Gå till innehåll

alvarbengtsson

Medlem
  • Antal inlägg

    58
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Alvar
  • Stad
    Lysekil
  • Akvarievolym
    1000

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

alvarbengtsson's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. jag har haft plattan i ett par månader nu och det funkar perfekt Nej den svarta smörbulten är i havet nu så jag har en massa andra roliga djur nu. Ja plattan är i karet
  2. När jag fick tanken första gången att jag ville göra ett västkustakvarie så möttas jag med en massa svårigheter från alla olika människor. Men nu när jag har kylning av en kylplatta från ett kylskår och en liten skummare så är det inte alls svårt att sköta det... byta vatten ibland ge de lite mat ibland. men annars lättare att sköta än guppys Man ska inte avstå från att fixa ett västkustakvarie om man vill kylskåpsmetoden med plattan i akvariet är det bästa jag har sett den ROSTAR INTE SÖNDER !!!!
  3. Drömma får man alltid men en bläckfisk i ett akvarie en längre tid en någon dag är nog inte bra för dem... har man tur så ser man dem på 18 meter på hösten annars bor de mycket djupare du kan ju fixa så det blir 5 bars tryck i karet så det är som 40 meter. XD har funderat mycket på det att göra så det blir tryck i karet
  4. Men hur länge kan stören vara utan mat? för när jag fick den hade den inte ätit på cirka en vecka. för att den ska äta så måste man mata den för hand, men klarar den vara utan mat i flera veckor?
  5. okej då förstår jag Tack! då ska stören få bo i ett 150 liters kar på balkongen en vecka och se om han blir friskare. men han har bott i en dam innan han kom till oss för att försöka bota honnom så är lite tveksam på att detta ska funka. Men våran Marinbiologilärare har sagt att man kan suga ut luften ur simblåsan med en spruta.
  6. aha så länge och sänka gradern så sakta vet jag inte om det är möjligt för mig. igår sänkte jag temperaturen 10 grader på ett visst antal timmar och han verkade må bra av det ?
  7. hur länge ska den hållas i de lägre temperaturen ? handlar det om timmar/ dagar/ veckor? räcker det med 10 grader?
  8. jag kyler det väldigt sakta men har slutat med det så nu håller det på att värmas upp.sakna men säkert
  9. alltså den är i rumstemp ca 20 grader... men jag skulle testa att sänka tempen och se om den blir redig. hade 10 grader men kan man sänka mer?
  10. men vad klarar en stör att kylas ner till?
  11. Jag är djurens bästa vän! försöker med det i alla fall. särskillt fiskar. Men har kollat runt lite och jag tror inte den lider, problemet är att simblåsan eller att det är gas i magen förutom att den simmar i ytan så verkar den ganska lugn, fast det är svårt att få den att äta. Det är en stör jag pratar om. Men som sagt detta var seriöst och det var en tanke jag bara har haft men nu har jag fått bra svar och vet att det inte ska annvändas människo medicin till fiskar Tack
  12. Tack för svaren ! ska testa detta, han som äger den ville inte ha den i kallt vatten men jag för göra det när han inte är här XD
  13. Frågan är seriös. och jag tycker det borde gå men man får vara försiktig med dosen. men finns det annars smärtstillande till dem som är fiskmedicin?
  14. Inte direkt saltvatten men hoppas ändå att det är någon som kan besvara frågan. Har en kompis sjuka stör, och vi försöker lista ut vad som är problemet vi tror det är simblåsan, eller gaser i magen. den ligger och flyter i ytan och kan inte göra så mycket mer, tar lite simtag till botten iblan. Men är det någon som vet hur det kan botas ?
×
×
  • Skapa Ny...