Gå till innehåll

Jaonas

Medlem
  • Antal inlägg

    60
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jonas
  • Stad
    Malmö
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten
  • Allmän beskrivning av dig
    Akvarist större delen av livet, nu är det dock dags att fylla salt i vattnet!

    Mer info innom kort!
  • Antal år inom sötvatten
    10

Jaonas's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jag har massor av gröna trådalger/mossliknande områden på min LS, resnar upp lite då och då med håv men vad är den långsiktiga lösningen?
  2. Hehe jag ska inte bli arg utan jag tackar så mycket för hjälpen!
  3. Jag råkar redan ha 2 helt nya juwelrör så tänkte att jag får endå använda dem. Watt talet i mitt fall är 54 både på rör och armatur. Men det är iallafall inte olika infästningar eller nått sånt dumt?
  4. Hej kollegor!Som rubriken lyder har jag bara en snabb fråga. Fungerar Glomat t5 lysrörshållare till Juwel's T5 rör? Den Glomat som ej är en hel armatur utan en sladd till varje rörsida.Juwel har ju lite specielrör men det är väl mest lite annorlunda längder o så?
  5. Perfekt! Fritid är bra när man håller på med saltvatten. Ser proffsigt ut!
  6. Själv har jag inte locket kvar utan byggt ett eget överskåp, men mannes idé va riktigt grym faktiskt!
  7. Bra val! Ni kommer inte ångra er, har själv ett juwel som saltvatten och det fungerar utmärkt. Bilder är alltid spännande! För egen del hade det varit intressant att se hur ni har löst glo lysrörshållarna uppifrån om man får komma med önskemål:) Ska bli intressant att följa!
  8. Jag har ett akvarium på 240 liter som nu gått i kanske 8 månader. De vanliga lite mindre fiskarna simmar omkring typ, ett clownpar några frökenfiskar, goobies. Tänkte nu att det var dags för en lite större fisk, gul kirurg eller kopparbandad fjäril är väll de jag tittat lite på, men det är bara exempel. Så frågan var alltså, vad har ni för favoriter om man bara tänker ha 1-2 lite större fiskar? Vilka är tåligast/enklast..?
  9. Det är den jag tittat på innan, 700 på triton va nog bästa priset. Med reflektorer 1000 lappen. Jag har ett skåp ovanför så jag har gott om plats till vad jag vill. Tack för all hjälp!
  10. Precis, har kollat runt bland dem. Med rör och reflektorer blir det ju endå runt 1500, tänkte mer om de fanns nån enklare lösning.
  11. Jag har ett juwel 240 liter med orginalrampen kvar. Dvs 2x54W T5 rör med reflektorer, dock bytta till juwels saltvattenrör. Det är för lite ljus men mina mjukisar växer faktiskt på helt okej! Dock hade jag självklart velat ha några watt till.. Är inte helt sugen att börja lägga ut för många 1000-lappar till i nuläget så tänkte höra om någon har nån bra idé för en enkel uppgradering? Jula har en 70W MHarmatur för 300:-, med lampa blir det ju runt 8-9 hundra. (150W armatur 700) Eller bättre att försöka få in två lysrör till? Alla tips jag kan få!
  12. Vad är skillnaden på själva MH lampan som ingår i dessa typer av armaturer och de man köper i akvariebutiken? Är det bara färgen eller ger de inget för korallerna? Lamporna i akvariebutiker verkar ju trots allt kosta runt 5-6 hundra..
  13. Patrik! Ser inte riktigt på bilderna, hur exakt funkade din automatiska påfyllning?
  14. Det är som sagt en invändig skummare och därför ej någon ytavrinning, ett jobbigare problem än man kan tro. Jag har ordentligt med cirkulation på ytan men det blir endå tjock hinna i kanter och hörnor där jag inte lyckats få lika direkt cirkulation. Som fredik sa så blir det ju de redan renaste vattnet som skummaren matas med.. Får prova mig fram med lite cirkulation på botten riktad mot hörnan där skummaren sitter kanske. Rengöringen tror jag är okej.
  15. Hej! Jag har en invändig skummare (ferplast 550) i mitt 240 liters kar. Dock undrar jag varför jag i princip aldrig har något att tömma i koppen. I början fick jag göra det men de senaste veckorna (kanske månaderna) har jag inte fått ut en droppe. Jag har en hel del smuts på botten och har en del problem med smutsig hinna på ytan. Det blåser på bra med bubblor inne i skummaren och det skummar bra på ytan om man lyfter koppen men ej tillräckligt för att nå upp i koppen. Skummare går alltid upp och ner men nu är det för länge jag hade den härliga kännslan av att se allt skit försvinna när man tömmer koppen:)
×
×
  • Skapa Ny...