Gå till innehåll

jay05

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    J
  • Stad
    s
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    15

jay05's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Nu har akvariet vart igång i 3 månader, det blev en deltec MCE 600,3st Seio pumpar på 6000L\H och en 6\80w t5 ramp. Jag har en btn slimline i mitt akvarium men en bit i den vänstra hörnet där filtret satt saknas och nu tänkte jag ta bort den men undrar om det är nån som vet om man måste tömma karet på all vatten för o ta bort den och om det kommer att vara märken kvar utav silikonet? Tänkte alternativt köpa ett nytt helglas akvarium av samma mått. Lägger upp några bilder på akvariet oxå=)
  2. Det jag undrar är om man måste tillsätta Zeobak fortfarande efter övergången, läste på ensite om biopellets att man skulle tillsätta zeobak i början för o bossta bakteriefloran men det kanske inte behövs om man övergår från zeovit. Förstår att man måste tillsätta vissa ämnen ändå med biopellets men inte varje dag iallafall för det kommer inte funka för mig i längden=(..
  3. Tjena.. Har ett 400 liters zeovit akvarium som har vart igång några månader och jag funderar på att gå över till biopellets, tänkte kolla om det är nån annan här som gått över till biopellets från zeovit och hur ni har gjort det. Är jättenöjd med Zeoviten men efter allt jag har läst så verkar pellets vara biligare och smidigare.
  4. D va skönt o höra=) har haft den i en vecka nu och den va inte sån när jag fick den så den växer rätt så snabbt.
  5. Hej jag har en Montipora digitata bla annat och den har börjat få vita utskott på topparna och jag undrar nu om den växer så eller om den håller på o dö? Har inte haft SPS koraller innan så jag vet inte riktigt. Tack för alla svar...
  6. Det var dels på att jag ville få en snabbstart men trodde att man bara behövde tillsatserna, ska nog köpa zeoliten och köra fullt ut. Är det bara dessa 3 tillsatserna du kör med eller är det nåt annat med? Har inga koraller i akvariet än så zeofood kanske inte behövs?
  7. Då har akvariet vart igång i drygt en vecka med 2 st seio pumpar på 6000l/H och en deltec mce 600. Har doserat Zeostart2 och Zeobak dagligen ska inskaffa Zeofood denna vecka men undrar nu om man ska ha själva zeoviten eller klarar man sig med bara dessa preparat?? Har letat på forumet men har inte hittat nåt svar.
  8. Tack för alla råd,tänkte köpa 2 st pumpar på 5500l/H var men undrar om det är kanske bättre o skaffa fler svagare pumpar? Köpte ett begagnat Juwel Rio 400 idag med slim rock bakgrund och ett Aquael UNI MAX 500 ytterfilter. Läste lite om det på nätet och den ska tydligen kunna användas till saltvatten med, den kom med en ytavrinnings del som man ska kunna installera på insuget. Undrar om man kan använda det filter materialet som är inne i den eller om man ska byta ut den till nåt annat, fick en påse med biobollar med den så dom är kanske o föredra?
  9. Okej tack för tipset ska definitivt kolla upp dem=) Det ända som jag har än så länge det är t5 rampen med lysrören men när akvariet är inköpt då ska jag lägga upp lite bilder om nån är intresserad.
  10. Okej då ska jag kolla akvarier runt 400 liter istället=)..Vilken sorts skummare skulle ni rekomendera då?
  11. Hej jag har ett rsm 130 men vill uppgradera till större så jag tänkte ställa några frågor:)..Har tänkt mig ett akvarium mellan 400 och 600 l..har kollat på en Deltec 600 påhängsskummare som klarar av 600 l..Lysarmaturen jag har hemma har 6 st t5 lysror på 80w och jag undrar om det räcker till ett såpass stort akvarium?..tänkte inte ha nån dumpa till den utan en ytterfilter med aktivt kol och annat passande filtermaterial.undrar oxå hur mycket flöde man behöver i ett 600 liters kar?.tänkte köpa 3 st koralia 3or räcker det? är tacksam för alla svar har inte haft så stort saltakvarium innan så det är lite nytt för mig men det ska nog gå bra:)
  12. Hej jag undrar vart ni har era påsar med filtermaterial tex aktivt kol eller fosfatremover.Jag har mina i facket under pumparna men det kanske finns nåt bättre ställe? Undrar oxå om man kan byta ut orginalfilterna mot nåt annat? Tack för alla svar
  13. Tack för tipset ska nog skaffa mig en sån, men kan den gräva såppas mycket så att den levande stenen kan flyttas?
  14. Jag har massa brun alger på min sandbotten, troligen bruncyano och undrar nu om det hjälper o suga rent sanden eller inte. Akvariet har vart igång nu i 7 månader och jag har alldrig sugit rent sanden(levande sand). Undrar oxå om det är nån skillnad o köra med fosfatremover eller aktivt kol,kör bara med aktivt kol nu mera har kört med båda innan men det har inte vart nån skillnad. Har ett RSM 130 med koralia nano till, är det för lite cirkulation? Tack på förhand
×
×
  • Skapa Ny...