Gå till innehåll

Wunsch

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. kör du bara lysrör (T5) eller? HQI? tänkte eftersom du har ganska mycket koraller dom kräver väl en del ljus... ja det blev skitsnyggt med blått:smiley20:
  2. Fantastikt fint gjort måste jag säga... vet inte om jag missat nån tråd här men hur stort är akvariet? ser ut som du tänkt samma tanke som jag nämligen ett 300l (120x50x50) på en standard köksmodul skåp med dörrar (120x60)
  3. nu snackar vi grejer... fan en sån vill jag ha:smiley20:
  4. Inte konstigt att dom säljs i få ex med dom priserna...
  5. eftersom man älskar teknik så är jag ute efter en elektroniskt styrd doppvärmare med styrpanel (LCD) för avläsning av temp etc. finns det nån tillverkare för detta hittar inget vid googlandet... nån som vet?
  6. Tackar för svar men jag såg det själv sen, dom ligger på 4000k och det blir nog lite gult... men noterade dock en annan sak att dom faktiskt har armaturer för HQI med klass IP44 för 699kr, påminner lite om Sfiligoi Infinity HQI armatur fast helt utan design (simpel vit bockad plåtlåda med reflektor för montage ut från vägg) i med en 10000k lampa och om du kan leva utan design så helt klart ett prisalternativ kanske...
  7. tackar så mycket:) Har dock inte riktigt fattat det här än med nedrinningen av vatten till sumpen... om jag fattat det rätt så har man en avrinningskam med ett vattenlås eller? om pumpen stannar så blir det ingen hävert ner till sumpen eller?? Kan man köpa ett sånt system färdigt med avrinng, lås och koppling för rör ner eller måste man bygga sånt själv?? menar nåt färdigt system att bara hänga på kanten på akvariet och koppla på en rör/slang ner:nöjd:
  8. ok hittade lite artiklar faktiskt så lite klokare blev jag:) jo finns en del lösningar ser jag... men för att börja i en ända, har ett 300l kar och undrar då generellt sett hur stor bör sumpen vara då? och hur stark returpump behöver jag? ev dimensioner som kan vara lagom på rören för nerrinning till sump och upp igen...
  9. Hej alla! Är nybörjare inom detta med salt och ska snart starta upp ett eget men... Söker efter en lätt överskådlig skiss på hur systemet runt en sump fungerar, hur vattnet leds i rör och vilka system det passerar så man blir lite klokare. Alltså hur en sump fungerar rent praktiskt för om man ska bygga en själv sen så är det bra om man vet hur allt fungerar och hur det ska kopplas:) hoppas det finns nån som kan hjälpa mig, lite tips tack!
  10. Klurar lite på det här med HQI armaturer... och dess priser! Såg att vissa växtbutiker säljer HQI armaturer för 700kr för max 400W, dessutom kostade en sån lampa 240kr, en 250W kostar 195kr om man jämför det med Auqa medic då en armatur kostar ca 4000kr, och en lampa ca 1100kr, givetsvis finnare designmässigt och kanske bättre anpassade för akvarister men motiverar det priset ibland? ... eller finns det olika sorters "HQI lampor"??
×
×
  • Skapa Ny...