Jump to content

hepp

Medlem
 • Content Count

  87
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hepp

 1. Missade att kolla till den i morse. får se hur karet ser ut när jag kommer hem från jobbet. är mest orolig att den fick en överdos.
 2. skulle mata fiskarna och råkade putta ner en stor saltavlagring på 3-2cm. Anemonen slukade saltet. Nu ser den jättekonstig ut. Är det farligt? Den är ihopsjunken och armarna hänger ut. Det är en bta
 3. hepp

  ostron?

  lite mer bilder där man kanske ser att det är en mussla/ostron Önskar man hade macro. Klarar dom sig på ljus eller mår dom bra av lite mat?
 4. hepp

  ostron?

  Ah så en mussla och inte ett ostron (har ingen aning om skillnaden). Ingen som vet vad det är för sort? Den är ungefär 5cm lång. Vänder dom sig själva mot ljuset, öppningen i manteln r ca 1 cm bredd? Har noterat att den har flyttat på sig sen jag la i den. Angående vart jag köpte den. Triton men det var för knapparnas skull, musslan råkade vara en bonus
 5. hepp

  ostron?

  Vad är detta? Ett ostron. Behöver den speciellt krubb? Sorry för dåliga bilder,mobil
 6. Tackar för bilderna. Algen kan kanske vara en http://se.reeflex.net/tiere/1155_Gelidium_sp..htm eller liknande.
 7. hepp

  Bromma Zoohandel

  Kan bara hålla med ovanstående talare. Är det värt att tjäna ett par tjugor och samtidigt stödja bristande djurhållning? De gånger jag har varit där har jag alltid blivit förbannad över deras mikroskopiska akvarium med ett par gruskorn och 10-20 fiskar i. Det är bara pengar för dom........ Vill man verka för en sund och hållbar salthobby så tycker jag man skall stödja de andra handlarna som finns i sthlm (eller övriga riket). Det är relativt små skillnader i pris och ofta är seriösa handlare tom billigare. I längden så tjänar vi alla på det.......
 8. Min nya pompom artar sig. Ett riktigt trevlig tillskott till akvariet som visar sig mer och mer. På kvällarna sitter han/hon ofta och vevar med sina anemoner. Här visar han/hon eremiten vem som bestämmer! Så här såg det ut i ca 30minuter innan krabban lommade iväg. Lite otydlig bild men you get the picture!
 9. Hm japp det är samma art köpta vid samma tillfälle. Köpte en stor och en liten. Men det kanske inte har klickat bara. Vi får se om jag flyttar den, förhoppningsvis flyttar den sig själv. Vågar inte pilla för mycket då skadar man den kanske.
 10. Hej min bta har delat på sig. Är det för att den mår bra eller dåligt? En av clownerna huserar i btan och har vägrat släppa in den andra clownen. Trots att det nu är två anemoner så vaktar han båda. Hade hoppats att den andra skulle flytta in i spinnoffen.
 11. Jag upplever min koralia som väldigt tyst. Har du skit i den? Ibland kryper det in snäckor i min etc. Är det karet som vibrerar av den etc. Jag har riktat min uppåt så att strålen rör om ytvattnet.
 12. Eller så säger du till frugan att hon får börja hand-diska eftersom diskmaskinen stör.... Skämt åsido. Jag kör skummaren ca 12 timmar per dygn. Det skall nog inte vara något problem att köra den på timer. Det beror på hur hög belastning du har i karet. Ibland kan det ta tid innan skummaren är inkörd. Pröva reglera flöde etc
 13. Exakt kvalitet kostar. När jag handlar hos dom andra aktörerna i stockholm så verkar det finnas ett genuint intresse bakom verksamheten. Har blivit avrådd från att köpa saker som dom ej tycker passar mig etc. Jag känner instinktivt att 25 clowner i ett tio-liters kar känns fel. Men vad vet jag. Känns det rätt för er så är det bara att handla
 14. Den var läcker. Ser nästan ut som det sitter svamp på skalet
 15. Jag köper inte levande hos bromma pga av deras små kar och djurhållning. Betalar gärna 50kr mer hos konkurenterna om jag vet att fisken har det bra. Har sett döda/halvdöda fiskar i deras akvarier vid ett flertal tillfällen. För mig är det fråga om etik och jag har råd att vara lite självgod:)
 16. http://se.reeflex.net/tiere/2311_Clathrina%20_coriacea.htm Kanske din svamp. Angående fiskar så tycker jag att du skall vänta ett tag och börja med gobys och räkor. http://se.reeflex.net/tiere/388_Gobiodon_okinawae.htm http://se.reeflex.net/tiere/389_Gobiodon_histrio.htm https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=23455 Den sista bör ha en pistolräka som kompis. Okionawen är riktigt skoj och social. Det är svårt att köpa två om de ej är ett par. Det blir lätt tjafs i burken.
 17. Du bör se upp med fripassageraren på första bilden. Kommer ej ihåg arten men längst ner i högra hörnet. Ej revsäker
 18. Tack för en bra och intressant artikel.
 19. Clowner är trevliga. Jag har själv ett par. Tyvärr så önskar jag att jag inte hade införskaffat dom till mitt nano. Detta eftersom jag gillar gobis och liknande. Clownerna är rätt kaxiga och har en förmåga att sno åt sig det mesta av maten. I ett litet kar tror jag att det problemet blir större än i ett stort. Så jag får mata mina gobies genom att spruta ner mat framför dom. Jobbigt om man är lat som undertecknad. Men om du gillar clowner och inte planerar att skaffa några "introverta" fiskar så är det bara att köra.
 20. Vad ska du ha i karet? Levande? Om du skall ha karet mot en vägg så kan du undvika massa "död" yta bakom stenarna. Jag har det och en del djur gömmer sig där och det är lite tråkigt. Men en smaksak.
 21. Nej det var inte dig jag menade Trucka utan trådskaparen. Om de enda han körde i var jod och dessutom kör skummare så verkar 10% en gång i månaden snålt. Har för mig att skummaren tar bort en massa nyttigheter med. Jag byter 10-20% en gång i veckan och allt mår bra men jag kör inte med bailing. Kör i lite jod ibland. Märker skillnad när jag ökade från två vattenbyten i månaden till fyra. Allt verkar må bättre. Jacob vad har du för ca och mgvärde?
 22. Kör du med skummare? Jag tycker 10% låter lite en gång i månaden. Speciellt om du kör med skummare. Jag fick väldiga problem med mg när jag slarvade med vattenbyten. Allt bleknade.
 23. Ok tackar för infon. Då fortsätter jag på den inslagna banan ,dvs ingen utfodring.
 24. Hej, har en anemon och många anser att man bör mata dessa. Saken är den att jag inte vill att den skall växa. Kan den ge sig på clownerna om jag inte matar den? Klarar den sig på på ljus och de matrester som den får via flödet? Är det någon av er som har erfarenhet av att ej mata anemoner? Boven i dramat. Obs vad beror det på att en del armar har två "spetsar"

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...