Gå till innehåll

DevilDamsel

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Emily
  • Stad
    stockholm
  • Antal år inom saltvatten
    4
  • Akvarievolym
    500+250+100+100+70+70+70+350

DevilDamsel's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Någon som vet något om sjukdomen som Banggaier kan få/bära på, som sägs uppstå om man blandar vildfångade med odlade exemplar? Symptom?
  2. Äpplet har vi (vi på jobbet alltså, arbetar inom akvaristik) endast på "test"... för riskerna med dem är väl kända, så de är inget vi placerar ut hos kunders akvarier. Den kom till oss av en slump och fick stanna just av observationsskäl, kan man säga. Liksom de gurkor vi har. Värt att nämna vad gäller gurkor förresten, så dog en av våra för några månader sen. Kändes minst sagt nervpirrande, vad skulle ske nu i den burken... men allt klarade sig utmärkt, fiskar och koraller och vattenvärden! En teori vi har, som dock kräver mer forskning i, är att kanske både gurkor och äpplen kan dö "självmant" utan att orsaka problem i akvariet, och att gifterna släpps ut bara om de skadas/stressas ihjäl av andra invånare t.ex fiskar som bits. Men det behövs mycket mer observation kring dessa komplexa djur, och det är därför äpplet är hos oss. Om intresse finns så kan jag hålla er på SG uppdaterade kring dessa observationer och hur det går med äpple/gurka undersökningen. Mr B, bra svar! Tack så mycket, ska ge den planktonfoder och se om den växer!
  3. Har ett äpple som inköptes för 10 månader sen. Den är väldigt färggrann, äter nykläckt artemia glatt (med sina "tentaklar" ute) och ser helt enkelt nöjd ut på alla sätt... utom... att den krymper!! Den minskar långsamt men ändå märkbart i storlek för varje månad, och är nu ca en tredjedel så stor som när den inköptes!! Vad kan det bero på? Svälter den? Eller är det bara en faktor av att den inte fyller upp sig med lika mycket vatten som innan (ungefär som en anemon kan fylla upp sig själv)? Och i så fall varför? Allt annat i karet; fiskar, gurka, sjöborre, eremiter, snäckor, koraller, mår prima och växer så det knakar. Några teorier??
  4. Såg den här artikeln... kanske samma info som du läst om redan... http://ezinearticles.com/?Bryopsis,-the-Worst-Aquarium-Algae&id=4531129
  5. Alltså, det karet jag flyttade en bit till (där de slog ut igen) är tomt så när som på en porslinssnäcka och mjukisar.
  6. Fick nya stjärnpolyper för ca en vecka sen. De slog ut redan efter nån timme, till min glädje då de kan vara griniga... Var sen utslagna några dagar, verkade må prima. Så de verkar accepterat ljus, flöde, värden osv. Men nu har de plötsligt dragit in sig helt och hållet! Varit indragna i ett par dagar. Testade igår att flytta en bit till ett annat kar med samma värden, och där slog de ut igen efter ett dygn! Kan det vara nån fisk som stör dem i det andra karet? Eller nån annan teori? Har dessa invånare: Blue Devil Damsels Black Damsels (Bowtie Damsel) Palettkirurg Clowner Banggaier Pajama Cardinal Salarias Putsarfisk Eremiter (röd ben & blå ben) Äpple Sjöborre Ormsjöstjärna
  7. DaTrucka: okej, tack då ska jag kolla runt... NIXoN: Tack för varningen! ON's mysis verkar vara hackade/malda ja iallafall inte särskilt hela, och sjöhästarna vill i vilket fall inte ha dem...
  8. Antar att det varierar beroende på vilka sorters stenkoraller man har, men finns det några cirka värden för vilka värden vattnet bör ha när man har ett (enbart) stenkoralls akvarium? Kh, Fe, Ca, Ka, Mg, Gh osv.
  9. Jag letar med ljus och lykta efter fryst Mysis av annat märke än Ocean Nutrition, är det någon som vet något ställe som säljer Mysis av annat märke?
  10. Ok, hur länge satt era på rutan innan de förolyckades...?
  11. Min sjögurka har plötsligt ändrat beteende... från att gå på sanden och äta och göra små fina "bajshögar" av ren sand, så sitter den numera högst upp på akvarierutorna istället, vid ytan... Är det något fel på den? Eller gör de så ibland? Det är en svart sjögurka.
×
×
  • Skapa Ny...