Gå till innehåll

SupraEnd

Medlem
  • Antal inlägg

    65
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Jag kör 1 st Juwel Marine och 1 st Juwel Blue. Men jag har precis köpt en Glomat lysrörshållare på 2x54 watt som jag tänkte skruva upp i luckorna på mitt Juwel Rio 240. Då blir det 4 lysrör totalt (2 marine och 2 blue). Algerna kommer älska det och bli ännu fler nu
  2. Jag har bara 2x54 watt på 240 liter så ljuset är inte min felkälla.
  3. Hej Tedd, jag har fått samma problem som du nu. Jag har haft mitt kar med samma innehåll i ett år och byter bara vatten från kranen. Sista veckan har jag fått alger som du på sanden. Jag rör om med en liten pinne i sanden men det är tillbaka lika mycket dagen efter. Jag bor i Tyresö, Stockholm. Känns som något har hänt med vattnet, mer regn som blandas med Mälarens vatten i Stockholm (vi får vårt dricksvatten där).
  4. Hej Har en drakfisk samt en doris i karantän för vita prick. Hur låg salthalt klarar sig fiskarna på samt lägsta temperatur på vattnet? Jag har tyvärr inte två doppvärmare utan får lita på inomhustemperaturen (kör med luftvärmepump som håller 22-24 grader inomhus.
  5. Jag har använt Beckers halvmatt lackfärg när jag målat om mina Juwel akvarium från svarta till vita (nu har dock Juwel släppt vita akvarium men det var efter jag målat). Färgen fastnade bra men visst om du skrapar med något vasst så kommer det såklart lossna. Sen är det alltid bra att sandpappra/rugga upp ytan som skall målas då färg alltid fastnar bättre. Men jag skippade det. Ta tunt med färg och lägg flera lager istället för att slaffsa på med mycket första gången. Jag målade med 3-4 strykningar av lackfärgen men fin lackroller. Lycka till.
  6. Tack Mr Ewing, jag skapade en användare och nu ser jag alla bilder. Snyggt bygge! Men det blir nog att skruva i luckorna för min del. Som en Anette hade gjort på forumet.
  7. Reflektorer har jag redan men tack för tipset. Ännu en Juwelramp är nog inte aktuellt då man inte får plats med luckorna utan att bygga "nytt" lock, då luckorna sätts fast i rampen. Det billigaste alternativet är nog att köpa ett paket 2x54 watt av Glo eller Arcadia, skruva fast dem på vardera lock samt köpa lysrör och reflektorer. Kostar då runt 1500:-
  8. Tack för tips, vad går ett sådant kalas på? Alternativt, vad skulle ni välja mellan Glo T5 lysrörshållare 2x54 watt eller Arcadia T5 hållare Dubbel 54 w om man kör den varianten och skruvar fast dem i Juwels luckor? Idag har jag Juwels Marine och Blue lysrör, är det då bra att fortsätta med dem på den två nya platserna eller skall jag t ex välja Arcadias lysrör om jag köper den rampen?
  9. Tack för svar. Tyvärr ser jag inga bilder på ditt bygge i tråden du länkade till eller så är jag blind Har du några bilder?
  10. Hej, Jag har bytt till större akvarium och kom över ett Juwel Rio 240 (hade sedan tidigare Juwel Rio 125). Det sitter två lysrör på 54 watt vardera, Marine och Blue för saltvatten från Juwel. Akvariet är 120 cm långt. Hur går jag tillväga på bästa snyggast sätt för att få mer ljus. Jag vill ha kvar luckorna så någon hängande MH eller liknande är inte aktuellt. Finns det någon som byggt till mer ljus på detta akvarium och hur gjorde ni då? Några tips? Länkar till produkter? Tack
  11. Akvarieleasing i Stockholm började igår (2011-10-04) att köra denna metod från Red Sea i sitt stora kar längst inne i butiken. Vi får se vad de tycker efter sin utvärdering.
