Jump to content

Mr_Blue

Medlem
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Henrik
 • City
  Lund
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-11-16
 • Antal år inom saltvatten
  10
 • Akvarievolym
  540
 • Akvarie mått
  180x50x60 cm
 • Antal år inom sötvatten
  25

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Använde du aktivt kol efter flatworm RX? När plattmaskarna dör avger de ett gift. Långsökt kanske....
 2. Staget du har ringat in till höger kan du absolut inte bara kapa bort eftersom ett av benen ansluter direkt mot staget. I så fall måste du sätta ett stöd direkt under benet som tar upp vikten från akvariet. För övrigt används bara stagen för att att inte benen ska kunna vika sig utåt vilket är väldigt överdimensionerat eftersom alla ben är sammanbundna av en ram.
 3. Min uppfattning är att det är extremt svårt att få turbos från den lokala butiken att överleva längre än några dagar. Jag har köpt ca 100 stycken under några år och provat olika sätt och tips från nätet att koppa in dem. Men har väl en överlevnads ratio på ca 5%. Tror det kvittar hur noggrann jag är när butiken slarvar med detta känsliga djur. Har dock aldrig sett skador på foten men svag sugförmåga och att de lossnar är ett tidigt tecken på att det kommer dö.
 4. Sjyste av dig Kim! Jag kontaktade butiken som du sa och de har lovat att skicka en plugg till mig. Men den har ännu inte kommit.
 5. Jag undrar det samma! Köpte min första paket precis. Där var bara en sugkopp i paketet, ingen plastplugg. Så fiskarna drar av maten från pluggen direkt eftersom det sitter så löst. Riktigt dåligt!
 6. Mr_Blue

  Acro problem

  Högt konstant flöde från streamers kan också efter ett tag döda topparna.
 7. Väldigt intressant resultat, tack för att du delar med dig? Menar du verkligen att du fick 95% mindre dino efter 2 dagar? Eller skulle det stå månader?
 8. Vad använder du för salt? Med ett bra salt borde inte så många ämnen vara låga.
 9. Min hanne ruvade på ägg nästan konstant i 2 års tid, sen dog han. Tror tyvärr att det brukar sluta så, honan är väldigt ivrig. Har hört att oldlare ibland brukar dela paret för att hannen ska kunna vila sig.
 10. Bra fråga, jag vet inte om det är hög temperatur som triggar cyano eller om det snarare är svajig/pendlande temperatur som triggar. Men jag gissar nog på det senare.
 11. Absolut, mycket intressant det här. Jag har en egen iakttagelse som jag inte vet vad den har för koppling till informationen ovan men jag tycker ändå det kan vara värt att nämna. Min normal temperatur i akvariet är 26C, när temperaturen går över 27C startas kylare i form av fläktar som försöker kyla ner till 27C igen och sen slås av. Under den kalla delen av året håller sig akvariet konstant runt 26C men vid den här tiden på året när innertemperaturen stiger i huset så stiger akvarietempen till 27-28C på dagen och kyls ner till strax under 27C under natten. Varje år när detta börjar hända kommer även cyano fläckvis. Sen till hösten när akvarietempen börjar stabiliseras runt 26C igen börjar cyanon dra sig tillbaka. Jag har länge trott att detta var en tillfällighet men så här har det varit nu 5 år i följd. Alltså svajig förhöjd temperatur leder till utbrott av cyano i mitt fall.
 12. Av de kanske 40-50 sniglar jag har köpt där det senaste året har kanske 1-2 överlevt. Har provat flera olika metoder och idéer på hur inkoppningen ska gå till. Senast provade jag 10 med relativt snabb inkoppning och 10 med långsam 4-5 h... ingen överlevde. Även jag letar efter felet. Dock lever mina gamla sniglar som t.om. förökar sig ibland.
 13. Hur klarar BTN bakgrunden sig från de olika sjöborrarna?
 14. Kanske, även om det låter lite farligt med små små repor i hela bottenglaset. Man kanske kan frosta glaset, tror det är något kemiskt som skapar frostat glas.
 15. Intressant Wrang! Min tanke med vitt bottenglas var istället för vit plexi som kan vara snyggt i kombination med "bare bottom". När jag menar färgat glas så tänker jag på riktigt infärgat glas, alltså inte den varianten med klarglas där en sidan har en färgad folie. Vilken variant menar du Wrang får en spegeleffekt från sidan?
×
×
 • Create New...