Gå till innehåll

kw.jensen

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    kai wulff
  • Stad
    vinslöv
  • Akvarievolym
    260 + 96
  • Använder du skummare
    Ja
  • Om JA vid skummare - Vilken
    juwel

Senaste besökare

635 profilvisningar

kw.jensen's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Vår clownfisk i 96 l. karet har blivit änka.Någon som säljer en make ? Söker dessutom BTA ,damseller med gul svans och gärna flera clowner till 260 l. karet. Hämtas kring Hässleholm / Kristianstad tlf. 0708113144
  2. Det är svårt att svara på. Det dyraste är grus och sten.Vi kollade på nätet och köpte fina sten billigt. En skummare måste man ha.Juwel 3,0 kostar ca.1200 kr.Fungerar perfekt om man får satt i den rätt.Obs.Limet funkar inte.Bättre at låta den stå på några stena. T8 rör funkar om man inte vill ha koraller. En anemon och tre clowner är bra att börja med. Lycka till.
  3. Du köper amerikansk löjrom hos de vanliga stora livsmedelaffär.Ha burken i frysen,ta en bit med en kniv,lägga biten i en matsked med lite vatten på.Efter en stund kan du mata din nya anemon.
  4. Hej Patrikk. Vi har haft samma problem som dig,tills vi lärde os att mata räkorna 1 timme innan anemonen fick mat. Vi tar en halv räka,hänger ner den med tyngd till räkorna.När dom slutar äta,kan du börja mata anemonen. MEN KOM IHÅG. Aldrig mata direkt i munnen. Räkbiten skall gis i tentaklarna.Rista lite med biten i tentaklarna,tills du ser de börjar att ta fat biten.Nu transporterar den själv ner räkbiten till munnen. Annat tips som funkar är : När räkorna är mäta,slå av pumparne en kort stund,dryssa amerikansk löjrom ner till anemonen.Slå på pumparne till igen.Har du /som vi) clownfisk vill du se hur båda anemonen äter men också hur clownarne hämtar rom för att mata sin anamon. Hoppas detta är till lite hlälp. Och hoppas också det danska/svenska går att läsa. Lycka till. PS. Vi har tagit död på flera anemoner vid att mata direkt i munnen. Idag har vi en anemon som är omkring 25-30 cm i diameter.(bubble tip,för et år tillbaka var han en grön slimklatt och håll på att dö)
  5. Hej på dej. Vi har gjort om vår juwel 260 l. Från discus akvarium till saltvatten för 1,5 år sedan.Utan problemer. Vi använde vår Eheim ytterfilter 2078 proffessionel från ett "gammalt" 720 l`s kar till sump.Att detta ytterfilter har wave funktion gör det inte sämre. Köpte Juwel skummare 3.0 Funkar perfekt, men lita inte på limet och ta en kopia på malen som följer med ifall skummaren flyttar på sig.Vi har klagat på präcis detta problem.Juwel skickar os ny lim och mal och de skall vist också ha ändrad på limet. Dessutom har vi 1 stream pumpa monterad högt uppe. Dom gamla T8 rör blev till T5 rör med ny ljus ramp.Tänka på det är bara juwel eller Sera som säljer rör som passar juwels ljus ramp. För att få extra ljus finns det en typ koplingsbox med upphäng till flera ljus.Det blir jättefint. Ja det är et så himla snyggt möbel,med saltvattens fisk :du ångrar dig inte. Hoppas våra tips kan hjälpa och lycka till. Ursäkta det inte perfekta svenska,vi är danska. Hälsningar Kai och Ninell
  6. svar till "föräldrar" om ljus :deep see och blue skye + led i akvariets storlek : 4 blå,2 vita,1 röd,1grön. alla mjuk koraller växer även koloni anemonen.
  7. hej peter. som lovat återvänder jag med resultat tills nu. Anemonen har stannat i sin keramik kruka i 3 dagar och ser ut att stortrivas. Även clownerna tycker om deras "nya" hem. Tackar så jätte mycket för tipset.
  8. Varför vandrar vår rödfotad anemon.???? Det kvittar vad vi gör. Vet den vill ha moderat flöde,10 cm. sand,klippor i sin närhet,mat i små bitar (eftersom den inte har mund som bta ) Vad saknas för att den skall bli på ett ställe,så att clownerna,som bor i den , får lite ro på sig.?
  9. för mig syns det som du inte alls har levande sten.Dom du har ser inte levande ut.Dom liknar mera på kalksten?
  10. kom ihåg den skummar upp till 500 liter.
  11. Kan bara rekommendera Juwell skummare 3,0. !!!!! Inkörningstiden tog bara 3 dagar (som också juwel skriver) På 4.dagen skummade den som bara satan, trots det är i ett ny uppstartad akvarium utan fisk. OCH den blev väldig tyst,tackad vara ljuddämparen. Vi är mycket nöjda !!!! Går att handla på nätet eller beställa hos en akvarium affär som handlar via gibbon.MEN kolla priset innan du köper. Hittade priser från 1695 till 1200 kr.(frakt tillkommer) Vi beställda skimmeren på våra lokale akvarium affär.Fick den till 1180 kr.
  12. Det var en hel fin och grön tentakel och den största som slap. Vi vet inte var den är.
  13. Finns där verkligen ingen som haft samma upplevelse ??? Eller bara en gissning ????
×
×
  • Skapa Ny...