Gå till innehåll

Nybörjarclown

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Micaela
  • Stad
    Sundbyberg
  • Akvarievolym
    58
  • Allmän beskrivning av dig
    Nybörjare med det här med saltvattenakvarium. Nyss införskaffat en litet clownhotell på 58 L.

Nybörjarclown's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. titta, har länge undrat vad det är för ngt som tittar ut å tar lite mat för att sedan snabb som blixten dragit sig tillbaka till sin håla. Han verkar inte förflytta sig utan håller sig i sin håla med hål åt olika håll. men för första gången ser jag en precis likadan som jag har. har sett ca 2 cm av han, men misstänker att han är betydligt längre. han vågar sig aldirg riktigt fram helt. men hur som helst behöver jag kanske inte oroa mig så länge han inte tar mina firrar. Då ska han få se på andra bullar.... morr.....
  2. jo har försökt med mat i håven men det ville sig inte... en till håv har jag också funderat på, blir att köpa en till håv faktiskt.... fisken måste bort! =)
  3. ngn som har en ide hur man kan lura fram en fisk. vi försöker fiska upp en med hov men det går icke inte.... nåt förslag att göra?
  4. ok jag är med! det lät som en liten lättare konstruktion än Scubahawk´s förstår ju inte hur du fick plats men antar att jag skall då slopa kolen och/eller biobollarna helt?! skulle du kunna rita det på bilden ovan? tack så mycket, låter som en lösning på mitt problem....
  5. att det inte skall funka som det är men om jag täpper till alla "galler" utom det översta där nätet är, klarar pumpen det? dvs det blir inte tomt där bakom och jättehög nivå i karet? jag förstod nog inte riktigt vad du menade det sista du skrev. men jag hoppar nog det så länge. att ytavrinningen inte funkar som den skall, är det en förklaring på att vi har väldigt mycket småpartiklar i karet. detta försvinner inte ens när vi gör vattenbyte... ?? man tycker att alla andra filter (filtret, nätpåsarna med kol och även biobollarna) skulle rena men ngt måste vara fel...
  6. jag skulle behöva svar på ett par frågor. mitt ser precis ut som ritat här ovan. mitt problem är att det ser ut att stå stilla i facken bakom (i skummaren bubblar det på) . det står säkert inte helt stilla i och med att vatten pumpas ut i utblåsröret men ytan är stilla i detta fack (sista facket) Det bildas hinna på ytan och det finns även sand på botten. kan detta tagits sig igenom alla filter? min nästa fundering är min ytavrinning funkar inte eller så är det jag som inte vet hur den skall fungera. ytan här är samma nivå som i karet... dvs så känns det som att det som sugs in i nätet som sitter här (första facket) lika gärna kan åka ut igen. tacksam för alla svar och kommentarer! jag snappar upp allt ni säger =)
  7. jag skulle behöva svar på ett par frågor. mitt ser precis ut som du ritat här ovan. mitt problem är att det ser ut att stå stilla i facken bakom (i skummaren bubblar det på) . det står säkert inte helt stilla i och med att vatten pumpas ut i utblåsröret men ytan är stilla i detta fack (sista facket) Det bildas hinna på ytan och det finns även sand på botten. kan detta tagits sig igenom alla filter? min nästa fundering är liknande den du hade innan, min ytavrinning funkar inte eller så är det jag som inte vet hur den skall fungera. ytan här är samma nivå som i karet... dvs så känns det som att det som sugs in i nätet som sitter här lika gärna kan åka ut igen. läste att du täppte till de andra gallrerna men finns det någo annat sätt?
