Gå till innehåll

Exxec

Medlem
  • Antal inlägg

    155
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Mikael
  • Stad
    Åkersberga
  • Akvarievolym
    350
  • Akvarie mått
    120x50x50
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Tunze 9011
  • Storlek på sump
    150

Exxec's prestationer

Korallgalen

Korallgalen (7/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Bahh Kunde du inte bott närmare Stockholm Skämt åsido kul att det funkade!
  2. Provat att resetta den? By continuously pressing the key <- and plugging in of the mains supply at the same time, all set values,except the time setting are deleted and all connected pumps will be switched on shortly one after the other.
  3. Jag skulle börja med att höja salt till 1.025 o sen se vad du har för Kalcium och magnesium. Är det fortfarande för lågt så får du handla... Höj 1 per dag.
  4. https://www.saltvattensguiden.se/forumet/attachment.php?attachmentid=14990&d=1181754240 Ladda ner denna och begrunda Du ska baka din bikarbonat för att den ska höjja ph också....
  5. Guppy. http://www.guppies.com/forums/showthread.php/33610-Marine-Guppies-(Full-Saltwater)
  6. Sjöhare tar "skägget" Men sen får du nog ge bort / sälja den annars svälter den. Den andra algen borde du nästan kunna sälja till nån.
  7. Har också kört Red slime remover. Skummaren blev galen hos mig och vissa koraller slemmade lite annars inte ett problem.
  8. Massa vattenbyten, men om det inte är väldigt högt så skulle jag bara låta det vara och gå ner av sig själv.
  9. Tänkte bara nämn att mitt kar fortfarande är igång. Råkade ut för en mindre motgång när min Fishstreet osmos small (både pumpen och nivåsensorn i sumpen) och det vart strömavbrott i hela huset tack vare att jordfelsbrytaren löste ut. Min galet fina montipora strök senare med och acroporan på dom här bilderna också. Intresset fick sig en skaplig törn men bestämde mig för att låta karet gå tills jag blev sugen igen. Min clownfisk är fortfarande i livet Har sakta men säkert försökt få till alla värden nu under en längre tid, bl.a ett väldigt högt CA värde. Köpt på mig lite mer sten, och värdena ligger i mitt tycke bra nu lite för högt KH men det kan jag leva med. Allt mätt med Salifert. Ska se till o ta lite bilder framöver.
  10. Tänkte bara tacka för fraggarna häromdagen. Dom verkar stormtrivas än så länge, confusan ser riktigt nöjd ut. Ska fixa lite bilder på rodactisarna framöver.
  11. Hehe testet var billigt och jag hade problem med att mina sanvändande eremiter dog hela tiden.
  12. Enligt det test jag har för jod så är över 0.08 ppm skadligt. Ska ligga på 0.06, så det är ju ganska små mängder som behövs för att strula till det. Nu är det visserligen Red seas test, men man kör ett dubbel test med osmos och jod i ett rör och akvarievatten i andra röret.
  13. Köpte en liten liten Doris av min handlare som självklart säljer i sin lokala butik... Den hann knappt doppa sig innan den tackade för sig. Fick tag i en lite större som även den koppades in efter konstens alla regler med bara månljus osv. Det gick kanon, ett par timmar senare slänger min dotter sin mobil i akvariet från andra våningen . En halvtimme efter det hade den vita prick överallt. Körde i massa aktivt kol och sänkte salt .01. (1.026 -> 1.025) Har tyvärr ingen uvc eller ozon så jag besökte nämnda handlare igen och fick med mig Microbe Lift Herbtana. Efter 2 dagars kur så försvann all prick och jag har inte sett något negativt på koraller, anemoner eller annat. Skummaren skummade grymt blött efter att jag slog på den dag 3, men jag vet inte om det beror på skummaren eller om det var medlet. Har inte haft prick förut Och vet ju inte om den skulle ha repat sig ändå, den åt innan kuren och under kuren. Men om det funkar för någon annan så... Mobilen höll efter osmos vatten bad och körd i ugnen på varmluft i 3 timmar 50c. Igår lossnade ena glaset från min avrinning, det går bra nu Tack för hjälpen Leffe!
  14. Köpte Rickard589s kar innan jul (stor tack för leverans och bärhjälp igen) och tänkte bara visa upp hur koraller osv mår i det, har tyvärr dåligt med sten i än så länge men har inte så mycket fisk heller. Värdena ligger kanon. Har haft en mindre algblommning trots att allt gått i gamla karet över ett år. Kan ha att göra med att jag inte orkade släpa vatten och fyllde upp med vanligt istället för osmos efter ett tag... Tekniken består av; 2*54w blå rör 250w aquamedic aquastarlight. med en 14k marinelux lampa. Tunze 9011. 2 dl biopellets. i hemmagjord reaktor. balling light - Bm 101. aquabee2001 Seio 1000 *2 Levande; 2 ocellaris en hög turbos en hög eremiter. Inte så mycket att se scape mässigt... stilstudie av min acropora Mer rättvis färgmässigt på acropran Rhodactis som jag fick med min första fisk för ca 1 år sedan, har 4 nu... Halv enorm Montipora som stormtrivs, polyper på "baksidan" till och med. Favoriten lyser starkt gul. Har en del svamp naturlig i stenen så jag hoppas att denna ska gå vägen. Fragg från Mika, 8 tillväxt punkter hittills Precis efter att mh slocknat... Enda vattenbyte som görs är för att suga ut skräp än så länge, har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra framöver. Har ett Percula 120 som står och skräpar hemma, vet inte om jag ska byta till det eller köra kvar på detta. Om någon vill bli av med LS i närheten av Stockholm så är jag intresserad. Samma med fraggar. Stort tack till Triton för all support
  15. Har kalkalgerna kommit igång i nya? Du hade ju en hel del i gamla så jag kan tänka mig att det åt upp en hel del Kh.
×
×
  • Skapa Ny...