Gå till innehåll

xeniax

Medlem
  • Antal inlägg

    101
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Elina
  • Stad
    Mölltorp
  • Land (om annat än Sverige)
    Svergie
  • Antal år inom saltvatten
    5
  • Akvarievolym
    450
  • Allmän beskrivning av dig
    En tjej med många järn i luften:
    Skytte, Fiske, akvarium, båtar,språk, vänner, rita medmera.
  • Antal år inom sötvatten
    Oj. Haft till och från sen jag var liten sammanlagt kanske 8 år
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    mellan 30 - 40 kg
  • Storlek på sump
    80 liter

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

xeniax's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Det är kvar. Finns i mölltorp som ligger " mellan Karlsborg och tibro " och ca / 30 min bort från Skövde enklast förklarat tror jag. Vet inte var du bor ? Vet inte hur man skickar bilder här heller skulle gärna skicka bilder på akvariet annars eller lägga upp bilder men Vet inte hur man gör det här på denna sidan dock. Kan skicka via Facebook om du har det ?
  2. Har ett redsea 250 liter utav gammal modell möbeln är vattenskadad så man behöver bygga en egen ny bänk akvariumet helt och och i fint skick filterfack/sump i samma del som akvariumet dvs inget borrat. Verkar vara glapp emellanåt i ljusrampen för original ljusrören annars ett kanon akvarium. Säljes då jag köpte ett annat och inte var händig nog att lösa bänk problemet själv. Skummare av äldre modell medföljer samt pumpar och doppvärmare. Pris idé 600 kr bvsa pris går att diskutera
  3. Söker mjuk koraller / lps. Och kanske fisk beroende på vad ni har. Runt Örebro området , Jönköping och Skövde
  4. Hej är det någon som vet om det finns någon vågmaskin som gör liknande vågor som på videon ? Jag skulle vilja ha en till mitt 200 liters akvarium men vet inte om det finns något att få tag i eller var jag ska leta. Någon som har någon idee vill helst slippa bygga någon box i karet.
  5. Ska man vara exakt hur pass stort akvarium en fisk egentligen ska ha enligt alla rekomendationer har alla för litet akvarium för sina fiskar. Man måste gå enligt egna erfarenheter det har jag nu lärt mig efter en hård väg över att lita för mycket på vad alla andra säger. Jag har en scopas kirurg i mitt kar somliga säger att det går somliga säger att det inte går det är olika för olika hemsidor. Ska jag gå efter rekomendationen måste jag minst ha 700 kanske till och med ända upp till 1000 liter för denna fisk beroende på hemsidornas val. En sak är om man köper en fisk som knappt kan vända sig förens den är över till andra sidan. Sen precis som du säger med att dom växer inte så fort men det beror även på näringen fisken får. Precis som barn växer kanske inte dom till sin fulla längd om dom inte får i sig rätt näring dom behöver ha för att växa. Sen finns det exemplar där faktiskt fiskar blir mindre än vad dom egentligen ska bli vad det beror på om det är storlek på kar eller näring har jag ingen anning om. Men man får ändå tänka efter huvudet angående val av fisk vad som är rimmligt och inte många gånger ser man detta själv. Men plugga på om fisken läs om erfarenheter sen kör... Finns inget som säger enligt lag att det är fel. Men förståelse får man ha kolla levnadsätt, medmera sen i havet har inte fisken tillgång till mat varenda dag det behöver dom inte ha i akvarium heller detta menar jag inte med att man inte ska mata men en dom ska åtminstonde kunna klara sig 2 dagar utan mat. Tycka vad man vill om detta håller med om att det är en onödig diskution att bråka om. Sen mycket av det jag skriver nu är information jag själv har fått av många er här på forumet som jag bara kopierar till detta svar med egna tankar.
  6. Bäställt lite nya grejer ifrån bioted Artiklar: Coral Magazine September/Oktober AlgenEx 500 ml ULFfosfat flytan · Ultra Life Flytade fosfatkontroll och avlägsnare 60 ml - 1 Red slime remover Purple Up 473 ml Tänkte testa fosfat removern till att börja med Sen algen x för att se hur den verkar mott alger kanske kan ta bort några skit alger iaf ( Ett steg framåt ) Annars blir det andra metoder att ta till.
  7. xeniax

    scopas

    Kanske lite stort med 25 cm beror juför sig på hur fort dom växer tar det flera år så har jag förmodligen och förhoppningsviss flyttat hemifrån och skaffat ett större men den sorten du nämnde som blev 13 centimeter verkar vara rätt svår att få tag i. kanske ska skippa dvärgdrakarna ? hade hoppats på någon mer sort runt 13 -15 centimeter
  8. xeniax