  8. eremitkräftan är återfunnen... haha han gömde sig en vecka men hittade fram igen, wieee... vårt akvarium börjar nu faktiskt likna ett akvarium nu har jag inte de senaste värdena men såg bra ut senast... all sten är i ordentligt, städpatrullen gör sitt jobb vi införskaffade oss två firrar idag, de verkar trivas än så länge =) så nu efter onödigt snack så har jag även denna gång en massa frågor. I mitt sista fack dvs där även värmaren är så är det ingen rörelse vilket oroar mig att jag gjort fel någonstans. även lite sand har samlats på botten, normalt?? -bok jag måste erkänna att jga inte riktigt förstår "gången" där bakom... i mitt första fack så är ju luftslangen som just nu bara hänger utanför =) och även ett filter... i andra facket sitter skummaren och tredje är kolet och biobollar och fjärde facket är värmaren. det är ju även från detta fack som röret sticker ut så trodde att detta var sista "facket" innan det åkte ut i karet igen. Men eftersom vattnet inte här är rent så börjar jag undra. Har inte alla andra facken gjort sitt jobb ordentligt? nästa fråga är att vårt vatten är väldigt, väldigt grumligt. Vi har nu gjort ett vattenbyte på 5 liter (58L kar)Blev dock inte bättre. I början när vi startade akvariet gjorde vi en tabbe och hade inte tagit upp luftslangen, då var det minsann inte grumligt men efter att allt nu förhoppningsvis står rätt till så har det blivit värre?! väldigt tacksam för alla svar då jag suger in allt jag hör nu i vår startfas... jo en till fråga, ena firren gräver satan nu, den puttar bort alla eremiter som kommer nära mm.. självklart vet jag att fiskar gräver men frågan är håller den på och gräver sin grav eller vad är på gång?
  9. jo då det är helt förslutet.... menar du att det då kanske skulle funka att använda? eller gäller det fortf att hela tiden ha cirkulation i det?
  10. vi har vatten som vi köpt, för ca 2 veckor. han tog då hälften av vattnet från ett akvarium de hade där dvs kultiverat och hälften nysatt. (?) kan vi använda detta nu när vi skall byta 10% vatten? Vad är osmosvatten?
  11. vi har vatten som vi köpt, för ca 2 veckor. han tog då hälften av vattnet från ett akvarium de hade där dvs kultiverat och hälften nysatt. (?) kan vi använda detta nu när vi skall byta 10% vatten? Vad är osmosvatten?
  12. oj så fel det kan gå när man inte vet =) tur att du sa det... nu känner man sig inte alls dum ännu en fråga då är det bara då pumpen som "drar" vattnet mellan filtrerna? vad hände med en beskrivning av karet när man köpte det... hmm ngn som har tid och förklara hur vi gör med skummaren? hur ofta man behöver tömma koppen. läste om att skummet inte ska vara för blött?!?!? antingen kommer det skum som blir vatten när det "skummar" över eller så ligger det och bubblar i "röret" och inte skummar över alls... hjälp! nu känne jag mig helt lost!
  13. hej alla! nu är det så att vi är helt nybörjare... vi har ett clownhotell dvs inbyggd och original skummare. än så länge ha vi inget skum som kommer upp och lägger sig i koppen. detta beroende på at vi inte har några fiskar förmodar jag =) MEN vi har ju eremiter, räkor och sniglar de måste väl ändå också urinera för det är väl eg det som "skummar över", enda gången vi får det att skumma är när vi tar upp slangen som suger upp vattnet från utavrinningen då böjar det bubbla och ha sig. gör vi ngt fel? vi har även gjort så nu i gårkväll att på den här "slangen" (typiskt att man inte vet vad sakerna heter) (slangen som pumpar vattnet vidare i översta filtret) tog vi bort locket helt. Innan hade vi den bara lite bortskruvad. Är vi helt ute och cyklar, bör denna sitta på? hoppas ngn förstår oss! tacksam för alla svar!
  14. rödbent eremitkräfta har spårlöst försvunnit! har kollat igenom hela reningsverket och hela karet. Hittar varken skal eller kräfta fattar just nu ingenting... helt spårlöst... ??? sen har våra räkor ömsat, (2 st) skall man ta upp "skinnet" eller tar djuren hand om det själva? tacksam för alla svar och tips!
×
×
  • Skapa Ny...