Gå till innehåll

Mr_Blue

Medlem
  • Antal inlägg

    103
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Finns inte i Sverige vad jag vet, men jag har funderat på detta också och hittade detta: https://www.fusionoptix.com/products/diffusion-sheet/
  2. Min gissning är inte dina värden utan kanske en felkalibrerad refraktometer som visar fel. Referensvätska blir tydligen dålig med tiden. I mitt fall drev salthalten sakta iväg till hysteriska höjder och flera koraller dog.
  3. Den tömmer ett helt fack åt gången. Grymt bra om du vill ha koll matningen eftersom man bestämmer exakt mängd mat i varje fack.
  4. Mina 15 pyjamas simmar alltid ihop. Väldigt snyggt tycker jag. Precis som Stig säger så mobbades de konstant av min Banggai. Men efter en dryg vecka så simmar den nu tillsammans istället
  5. Jag hoppas du inte kör knappar i en bandsåg med tanke på dess gift. Men de andra borde man väl inte reagera på. Prova att limma med polymer som man smälter i varmt vatten istället för cyanoakrylat.
  6. hmmm, hej Lasse. Misstänkte att det inte skulle vara bra. Tror du Oxydatorn blir helt verkningslös eller bara marginellt lite sämre? Jag ska fundera på om den går att klämma ner efter istället.
  7. Någon som kan komma på några för respektive nackdelar med att placera oxydatorn precis framför skummaren? Både skummare och oxydator står i sump. Anledningen är att jag inte vill ha oxydatorn synlig i visningsdelen och att det blir problematiskt med att fylla på oxydatorn om jag placerar den efter skummaren i sumpen.
  8. Använde du aktivt kol efter flatworm RX? När plattmaskarna dör avger de ett gift. Långsökt kanske....
  9. Staget du har ringat in till höger kan du absolut inte bara kapa bort eftersom ett av benen ansluter direkt mot staget. I så fall måste du sätta ett stöd direkt under benet som tar upp vikten från akvariet. För övrigt används bara stagen för att att inte benen ska kunna vika sig utåt vilket är väldigt överdimensionerat eftersom alla ben är sammanbundna av en ram.
  10. Min uppfattning är att det är extremt svårt att få turbos från den lokala butiken att överleva längre än några dagar. Jag har köpt ca 100 stycken under några år och provat olika sätt och tips från nätet att koppa in dem. Men har väl en överlevnads ratio på ca 5%. Tror det kvittar hur noggrann jag är när butiken slarvar med detta känsliga djur. Har dock aldrig sett skador på foten men svag sugförmåga och att de lossnar är ett tidigt tecken på att det kommer dö.
  11. Sjyste av dig Kim! Jag kontaktade butiken som du sa och de har lovat att skicka en plugg till mig. Men den har ännu inte kommit.
  12. Jag undrar det samma! Köpte min första paket precis. Där var bara en sugkopp i paketet, ingen plastplugg. Så fiskarna drar av maten från pluggen direkt eftersom det sitter så löst. Riktigt dåligt!
  13. Högt konstant flöde från streamers kan också efter ett tag döda topparna.
  14. Väldigt intressant resultat, tack för att du delar med dig? Menar du verkligen att du fick 95% mindre dino efter 2 dagar? Eller skulle det stå månader?
  15. Är mp40 styrbar med reeflink? Några bilder?
  16. Vad använder du för salt? Med ett bra salt borde inte så många ämnen vara låga.
  17. Min hanne ruvade på ägg nästan konstant i 2 års tid, sen dog han. Tror tyvärr att det brukar sluta så, honan är väldigt ivrig. Har hört att oldlare ibland brukar dela paret för att hannen ska kunna vila sig.
  18. Har fått en del levande sten över sen jag byggde om i akvariet. Den har legat ett tag i halvmörker så tyvärr inte mycket kalkalger kvar. Garanterat fria från medicinering. Finns att hämta utanför Lund (Borgeby) i Skåne. ca 16 kg (60 kr/kg)
  19. Är det gen 3 eller 4 på Radion? Några bilder?
  20. Bra fråga, jag vet inte om det är hög temperatur som triggar cyano eller om det snarare är svajig/pendlande temperatur som triggar. Men jag gissar nog på det senare.
×
×
  • Skapa Ny...