    scopas

    Angående dvärgdraken vet inte om jag skrev vilken sort jag är intresserad utav om inte så är det " Dwarf/zebra lionfish "
  9. Tack så mycket ska kontakta honom. Bor utanför Mölltorp för att vara exakt. Det jag ska göra nu är att testa vodka metoden kolla mikroskåpiskt vad det är. Hör av mig i samma post längre fram när vatten och allt är testat för att se hur det har gått och jämnföra då med nu. Tack så mycket
  10. xeniax

    scopas

    Han simmar mycket vid framrutan men det är oftast när han ser att man rör sig vid rutan tror lille firren tigger mat ständigt när jag går förbi. Ett bestämt mönster hm han kan simma efter en 8:a ibland men bryter mönstret efter en stund enligt vad jag har studerat. Jag har byggt upp som 2 bågar i karet och dom simmar han runt ofta bådde i bågen och runt fram och tillbaks men tror även det är hans revir i karet vad det verkar som. Verkar vara ett område han gillar oerhört. Men tror jag behöver ta ut en del sten och lägga i sumpen så det blir lite större simyta. Inte dels bara för fiskarna men vill ha lite mer synlig sandyta också.
  11. xeniax

    scopas

    Kanon. Tack så mycket.. Fick jag besvarat motsatsen till vad många andra sagt till mig. Fått många negativa svar dock inte från detta forum men ifrån andra människor och sidor om att det absolut inte går. Tackar för alla svar och blir nog defenitivt en dvärg drake till sommaren.
  12. xeniax

    scopas

    Slänger till två bilder på dels karets storlek och hur mkt sten och simyta som nu finns funderar på att ta bort högen med sten till höger om på bilden ifall om att det behövs. Bilden kanske säger lite bättre om storleken till förhållande av karet på scoopasen också.
  13. Bor emellan kalsborg och tibro ute i en liten skog varav därför vi har egen brunn. Testerna togs direkt ifrån brunnen. Kollade på tester som min far hitta som var taget 20 års tid tillbaka inte för jag tror jag ska gå efterdom men då fanns det ytterst lite silikat då, tror jag får lägga ut pengar på ett nytt prov i brunnen för att vara helt säker. Om inte annat kan det vara bra att veta i framtiden med. Men jag gör som så att jag fixar att någon kommer hit och gör nya tester så fortsätter jag skriva här när jag fått dom svaren då kan vi utgå ifrån och titta om det kan vara därifrån detta jobbiga bruna bös kommer ifrån.
  14. Aw med standard metoderna menade jag släckning mörkläggning sugning och allt sådant trodde det var en bra förklaring på standard metoderna :/ Aja baja mig.. Just angående osmos har jag varit lite små rädd för att testa det då tekniken låter så fasligt avancerad med att göra jätte rent vatten och sedan hälla ditt medel som fattas medmera. Aktivt kol har jag testat ha i klädde det i en nylånstrumpa som funkade bra dock såg inte jag någonskilnad på det om det var det du menade med kolkälla? Fosfatabrosber har jag inte testat så det får jag ju kanske ta mig tid till att testa för att vara riktigt ärlig har jag mest kört med vanligt kranvatten blandat hållt koll på saltet och de vanligaste testerna med ph,kg,magnesium osv. Väldigt ny enligt saltvattensvärlden fortfarande. Håller på att försöka lära mig om det mesta. Antar det bådde finns nackdelar och fördelar med osmos ? Eller kan det vara så att det bara är fördelar och inget man borde vara utan egentligen? Vet inte vad medlet algen x gör egentligen fick prova det mott algerna av en vän körde det ett tag i mitt stora kar när det hade samma problem gjorde lite skilnad men inget större. Men rätt som de var utan det medlet så försvann det bara nu ser jag även där att det börjar komma tillbaka men varom det kan vara kisel eller dino alg har jag ingen anning om. Får nog i sådanna fall införskaffa mig ett mikroskåp
  15. xeniax

    scopas

    Jo jag har sett många som har kirurger speciellt scopasen i mindre kar vilket har verkat fungera utmärkt. Man ser ju det mesta med sina egna ögon om dom mår bra eller inte skilnad om man köper en fisk som knappt kan vända sig förens den är över på andra sidan av karet. Sen är även den gula kirurgen minns inte namnet men den är ju verkligen populär i mindre akvarium enligt vad jag har sett samma med dorisen. Vet inte om alla köper större kar efterallt dom växer men tror kanske inte att alla gör det. Men är det som så att det inte går i framtiden så får man helt enkelt göra sig av med den tråkigt nog men då vet man det i framtida val vore bara skönt att veta lite så inte sådant uprepar sig igen. Anledningen till att jag är lite angagerad i diskutionen är för att många folk säger olika till mig och jag tycker det är oerhört frustrerande i längden. Eftersom jag inte kan skaffa något större just nu så är det bra att veta.
×
×
  • Skapa Ny...