ursäkter. Kort info: Akvariet beställt i starten utav mars. Fick besked om 12 veckors leveranstid - räknade självklart med det dubbla - har ännu inte fått någon uppdatering på om akvarierna är påbörjade eller ej. Har bett om refundering av handpenning men får till svar att han inte kan återbetala någonting p.g.a att allt är uppbundet i materialer plus det ordinarie jag skall snart vara klar, bara en vecka till osv.. Har fått bild på stativ och på sump men that's it. Har varit i kontakt med bank och försäkringsbolag. Tar kontakt med polis i mitt land i morgon men vad mer kan man göra? Någon som har lyckats å få en återbetalning? /andre.
 9. Detta är inte en sådan. Det är deltecs gamla PM150 Det är ett hjul där det sitter valsar på som i sin tur sitter på hjul. Det stora hjulet snurrar och valsarna snurrar då med och klämmer hjulet. Det är inte en doserpump utan en peristaltisk pump för kontinuerligt bruk. Testade med matolja och blev helt tyst och fungerar men matoljan är tunn och försvinner inom loppet av ett dygn.
 10. @Perk kan du länka? Vad tror ni om denna? https://www.clasohlson.com/no/Armaturfett/p/30-9781
 11. Vad använder ni för att smörja peristaltiska pumpar och var köper ni det? Räknar med att det må vara någon form av fett men vilket och var? /Andre.
 12. Det var varken djur eller bakterier. Gick igenom allt av utstyr och fann att det var ett av rowaphosfiltren (10 liters) där filtermattan hade krängt sig så att rowaphosen låg och slog mot varandra - har blivit pulveriserad till damm - gjorde rent filtermattan och restartade filtret med några liter mindre och vips allt ser bra ut igen nu efter knappt 10 timmar på jobb. Nu när jag tänker efter så borde jag ju förstått det direkt.. ser på pumparna att de har ett tunnt brunt belägg. Tack för alla inspel.
 13. Hur kan det vara bakterieblomning? Filtren körs på halva dosen av det som är den rekommenderade dagliga dosen av nopox i tillägg körs det 4x deltec 39 watt uv-c och en skummare för 5000 liter på ett 1800 liters system. Tycker det borde omöjligt.. särskilt när det är samma dos in i nitratfiltren som det har varit de sista åren. Inga turbos. Har nästan inte små sniglar heller.. de mesta har blivit uppätet tror jag. Inga musslor. Kh 8,9 Närmar mig en vecka nu.. såg bättre ut i går men tillbaka där det var på bilden i dag.
 14. glömde.. Mäter ingen nitrit, mäter 5-10 nitrat, fosfat 0,04, salthalt 36 psu, temp 26,2
×
×
 • Create New...