Gå till innehåll

Mr_Blue

Medlem
  • Antal inlägg

    103
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Mr_Blue

  1. Min gissning är inte dina värden utan kanske en felkalibrerad refraktometer som visar fel. Referensvätska blir tydligen dålig med tiden. I mitt fall drev salthalten sakta iväg till hysteriska höjder och flera koraller dog. 

    • Gilla 1
    • Tack 1
  2. Mina 15 pyjamas simmar alltid ihop. Väldigt snyggt tycker jag.

    Precis som Stig säger så mobbades de konstant av min Banggai. Men efter en dryg vecka så simmar den nu tillsammans istället 🙂

    WIN_20200527_21_01_34_Pro (2).jpg

    • Gilla 1
  3. Någon som kan komma på några för respektive nackdelar med att placera oxydatorn precis framför skummaren? Både skummare och oxydator står i sump.

    Anledningen är att jag inte vill ha oxydatorn synlig i visningsdelen och att det blir problematiskt med att fylla på oxydatorn om jag placerar den efter skummaren i sumpen.

  4. Staget du har ringat in till höger kan du absolut inte bara kapa bort eftersom ett av benen ansluter direkt mot staget. I så fall måste du sätta ett stöd direkt under benet som tar upp vikten från akvariet. 

    För övrigt används bara stagen för att att inte benen ska kunna vika sig utåt vilket är väldigt överdimensionerat eftersom alla ben är sammanbundna av en ram.

  5. Min uppfattning är att det är extremt svårt att få turbos från den lokala butiken att överleva längre än några dagar. Jag har köpt ca 100 stycken under några år och provat olika sätt och tips från nätet att koppa in dem. Men har väl en överlevnads ratio på ca 5%. Tror det kvittar hur noggrann jag är när butiken slarvar med detta känsliga djur. Har dock aldrig sett skador på foten men svag sugförmåga och att de lossnar är ett tidigt tecken på att det kommer dö.

  6. Min hanne ruvade på ägg nästan konstant i 2 års tid, sen dog han. Tror tyvärr att det brukar sluta så, honan är väldigt ivrig. Har hört att oldlare ibland brukar dela paret för att hannen ska kunna vila sig.

    • Gilla 1
  7. Har fått en del levande sten över sen jag byggde om i akvariet. Den har legat ett tag i halvmörker så tyvärr inte mycket kalkalger kvar. Garanterat fria från medicinering. 

    Finns att hämta utanför Lund (Borgeby) i Skåne.

     

    ca 16 kg (60 kr/kg)

    _DSC8058.jpg

    _DSC8059.jpg

    _DSC8060.jpg

    _DSC8061.jpg

    _DSC8062.jpg

×
×
  • Skapa Ny...