Gå till innehåll

jimpa

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Så det är rekommenderat att ta bort dom nu då innan dom sprider sig? Sprider dom sig alltid? Precis som du skrev så har jag läst att många har stora problem med dom! Mina har varit där i minst 3 månader utan att föröka sig.. Bara dom 2 som har vuxit.
  2. Tack! Precis så ser dom ut! Då vet jag vad det är för något
  3. Jag har ett saltkar på ca 100 l som har varit igång i ca ett år nu. Och nu har det kommit fram två st skapelser som jag tror kan vara anemoner. Har tyvärr ingen bild men ska försöka förklara. När jag först såg dom så var dom väldigt små och dök upp på olika ställen hela tiden, nu är dom större och växer fortfarande fast långsammare, flyttar sig fortfarande ibland. Ser ut som små brungula träd skulle man kunna beskriva det. En stjälk/stam på ca 3 cm och sedan en krona av "tentakler" som breder ut sig och vajar lite. om man studerar dom en stund så kan man se hur tentaklerna rör på sig (inte av strömmarna) och hur de ibland liksom fångar sånt som strömmar förbi, då drar dom snabbt ihop sig för att efter en stund veckla ut sig igen. Svårt att få en bra bild då jag just nu kämpar med algproblem, förmodligen p.g.a för mycket solljus.. Hoppas någon kan klura ut vad det kan vara!
  4. Kan det vara så att den är för djupt placerad så att den inbyggda bubbelfällan inte fungerar? Som det ser ut just nu så kan jag inte få den högre upp om jag ska använda originalfästet och då ligger vattennivån ca 2 cm över botten på koppen.
  5. Det låter ju som en lösning som faktiskt skulle kunna fungera. Om ingen kommer med något tips på hur jag kan få skummaren att släppa bubblor över huvud taget så ska jag testa detta! Tack för svar!
  6. Ja det var vad jag trodde först också. Men den har gått i ca 3 månader nu. det blev bättre efter ca en månad men aldrig bra. förra vecka tog jag isär och gjorde rent från alger etc och då blev det värre igen. Tack för bra svar i övrigt
  7. Hejsan! jag har en boyu wg-428 i ett kar på ca 100 l. Den skummar på bra dock ganska blött oavsett inställning Men problemet är att hur jag än bär mig åt så följer det med väldigt mycket microbubblor ut i akvariet. Någon som vet vad detta kan bero på eller hur man får bukt med problemet? wg 428 är väldigt lik wg 310 och jag har inte lyckats hitta en enda tråd om att folk som anväder dessa i clownhotel har haft detta problem så funderar på om det är jag som gör något fel.. Skall kanske tilläggas att detta är mitt första saltvattenskar. Har även upptäckt att bubblorna minskar i takt med att skummarkroppen blir skitigare. Tacksam för alla tips och ideer! //jimpa
  8. Skall bara tilläga till mitt tidigare svar att jag la i sniglarna och clownerna en vecka efter start
  9. Okej. vad bra, då vet jag vad det är:) Och så kan jag ju dessutom vara säker på att mitt vatten är ok. Är dom alltid så små, eller växer dom till sig? Tack för bar svar!
  10. Försökte lägga upp bilder tidigare men dom va för stora.. Vet inte hur man förmiskar dom. Kanske blir några lite senare om jag kan få hjälp..
  11. Hejsan! Snyggt kar! Om det går att lägga i fisk eller ej är ju alltid svårt att veta. Jag har precis startat upp mitt första salta kar och la igår i 2 clowner och 2 sniglar och de verkar må fint! Jag blev tipsad att börja med clowner eftersom att dom är ganska tåliga och dessutom billiga. Sedan undrar jag vad det är för nån liten lustig sak som man kan se på sista bilden? Jag har en lika dan.. ibland ser den ut som på bilden och ibland så drar den ihop sig och nästan försvinner.. riktigt rolig sak! men vad är det?!
  12. Nu har jag lagt i 2 glada clownfiskar och 2 sniglar Fiskarna simmar runt och mår jättebra! Kul att äntligen ha kommit igång!
  13. Blir en ett par percula.. lite standard Ja dom är väldigt bra nere på den affären! hjälper till med allt för att man ska lyckas! "Kalmar akvarieaffär" Den fisken som jag fick låna koppade jag in under ca 1.5 tim. jag har ganska låg salthalt just nu eftersom jag ändå inte har några koraller så tyckte att det var bra om jag lät övergången gå långsamt. Gör nog likadant med dom andra fiskarna sedan.. Jag har inga tester just nu, endast saltmätare. tänkte köpa test för amonium samt nitrit och nitrat och testa vattnet innan jag lägger i clownerna. Är det något annat som jag bör tänka på? Tack för bra svar och tips! Jimmy
  14. Hejsan. Jag är som sagt ny inom hobbyn. Har läst på massor i flera månader nu och äntligen har jag startat första saltkaret. Har suttit en hel del här på forumet och vill tacka alla glada själar för all info som jag hittat här! Jag har tänkt att lägga i ett clownpar imorgon (en vecka efter starten) Har en stor röd "pilotclown" i karet nu som jag fick låna via akvariehandlaren. Den åt på allt som fanns hos den förra ägaren så fick bli pilot. Fisken har varit i karet i 2 dagar nu och verkar må fint! Tror ni att det är lugnt att lägga i ett clownpar imorgon när jag lämnar tillbaka pilotfisken? eller är det för tidigt så att dom kanske dör senare pga amonium/nitrit chock! Tack för ett bra forum! MVH Jimmy
  15. Hejsan. Helt ny inom saltvatten och har precis startat ett kar på ca 100 l. Karet är fyllt med osmosvatten och red sea salt och stenen har nu legat i karet i 3 dagar. ca 11 kg sten. Så nu till min fråga. Skummaren: WG 428 Den skummar bra och fungerar men det följer med en del småbubblor ut i akvariet. Jag har provat att justera på både luft/vattenflöde och har nu hittat den inställning där den ger minsta mängd bubblor till karet. Borde den inte gå att justera så att det inte följer med några bubblor ut alls? Hur djupt/högt ska den vara placerad i karet? just nu är den ganska djupt placerad, precis så att luftintaget är över vattenytan. Tack på förhand //Jimmy
×
×
  • Skapa Ny...