  12. Ok, dock har jag ingen ännu men planerar köpa inom kort. Men blir inte skummet till vatten och hur ofta får ni då tömma skummkoppen? Hur gör ni vid semester, stänger ni av skummaren under tiden eller får någon tömma koppen?
  13. Hej, Jag har inte haft en skummare förut och undrar hur en skummare skall uppträda. Det jag undrar, när skummet bubblar över och hamnar i skumkoppen, skall det endast bli kletigt skumm där, inget vatten? För när man kör en nyinköpt pump så blir det mycket skumm men som snabbt blir till vatten när det hamnar i skumkoppen, och då tar det inte lång tid förrän koppen blir fylld med vatten och svämmar över. Detta även om man stryper tillförseln av luft väldigt mycket, men tids nog blir koppen ändå fylld med vatten. Skall även skumproduktionen ställas in så att skummet precis orkar sig över kanten till skummkoppen?
  14. Riktigt snyggt kar, jag gillar aquascapen väldigt mycket.
  15. Tack för informationen ang skummaren från Juwel. (Jag skall även testa mina ph och kh som du var ute efter.)
  16. Hej, Nej, har ingen extra utrustning än min pump och innefilter. Jag var i samma sits i augusti 2010, helt novis inom saltvatten och ville utnyttja något jag redan hade, ett Juwel Rio 125 liter. * Jag köpte 2 nya lösrör till akvariet som passade för saltvatten. * Köpte även Juwels mest kraftfulla interna pump som passade mitt innefilter. Den är riktad mot ytan för att förhindra den "oljiga ytan som bildas". * Bytte ut innefiltrerna till grövre modell enligt råd från Akvarieleasing. * Jag hade även en större extra pump i början men den klarar jag mig utan nu. * Byter 20 liter vatten varannan vecka och har även bra värden utan vattenbyte efter 3 veckor. * Kör inte osmos utan bara vanligt kranvatten. * Tillsätter 5 ml Coral Buff från RedSea en gång i veckan. * Rengör innefiltrern under kran ca 1 gång i månaden. Men enligt akvarieleasing så skulle man knappt göra det utan låta det bli en härlig "gegga" med bakteriekultur. Men för mig så känns det att jag vill få bort "skit" som fastnar där i filtrern. Men jag kanske gör fel? Det jag skulle vilja är att få in mer ljus så korallerna "slår ut lite bättre". Finns någon form av lysrörshållare som man får fästa på något sätt för att få in 2 till rör. Detta har hittils fungerat bra för mig. Det var alltså lättare än vad jag trodde. Jag tyckte det var jobbigt att förstå alla testar hit och dit i början men det gav med sig med tiden. Så jag måste säga att detta blev ett lyckat test med de sakerna jag hade att starta med. Lycka till! /Fredrik
  17. Jag har tyvärr inte så mycket ljus. 2 x 28 w T5 rör med Juwels reflektorer. Det är Juwels originalramp jag har. Men det vore trevligt att köpa två till hållare så man i alla fall får 4 x 28 w T5. Jag vill inte sätta upp en hängande ljusramp.
  18. Nu bytte den sida, jag uppdaterade med en del nya bilder så kolla på sidan 1, längst ner. Jag har även satt dit en blå bakgrund, det är faktiskt bara ett blått stort ark jag köpte i bokhandeln för 16:- som jag satt med tejp.
  19. Hej, Det var ett tag sedan jag uppdaterade denna tråd men nu kommer lite nya bilder. Karet fungerar bra med den utrustning jag ändå använder. Nu kör jag bara en intern pump som sitter i innefiltret och kör vattenbyten efter ca 2 veckor (byter då 20 liter). Alla värden är bra, men jag skulle nog önska lite mer ljus så korallerna slår ut mer, även alla fiskar mår toppen.
  20. I mitt nystartade kar så fanns de i några veckor men nu är de borta. Så avvakta och se.
×
×
  • Skapa Ny...