Gå till innehåll

libben

Medlem
  • Antal inlägg

    245
  • Gick med

  • Senaste besök

Kontaktmetoder

  • Hemsida URL
    http://img.port79.se/galleries/misc/Saltwater540/

Profilinformation

  • Förnamn
    John
  • Stad
    Stockholm
  • Antal år inom saltvatten
    2009-03-01
  • Akvarievolym
    540+200
  • Akvarie mått
    150x60x60
  • Akvarietillverkare
    Sture
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Instant Ocean 1600
  • Antal år inom sötvatten
    0
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    83
  • Storlek på sump
    200

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

libben's prestationer

Återkommande kardinalfisk

Återkommande kardinalfisk (8/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

11

Omdöme

  1. http://imgur.com/gallery/pFH63Kr Nu uppmuntrar jag inte graffiti, men det där var iaf trevligt!
  2. 1500 kr för två ramper, rimligt eller för billigt eller vad? Någon som har synpunkter här?
  3. Tack för hjälpen, ja det ser ju ut som deltec's faktiskt. Så vad tycker herrarna i tråden att värdet på två ramper kan vara skäligt?
  4. http://piclair.com/data/zm854.jpg Sägs vara Aqua Medic Sunbeam T5 2x80W Men har svårt att hitta någon bild som matchar just hela rampen, sidorna är svarta på det jag hittar på nätet osv. Men jag har två stycken som jag ska sälja, så försöker ju värdera dom så gott det går. Men efter en polering så är de värda minst 25000 kr, på allvar! Någon som känner igen dom, de är inte märkta i alu't iaf, inte vad jag kunde se på sidorna eller toppen. Men om jag nu ska utgå från att det är Aqua Medic Sunbeam T5 2x80W ramper och de listas över 2000 kr som nypris lite överallt på nätet, så kan jag väl begära 1500 kr för båda utan att skämmas iaf?
  5. Moderator's upplysning: 10.1 Privatpersoner annonserar i marknaden -"Köp och Sälj" erbjuder privatpersoner en möjlighet att under köpes, säljes och bytes gratis annonsera produkter tillhörande de områden som Saltvattensguiden behandlar och som i övrigt följer våra regler. I och med detta så tillåter vi inte annonsering eller länkar till annonser i forumet, signaturen, avataren eller galleriet.
  6. Moderator's upplysning: 10.1 Privatpersoner annonserar i marknaden -"Köp och Sälj" erbjuder privatpersoner en möjlighet att under köpes, säljes och bytes gratis annonsera produkter tillhörande de områden som Saltvattensguiden behandlar och som i övrigt följer våra regler. I och med detta så tillåter vi inte annonsering eller länkar till annonser i forumet, signaturen, avataren eller galleriet. Läs gärna igenom alla regler för att hålla er uppdaterade om vad som gäller! https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?p=191312
  7. Bara trial and error som gäller. Men det underlättar om det inte bara är en fisk du stoppar ner utan flera samtidigt. samt ställer in något i akvariet som ändrar fokus i karet i några dagar.
  8. Själv har jag haft eibli, flavissima, bicolor, potteri ihop. Har just nu bara en aurantia. Men den gick ihop med en multifasciata tills nyligen. Den grämer jag mig lite över faktiskt, för multifasciatan hade jag fått igång att käka, så den var rund och fin. Men sen så kom det något utslag på min a. nigrican och två dagar efter att den blivit sjuk och dött så försvann min multifasciatta in i sjukdom också. Körde in den i karantän på 20 liter, medicinering och extra luftat vatten med pump. Men den överlevde inte mer än 16h efter den landa i karantänen. Men den gick iaf ihop med aurantian utan större problem, de andra sålde jag av innan när jag ändrade fiskinnehållet. Men ska man ha dvärgkejsare ihop, så släpp in flera samtidigt. Har du redan en, så släpp in 2 till samt någon annan firre, dra även in någon fiskfälla eller någon sten från sumpen så du stör ordningen i akvariet lite, så har du större chans att lyckas. När jag hade 5 dvärgkejsare ihop så var det inget problem. Då hade jag två och sedan släppte jag in 3. Har du flera så försvinner deras revir beteende lite och alla bara samsas så gott det går. Enligt min erfarenhet.
  9. Ja, jag vet att informationen finns ALL OVER the forum. Men det verkar inte finnas någon tråd som heter något med vitlöksmetoden, vitlök eller marinera maten med vitlök! Skulle vara bra att samla all information på ett ställe rörande vitlöken. Eftersom mitt uvc lagt av och min veliferum fick påhälsning av prick så påbörjade jag vitlöksmetoden. Jag tog en glasburk som rymmer runt 1½ liter vatten, skalade i princip 1½ vitlök, och skårade upp alla klyftor lite fint utan att hacka dem i bitar. Droppa allt i burken och fyllde på med vatten. Slänger 2-3 kuber fryst mat i en skål varje dag där jag fyller på med vitlöksvatten så kuberna täcks. Prickproblemet har blivit avsevärt mindre under veckan som har gått. Det jag funderar lite på nu är, hur länge håller sig vitlöksvattnet i kylen? Den är ju fortfarande fylld med vitlöksklyftor i botten. Funderar på att sila bort klyftorna och frysa in vattnet i plastpåsar så man kan göra vitlöksvatten/kuber som man slänger ned i skålen med maten samtidigt. Hur gör ni? Och vilken metod använder ni? Pressar ni färsk vitlök varje gång. Eller kör ni något liknande som jag beskrev ovan med att köra vitlök i burken i flera dagar? Skulle vara skoj om flera som kör vitlöksmetoden kunde säga sina metoder och tankar runt det hela.
  10. Ja, fick för mig att de var mindre än så faktiskt. Men ja, 3 st 20 centimetare fungerar nog inte så bra i slutändan tyvär =/
  11. 3 japonicus kanske? http://www.reeflex.net/tiere/543_Acanthurus_japonicus.htm
  12. Krävs det inte att man byter vattnet väldigt ofta i karantän också? Typ varje dag eller liknande?
  13. Ni som kör med karantän. Hur många veckor kör ni fisken i karantän?
  14. Ni råkar inte sitta på lysrör för Lifeguard Aquastep 25 wattare?
  15. Någon som kan rekomendera någon Utlands sajt som har dessa i sitt sortiment? Funderar på att köpa hem 3-4 st.
×
×
  • Skapa Ny...