Jump to content

Yodelking

Medlem
 • Posts

  2,197
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Yodelking

 1. Percula 100 (350 liter) med tillhörande bänk - Skänkes till den som hämtar och bär ut. Mått: L101,5 x D66,5 x H61 cm (H131cm inkl. bänk) Ett plug'n'play akvarium med teknikfack längs hela baksidan. Skummare Blue 1000, 2x NanoProp 500 cirkulationspumpar samt returpump. (1 oanvänd reserv NanoProp 500 medföljer) Doppvärmare Biobollar Automatisk vattenpåfyllning Jag vet inte om pumpen till skummaren går och vet inte om cirkulationspumparna går, men det finns en ny. (Det står med vatten nu, så behöver lite tid på mig att tömma det innan hämtning). Vill man komplettera med passande belysning så finns: Pandora Hyperion S (SMT) (svart) 2x145W LED + 4x39w T5 - täcker upp till 125x80x80cm Mått: 900x450x50mm De oranga dioderna på ena sidan lyser ej. Pris 1000:- Bilder från när akvariumet var igång: saltvattensguiden.se/topic/35194-yodelkings-percula-100/
 2. Märkligt. Jag har testat från två olika versioner av Tapatalk (iPhone) och det funkade på båda. Det funkade både "Visa i Tapatalk" och "Visa i Safari". Kanske är specifikt problem med Androids version av Tapatalk. Någon annan som kan testa?
 3. Vi vill tacka Ryberg som förlängt sitt stödmedlemskap. Tyvärr har det minskat sedan förra veckan och vi är nu nere i 149 stödjande medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 4. Vi vill tacka de som förnyat eller nytecknat sitt stödmedlemskap den senaste veckan. Tack till: Krezz & Strikt Vi är nu uppe i 153 medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 5. Vi vill tacka pepo som förlängt sitt stödmedlemskap. Tyvärr har det minskat sedan förra veckan och vi är nu nere i 152 stödjande medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 6. Vi vill tacka Strikt som förlängt sitt stödmedlemskap. Tyvärr har det minskat sedan förra veckan och vi är nu nere i 157 stödjande medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 7. Vi vill tacka de som förnyat eller nytecknat sitt stödmedlemskap den senaste veckan. Tack till: tarmYg & Ulfis. Vi är kvar på samma nivå som förra veckan, dvs 160 stödjande medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 8. Bali startar den tiden som programmet säger (08:00) om jag minns rätt. Så du har 2 sätt att "lura" den till att t.ex. starta 10:00 istället. 1. I tabben "General Settings" på "Week-Tweak" sätter du t.ex. -2 om den ska starta 10:00 istället. (Detta får du göra på alla veckodagar, alternativt sätta -3 på lördag och söndag som du vill ha ljuset något senare på kvällen på helgen.) eller 2. På tabben "General Settings" vid "Date/time settings", kryssa i "User time" och skriv en annan tid på klockan, så att du lurar den till att tro att den är något annat. Så t.ex. om klockan är 08:00 så skriver du att den är 06:00 så börjar ljuset två timmar senare. Nu har jag programvara för en annan lampa, så dessa inställningar KANSKE finns på någon annan tab. Har för mig att klockan funnits i tabben "System" på någon.
 9. Vi vill tacka Martin B som nytecknat sitt stödmedlemskap. Tyvärr har det minskat sedan förra veckan och vi är nu nere i 160 stödjande medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 10. Det bör funka, skriv i tråden här om du lyckas eller stöter på problem.
 11. Kör du extern bluetooth dongle? Inbyggda brukar vara svaga och orsaka problem. Starta programmet, ställ in rätt port. (Klicka INTE på "Connect to the lamp") Gå till tabben "System" Klicka "Firmware upgrade" och välj filen. Klicka på "Öppna", var sedan snabb med att flippa brytaren på baksidan av rampen, ända ner, och sedan upp igen. Lossnar det, så bara vänta till den gått klart. Är den kvar i samma läge, så flippa brytaren igen. Funkar det inte, så testa igen att börja om från början. Timingen är viktig, så man får inte alltid till det direkt. EDIT: Såg nu att du jobbar från MAC, det är inte säkert att det ser likadant ut där.
 12. Vi vill tacka de som förnyat eller nytecknat sitt stödmedlemskap den senaste veckan. Tack till: Christopher, MrRhames, ohorn & PatrikD Tyvärr har det minskat sedan förra veckan och vi är nu nere i 162 stödjande medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 13. Vi vill tacka de som förnyat eller nytecknat sitt stödmedlemskap den senaste veckan. Tack till: Ballsam, DragonFire81, jonasroman & Tobbe.R Vi är nu uppe i 163 medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 14. Äntligen har de fixat det! Tjoho! Tack för att du rapporterade.
 15. Kul att du gillar det mer och mer. Det gör vi också. Det är mycket enklare för oss att administrera saker nu, det var dock lite tufft i början innan vi hittade i systemet... Man kan fortfarande se i en tråd hur många visningar den haft om man går till forumsdelen där tråden ligger: (Jag har inte hittat att man kan se per inlägg, men det vet jag inte om det gick förut heller.)
 16. Vi vill tacka de som förnyat eller nytecknat sitt stödmedlemskap den senaste veckan. Tack till: Blob, Edlund, Genne, Kapten Saltbalja, Maxium, Peckoltia & Rameau Vi är nu uppe i 163 medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 17. För de som är osäkra om deras stödmedlemskap har gått ut, så är det enkelt för er att kolla. Klicka på pilen vid ert användarnamn och välj "Profil", då kommer ni att se om det står "Stödjande medlem" eller "Medlem": Scrollar ni längre ner så kan ni se hur länge det är innan ert stödmedlemskap går ut:
 18. Vi vill tacka de som förnyat eller nytecknat sitt stödmedlemskap den senaste veckan. Tack till: NiXoN, Treo, Ulf Sandberg & Kimozabe Vi är nu uppe i 158 medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 19. Vi vill tacka de som förnyat eller nytecknat sitt stödmedlemskap den senaste veckan. Tack till: Ikola, Ilma, LN21, M1ke, Nike83, Nikke, Russ, Slanten, Willson Vi är nu uppe i 157 medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 20. Jag kan tyvärr inte se i listorna när det var. Just nu har vi bara de aktuella. Vi mailar ett samlingsmail en gång i månaden till de som går ut månaden efter. Men som sagt, vi hoppas på en app som påminner med automatik via PM.
 21. Ingen aning vad medlemsantalet var då. Jag har bara aktuella listor. Antalet 602 hittade jag i en annan tråd, annars hade jag inte haft en aning om det. Vi släppte det fritt av många olika anledningar, t.ex. Att man inte ska behöva bli stödjande medlem direkt när man startar upp sitt akvarium. Att man inte ska behöva bli stödjande medlem för att få göra en annons när man lägger ner. Att det inte ska vara samma "panik" från medlemmar som betalt in och inte kan göra en annons samma minut som de betalt. Göra Saltvattensguiden.se mer attraktiv. Detta kan komma att ändras någon gång i framtiden om behovet finns, men just nu provar vi om det funkar.
 22. Mattias, tack för dina fina ord! Ditt stödmedlemskap går inte ut förrän i augusti, så påminnelse kommer i juli. Vi skickar just nu ett kombinerat mail till alla som går ut under kommande månad istället för ett separat PM.
×
×
 • Create New...