Gå till innehåll

alex t

Medlem
  • Antal inlägg

    500
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Akvariet med all tillbehör mm är till salu och kommer ut på säljavdelningen så fort jag har blivit godkänd medlem. Måste sälja den pga renovering samt flytt till vintern.
  2. Så lite bilder på karet... Blev inga direkt jätte bra bilder men men.. Lite kul att se hur vissa koraller har vuxit till sig! Den gula kirurgen samt paletten och stora sacrophyton har jag haft nu i 5 år
  3. Tänkte lägga upp lite bilder men det är för ljust för det nu. Lägger upp ngn bild på karet och ikväll på invånarna
  4. Tja alla. Det var ett bra tag sedan jag postade ngt här! Allt rullar väl på, just nu bygger jag om sumpen samt så blir det en storstädning av hela karet. Mycket på jobbet det senaste tiden och för lite tid för karet men nu så Kommer med lite bilder om ett tag.
  5. Sorry glömde säga att just nu kör jag inga tillsatser förutom mg och sånt då och då. Vill inte störa karet om jag ser att den mår bra.
  6. Tack Jag slutade med pellets helt efter att korallerna började blekas enormt mycket. Jag hade inte mycket pellets ändå så blev det så efter ett tag. Jag gillar mjukisar och lps så det är nog inte för mig.
  7. Tjena Tack, ja vi gjorde om det lite så det blev 40 djupt 40 högt och 250 långt. Kul att mitt kar är fortfarande i bruk. ser inga bilder?
  8. Nu ser jag vilken dålig kvalité det var på bilderna, ni får ursäkta detta, taget med mobilen.
  9. Åk till ngt bildecor firma och kör solfilm i blått! eller måla väggen som jag gjorde
  10. Hej Alla! Det var länge sen man skrev ngt här! Jag har varit väldigt upptagen med husbygget och allt möjligt att jag inte haft tid för att skriva ngt här Akvariet mår väl bra, har äntligen uppdaterat den med lite nya fiskar så det inte är allt för tomt. Har väl försökt att hålla det stilrent med mina fyra kirurger och sen bara lite småfisk. Nu kör jag med 6 damseller, 2 cromisar ( bara 2 överlevde) samt 4 anthias ( 2 dispar och 2 randalls) och mina kirurger. Sen har jag 1 mandarin som har lärt sig att äta pellets!! en hökfisk, en wrasse och ett par gobisar Yasha. Så med andra ord blev det inte så stilrent
  11. Tack, bilder kommer strax, korallerna börjar vakna till liv nu efter en lång vila på kontoret....
  12. Är nästan klar med akvariet. Bara sumpen och lite finjusteringar på möbeln kvar... Så här blev det.
  13. Pga att mitt golv i nya huset inte kommer att kunna hålla akvariet har jag bestämt mig för att sälja det mesta. Om det är någon som är intresserad så säg gärna till. Den finns på sälj avdelningen.
  14. Tjena alla. det var ett bra tag sedan! Allt rullar på som vanligt förutom att man ska nu flytta och byta till ett större akvarium. Det skall bli sjukt kul! Idag när lägenheten kom ut blev det lite jobbigt men blir säkert roligare med nytt och större! ) Tänkte kolla med någon av er vad ni skulle rekommendera om man skall förstärka golvet? Just nu är det träreglar i golvet där akvariet skall stå så vi måste förstärka golvet. Nya akvariet skall vara ca 2000 liter på en yta av 350 cm x 80 x 70. Någon som har något förslag? För er som letar en ny bostad med en platsbyggt akvarium kolla in här. http://www.maklarhuset.se/ViewObjekt.aspx?objektid=516047&referrer=hemnet Ha det bra och tack
  15. Riktigt fint! Känns som en grotta! En sak som jag skulle göra är att skaffa lite fiskar med djup i färgen så får du fram rätt känsla, kanske en röd eller så .... Men riktigt fint är det
  16. Nej dem är inte så bråkiga... Nja sniglar finns inte längre... eller jo kanske några få... Eremiter finns fortfarande. Räkorna blev mat men det var två sty. så... Men det var inte tryckarna som hade fest utan muränan. Picasson är lite överallt, clownen är hur lugn som helst samma gäller nigern.. Men mam får välja lite antigen räkor som sitter upp o ner på en sten eller en häftig fisk som äter ur handen... För mig var valet självklar.
  17. Hej Alla Det var ett tag sen jag skrev här. Sist hade jag odiinium eller vad det heter i karet, många fiskar skickades till himlen men några överlevde. Därefter körde jag biopellets för att sänka näringsvärdena och det gick bra men korallerna blektes för mycket. Nu är denna historia över och jag väntar till de får sin fina normala färg tillbaka. Efter allt det som har hänt har jag beslutat mig att byta inriktning lite. Det blev lite mer agressiva fiskar som jag alltid velat ha! Här kommer lite bilder på dem nya invånarna samt lite av dem gamla! Av alla mina fiskar överlevde bara 6, Hepatus, gula kirurgen, segelfenskirurgen, Valiferium och Nigern samt en putsarfisk. Clowntryckare (Ny) samt dump diodon Doris överlevde Trodde aldrig det! Dem fyra som överlevde samt nya draken! Love him! Picasso Gamla goda vänner samt nya kompisen( Clown tryckaren är nog den finaste fisken jag sett i hela mitt liv!) Stjärnmuränan Alltid velat ha!! samt picasson En av dem som överlevde!
  18. Hej mitt akvarium har drabbats av oodinium, flera fiskar har dött och nu kämpar jag på att få de övriga att överleva. Jag kör med stop parasite och nu på en vecka har ingen fisk dött, dock har inte prickarna avtagit. två fiskar verkar ha blivit lite värre, de övriga äter och simmar som vanligt. Jag har hört att oodinium bakterierna förökar sig vid ljus? kan det stämma, funderar på att mörklägga akvariet nu? vad säger ni? Tacksam för snabb svar.
  19. Ja sånt är alltid tråkigt, speciellt då man inte kan göra ngt själv. Jag har inte haft några fler dödsfall så det verkar som att stop parasite verkar fungera. eller det får vi se, innan den plockade jag fisk efter fisk nu äter alla men har fortfarande prickar. vi får helt enkelt se.
  20. jag kör nu med stop parasite och det verkar funka, vissa fiskar som är tama har fått sötvattensbad de andra vill jag inte stressa mer. Ja det är ngt som sammetssjuka, det som är mest synd att jag har forlorat redan två av mina favoritfiskar, min röda drake är väldigt sjuk och vägrar äta så han klarar sig nog inte. Allt detta gör att man tappar lusten lite, man vill inte ersätta fiskar man har haft länge. Så vi får se vad som händer och hur mycket överlever därefter skall jag sätta mig ner och fundera på vad jag vill göra av akvariet och ifall jag skall ha samma inriktning eller byta det helt. Nu vill jag bara att det hela ska vara över....
  21. tyvärr så har mitt akvarium drabbats av oodinium, de flesta fiskar är smittade och 6 stycken har redan dött... Jag har försökt med vissa metoder och det verkar funka på de fiskar som inte är lika sjuka.... Vi får se vad man gör efter sjukdomen.
×
×
  • Skapa Ny...