Gå till innehåll

Jonkagoo

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jonas
  • Stad
    Höör
  • Akvarievolym
    200

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Jonkagoo's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

11

Omdöme

  1. Säljer nu två stycken maxspect gyre 230 pumpar efter nedläggning av karet. De är i mycket bra skick och kommer med allt som man får vid nyköp. Finns att hämta i Höör i mitten av Skåne. Lättaste sättet att få tag på mig är via sms 0704619689 då jag endast är inne på saltvattensguiden sporadiskt nu när jag inte kör karet längre.
  2. Säljer nu min zetlight zt6600 efter nedläggning av karet. Finns att hämta i Höör i mitten av Skåne. Lättaste sättet att få tag på mig är via sms 0704619689 då jag endast är inne på saltvattensguiden sporadiskt nu när jag inte kör karet längre.
  3. Tvingas nu sälja mitt rsm c-250 med möbel. Det saknas dock lock (belysning) och där är borrat i skåpet på baksidan då där har dragits slang från påfyllningskärl (ca, kh och mg). Annars är det i bra skick. Det står nu torrt och väntar på att bli hämtat. Reefdoser EVO 4 följer med utan extra kostnad då kontrollenheten sitter monterad på möbeln. Allehanda andra prylar till hobbyn. Finns att hämta i Höör i mitten av Skåne. Lättaste sättet att få tag på mig är via sms 0704619689 då jag endast är inne på saltvattensguiden sporadiskt nu när jag inte kör karet längre.
  4. Tvingas nu sälja mitt rsm c-250 med möbel. Det saknas dock lock och där är borrat i skåpet på baksidan då där har dragits slang från påfyllningskärl (ca, kh och mg). Annars är det i bra skick. Det står nu torrt och väntar på att bli hämtat. Utrustning som följer med är: Zetlight zt6600 2x Maxcpect gyre 200-series med controller Reefdoser EVO 4 (måste nästan följa med karet då displayen är limmad på möbeln) Allehanda andra prylar till hobbyn. Finns att hämta i Höör i mitten av Skåne. Kom med bud. Lättaste sättet att få tag på mig är via sms 0704619689.
  5. Jonkagoo

    Fisk

    Är intresserad av bispinosan. Har den gett sig på koraller något?
  6. Jo jag håller absolut med om att ett stort hade varit mycket smidigare är två små. De största problemet är väl att när man väl limmat allt så sitter de fast i skåpet och går inte att ta ut om man inte skär sånder dem. Men jag har inte så mycket till val med tanke på hur skåpet är konstruerat. Har inte riktigt plats att ha en sump bredvid så det är i skåpet eller inte alls. Hur räknar man ut hur mycket vatten som kommer att rinna ner vid eventuellt strömavbrott?
  7. Har skjutit upp tankar på sump till ett senare kar när man uppgraderar då jag har ett rio 180 med deras fantastiska möbel där inget får plats. Men så läste jag denna tråd där de snackar om att ha flera kar och borra igenom väggen och karen. https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=22975Sump Så nu är jag helt såld på detta men kommer det att fungera rent praktiskt? Kommer ju bli väldigt små kar då måtten på skåpen inte är mer än 37x68x28 (BxHxD). Har städat fram ett litet karantänkar som jag fick av en kille för ett tag sen. Måtten på det ligger på 36x23x22. Tänkte att man kanske skulle kunna använda sig av två sådana eller kanske liknande fast högre. Och så borra hål nere vid botten och ha någon form utav rör i mellan. Hade tankar på att ha en DSB och macro alger i ett fack men det är endast om det kan få plats. Det som mer ska ner där är en MCE 500, en doppvärmare samt en returpump såklart. Kanske bör tillägga att vattentillförseln kommer att köra med en overflowbox då karet redan är igång. Såg denna tråd och tyckte att den sumpvarianten verkade ganska vetig och bra för mig. Men skulle man kunna omvandla den så att de fungerar med mina två kar? https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=28242 Är jag helt ute och cyklar nu? Är det för små kar att göra sump av? Går det ens att göra så som jag tänkt, koppla ihop två kar genom en vägg? Alla tankar/funderingar/råd är välkomna. J
  8. Manne: Detta låter ju helt optimalt det håller jag med om problemet kommer dock i att jag har en MCE 500 skummare som hänger i karet och tar upp plats så får se om det går att lösa på nåt sätt. blinken: Jag tror jag förstår vad du menar. Om man har fler lampor fast svagare så sprider man ljuset bättre så risken för skuggning minskar. Men samtidigt kan man sätta dem närmare ytan så att ljuset kommer närmare? Eller är jag helt ute och cyklar nu? Vad tror ni två begagnade MH 150w skulle kunna kosta? Snackar nu fularmatur, bryr mig inte så mycket om designer-armaturer och liknande. Det får komma sen när jag uppgraderar nån gång i framtiden.
  9. Det är absolut ett alternativ att göra 4x45w. Men om man istället skulle köra MH vad skulle man satsa på då? 2x150, 1x250 eller kanske till och med 2x250? Måtten är ju då 100x40x50 (längd/djup/höjd)
  10. blinken: Det verkar lite vanskligt för mig att försöka mig på att byta fäste för lampan. Får hålla mig till 70w i så fall. Men räcker detta för att hålla sps/lps i ett kar som är 50cm högt? Luddox: Funderade på att köra nåt åt det hållet först men räcker verkligen 4x45w för att hålla sps/lps?
  11. blinken: Sorry läste lite slarvig ser att du redan har svarat på de.
  12. Har faktiskt kollat lite på din tråd innan. Ser mycket snyggare ut än andra hemmabyggen jag sett. Mycket bra jobbat. (Y) Skulle man kunna göra samma sak fast med 150w?
  13. Tack så mycket för svaren har testat nu att sätta den starkaste pumpen långt nere riktad uppåt. Nu direkt ser jag en väldig skillnad:) Korallerna skyddas nu från den starka strömmen som kommer direkt från pumpen och det känns som att strömmen sprids mycket bättre nu.
  14. Menar då får de korallerna jag har. Kommer de att vänja sig vid de starkare strömmarna?
  15. Där va en tanke. Haha. Att man inte tänkte på de:P Men det är inte för mycket blås för mitt 180 l?
×
×
  • Skapa Ny...