Gå till innehåll

klisster

Medlem
  • Antal inlägg

    82
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Är det lönt att medicinera för vita pricksjukan? Jag köpte ju ett sånt UVC filter men tycks inte hjälpa. Ska jag köpa medicin?
  2. aa får nog göra det eller fråga affären om dom vill ha tillbaka dom =P Kanske ska köpa 2 sådana när karet blivit stabilt då.
  3. Aha det är dom, tittade på dom i djuraffären idag faktist. Dom e ju mycket finare än chromisarna men har dom personlighet? Vill ju gärna ha roliga fiskar. =) Men har ju som sakt 6 chromisar som jag inte vet var jag ska göra av :S Vill ju inte spola ner dom när dom e levande och friska.
  4. Snackade med folket i djuraffären idag och dom sa absolut jag skulle göra vattenbyte och att det inte alls skulle förhindra något bara hjälpa till att få värdena bättre. Vet inte vem man ska lyssna på :S
  5. okej inte en anning om vad det är för fiskar du snackar om men vet att chromisarna är ganska tråkiga köpte dom mest för att det var erbjudande och billiga ville ha något att titta på.
  6. Men man kan inte gemföra fiskar 10 av dina fiskar kanske e 20cm+ och mina är 5cm+ så fast det e klart som smutsar ner ändå. Men jag ska låta det dra igång innan jag köper något mer ändå. Har 6 chromisar som jag vill bli av med som jag kan ersätta med andra fiskar senare.
  7. Nejdå det är lungt, du kan få svar på det. Kirurgen fick jag för 190kr för dom gjorde fel i affären därför jag köpte den och den var inte direkt stor så den hade bra med plats i mitt kar. Finns ju dom som har det i clownhotall så bör ju inte vara några problem. Kulfisken viste jag inte att den var svår också ävn väldigt liten och mycket plats för den i mitt kar. Frågade mycket om kulfisken och dom vet hur stort mitt kar var. Litar på dom i affären för dom kan väldigt mycket (vad jag tycker). Har lärt mig av mina misstag så det kommer inte att hända igen, kommer vänta ialla fall en månad innan jag köper något nytt levande och låta mitt kar köra in sig.
  8. okej så jag ska bara låta det vara? Fosfatet och det är mest för att mina koraller ska klara sig.
  9. Okej undrar hur lång tid det kan ta och hur många samt ofta vattenbyten jag måste göra. Okej håller på med skummar flödet för att få det rätt mycket lite man behöver för att den ska börja skumma mycket. Iallafall är jag mycket tacksam för din hjälp som jag fått idag, har varit rätt orolig för att allt ska dö men känns bättre nu när jag vet vad som händer med karet även om det inte är något specielt posetivt, ska kanske köpa aktivtkoll imorgon och någon filter strumpa som skulle fixa PO4 som min polare snackade om.
  10. Har hört och läst om det och trodde det var över. Delvis i affären som jag köpte karet och stenen sa att det inte skulle vara några problem =/ Men nu är det som det är. Nej inte direkt sitter lite brunsörja i locket men annars är det bara vatten i koppen. Jag följer ditt råd och ser om det blir bättre ska försöka göra 50% vattenbytte i veckan om det kan vara till någon hjälp? Btw, tillsätter 5ml Fosphat eliminater för mitt PO4 e för högt. Min vän som har ett clownhotell gör samma sak och märkte idag att han hade samma problem med nitrate kan det ha med det att göra?
  11. Aa det känner jag till och mitt nitrit var nere på 0 ett bra tag. Inte alls högt 0,1 men man såg ändå den rosa färgen svagt. Alla andra fiskar ser ut att må väldigt bra. Kulfisken tog jag bort för ett par timmar sen den låg helt stilla sen fick den frispel och flög runt i karet och rätt in i rutan sen låg den stilla igen och senare samma sak, den lyckades även komma ner i sumpen och då tog jag bort den ur karet. Just nu har jag 6 små Chromis viridis - Grön Chromis 2 blennider Ecsenius bicolor 1 svart damsel (4-5cm) 2 olika sandvändare 1 centropyge bisoinosus Annat: 1 sjöborre 1 boxerräka 1 Eldräka 2 pepparmintsräkor
  12. Min doris e också borta nu, min kulfisk är också död. Tittade igenom alla värden igen nitrite och nitrate var högt. Gjorde 20% vattenbyte med osmos nitrite (NO2) är bättre men nitrate (NO3) är fortfarande jätte högt 50-100. Vad ska jag göra? :S vad kan felet vara? För mycket fiskar i karet?
  13. Så jag borde alltså ta ut en av dom? Du tror inte att det finns någon chans att dom kommer bli "vänner"
  14. Tror jag har problem med mina sandvändare min "Strigata" om den nu heter så håller sig under en sten nästan hela tiden. Valencienna puellaris är frame som vanligt och ser ut som den jagar den andra när han väl är frame, kommer det alltid vara så eller kommer den att acceptera att där e 2 städare?
  15. Men jag har ju plug and play. skummare filter biobollar 2st 320L cirkulations pumpar. Hörde precis att min polare köpte UVC filter för 290kr.
  16. Okej, vet inte om jag har inbyggt UVC i min skummare har en aquael reef max 105L Vad kostar ett uvc filter annars?
  17. Har samma problem med min doris vita prickar. Såg även idag att den e väldigt mager, oroar mig lite för att den ska dö. Som jag hörde att hans gjorde. Den simmar på ganska bra och är aktiv verkar inte ha några problem med mina andra fiskar. Hur ska jag förebygga så att den inte dör? Har haft lite problem med mina vädren bl.a KH men har blivit mycket bättre idag nere på 9,2.
  18. okej okej, är väl som du och alla andra säger, dom e skit svårta att mata. Väntar nog ett bra tag kanske till och med tills jag har fått ett större kar än 105L eller kanske om ett år. tack för alla svar.
  19. jo det e ju klart. Men man kan ju ge dom så pass mycket mat så dom andra fiskarna inte orkar käka allt. På så sätt finns det mat över till mandarinerna. =)
  20. Men om nu alla andra fiskar tar mandrinens mat varför ger du den inte mer met då vi annat tillfälle?
  21. okej, jag antar att det finns många knep på hur man kan få den att käka så jag jag får se hur jag gör men väntar ett tag innan manadrien får ett nytt hem.
  22. Jo men alla säger ju so olika. Tittar man på reeflx sverige står det inget om 50kg per fisk. Så vet inte vad man ska tro. Men gör som jag blev tipas om att be dom mata och se om den käkar fodret =)
  23. väldigt bra tips faktist. Ska be att dom matar dom så tar jag den som e på fodret =)
  24. Okej, dom verkar ju nästan ha mer problem med maten än vad drakfiskarna har.
  25. okej ja så klart hade jag tänkt mig splendidus men Pterosynchiropus picturatus hade jag gärna med haft. Så alltså vänta ett par månader sen kanske kan köpa en liten Pterosynchiropus picturatus? Man ska ju inte plåga fiskarna så jag lyssnar på era råd. Dock kan jag säga att du Wiking snackar i nattmössan för några veckor är hekt fel. I mina 2 stora lokala djuraffärer har dom haft Pterosynchiropus picturatus minst 3 månader nu i ett kar som inte kan vara mer än max 80L och dom lever än. Kanske 1-2kg LS i varje kar som vanligt i affären.
×
×
  • Skapa Ny...