Gå till innehåll

Bubblabrud

Medlem
  • Antal inlägg

    81
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Camilla
  • Stad
    Norrköping
  • Akvarievolym
    130 liter
  • Akvarietillverkare
    Red Sea Max 130
  • Om JA vid skummare - Vilken
    RSM orginalskummare

Bubblabrud's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Försökte ta hem reefmaster men får veta att appen inte är tillgänglig längre. Synd. Verkar som en vettig app.
  2. Be din lokala hanlare beställa hem. Finns hos Dogman och de säljer den som korallsten.
  3. Hade samma problem i somras efter en vistelse i sommarstugan. Jag skaffade eremiter och de åt upp ALLT på ca 1 v.
  4. Nu kommer lite bilder på hur jag har min tillfälliga lösning i väntan på min nya tunzeskummare med tillbehör. Ser inte snyggt ut alls med vattenvärdena börjar återgå till det normala efter det lilla missödet jag hade. Har en uvc på locket som går ner i det bakre facket också. Även en bild på den ledsna euphyllian och hjärnkorallen.
  5. Ser även nåt som ser ut som glasrosor på stenen med det rosa gegget. Ta bort dem. Jag har tagit bort dem med kokande vatten. Tar kokande vatten i en liten spruta och punktsprutar vattnet på dem. Funkar fint för mig. Akta så du inte bränner nåt runt ikring med varmvattnet bara.
  6. Nu har jag varit med om mitt största problem med akvariet sen starten . Värmeböljan ihop med att skitskummaren hade slutat fungera just de dagarna vi var i sommarstugan resulterade i lätt kaos hos mina stackars invånare. Kontentan var vattenvärden som var åt he..... fel som i sin tur ledde till att min fina devilsfinger som jag haft sen starten bara var en ända slemklump, mina euphyllior är ihopdragna, mina riccordeor är små, en hjärnkorall mår dåligt samt att min hepatus fick prick. Har lånat en uvc samt en extern skummare i väntan på min tunze 9002. "Doris" prickar har försvunnit och korallerna verkar må lite bättre nu. Ska byta ytterligare 20 liter vatten ikväll nu. Hjärnkorallen (leptoria phrygia) öerväger jag att donera till nån som kan rädda den. Tycker synd om den nu. Jag har beställt en tunze 9002, en mediabasket och den uppgraderade skummarkoppen. Ska även byta ut fläktarna och är sugen på att uppgradera månljuset. Ska se om jag kan få upp några bilder på förödelsen vartefter sen.
  7. Lycka till och glöm inte bort att äta och sova också.
  8. Har fått solkorallen att äta även om det tog ett tag o lite tid. Den kommer fram runt 23.00 och då matar jag den. Fick problem med skummaren som slutade skumma. Det var luftintaget på pumpen, där slangen som man ställer in skumningen med sitter som hade bäckat igen. Tror det var igensatt med kalkalger eller nån snäcka om jag ska försöka tolka innehållet jag fick ut. Nu skummar den som vanligt igen men Rikard hade hela pumpen isär innan.
  9. wohoo! Ikväll när pumparna i akv varit avstängda i ca 15 min har solkorallen kommit ut mer än vad jag någonsin fått den att göra. Och då är det tänt fortfarande. Passade på att spruta artemia över den och nu kom det ut massor av munnar. Såg flera som drog till sig maten och sen stängde munnarna runt dem. Har ju läst att de vill bo mörkt och strömt, inte ljust och ingen som helst cirkulation men så länge den kommer ut och äter får den faktiskt göra som den vill .
  10. Jag hade en Salarias fachiatus (osäker på stavning) i mitt 58 l kar och den tuggade sönder en BTN bakgrund ordentligt. Hittade den död med en stor mage som var stenhård när jag klämde på den, så den var "dum" nog att äta för mycket. Gjorde stora kratrar i bakgrunden. Har aldrig hört att de ska göra så annars. Synd för den fisken var väldigt trevlig annars tyckte jag. Pigg och aktiv men inte elak vid något.
  11. Min sjöborre har inte käkat av min BTN slimline än så länge.
  12. Jag har en sjöborre av arten Echinometra mathaei som jag haft i mitt rsm 130 l i snart ett år. Bodde först i 58 l innan jag bytte upp mig. Den har aldrig ätit på några koraller. Visst har en petat ner en o annan men det är inte ofta heller. Den är inte den färgrikaste borren men det är en av favoriterna i mitt akvarie.
  13. Det är faktiskt ditt tips om att ha den utanför karet och mata den där som jag använder Samuel. Agerar cirkulation själv med en liten slangbit som jag rör runt artemian med. Den tekniken funkar bäst hittills. Även om den inte slår ut helt så fastnar det artemiabitar vid dess munnar som verkar sugas in i den även om det tar en stund.
  14. Har efter kvällen matningsförsök kommit fram lite mer. Då har den legat i sin mörka "matburk" i 2 timmar. Kan korallen bli förgiftad/skadad om den får vara för länge i artemiavattnet?? Har blandat ut artemian med lite små krill och röda plankton för att ge dem ännu mer att gå igång på.
  15. Har skaffat mig en solkorall och har läst en hel del om dem innan så jag visste att den behöver matas i varje polyp. Har även läst trådarna här på guiden om hur ni matar mm. Började med att försöka få den att äta i karet utan framgång. Gick över till att mata den utanför karet i en mindre burk. I den öste jag ner massor av Golden gates artemia. Cirkulerade vattnet så artemian verkligen skulle trigga solkorallen. Bytte ut den genomskinliga burken till en svart burk istället. Tycker att den kommer ut mer sedan jag bytt till en svart burk, men den är ju långt ifrån att vara helt öppen i polyperna. Försöker mata den mörkt också. Skickar med lite bilder på ni ser hur den ser ut nu. Vill verkligen få den att äta ordentligt och är villig att lägga den tiden för det. Den är verkligen jättevacker när den är "glad". Har gjort ett gäng vattentester i karet och det är inga värden som ser onormala ut. Det är ett RSM 130 l som varit igång snart 1 år. Snälla kom med förslag för mina börjar tryta nu tyvärr.
×
×
  • Skapa Ny...