Gå till innehåll

Hampus86

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    hampus
  • Stad
    Sundbyberg
  • Akvarievolym
    0

Hampus86's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. tror det är t-5or i den. ska ta och skaffa lite fler tester. Gillar blått=D.
  2. tack för hjälpen! ja, det är väl bara att vänta och se.
  3. allt beg. fraktades max 3 km, så några tim på sin höjd?
  4. hejsan! har precis skaffat ett välskött begagnat saltvattensakvarium på 200 L. kopierar in annonstexten för att ge en bild av vad som finns i karet: Cirk pump = 1st Seio 530 Cirk pump = 1st Seio 320 Skummare = Jad WG 428 (intern i sumpen) Automatisk vatten påfyllare Overflow box för ytavrinning LS = cirka 25 kilo Belysning = GLO 2x24 eller så kan du få med en Halogen lampa på 250w med 2st T5, rör istället för GLO rampen Doppvärmare Automat matare för torr foder Levande 1st Nemateleotris Decora 1st Archaster angulatus 1st Putsar räka 1st Bandkorall räka Ett gäng snäckor 1st Sacrophyton samt lite andra koraller Har tänkt ta det låångsamt, så allt stabiliseras. nitrit ja, men låg. Allt verkar må bra hursomhelst. Vad jag förstår så kan en nitrit topp komma inom 1 månad, stämmer? kan jag göra något för att undvika/minska effekten av den? vattenbyten? Bifogar en första bild. Tar gärna synpunkter och råd! Hampus
  5. låter bra, tack! Snackar vi 5-10 år eller månader??
  6. Vilket salt skulle ni välja i första hand; red sea coral pro eller tritons blue ocean? Någon större skillnad? också, har saltet något bäst före datum? Tack för hjälpen!
  7. kollade det också, men kartan visar ju inga pilar i dusseldorf.
  8. Ska ev bege mig till dusseldorf i höst och se en UFC gala. Vad jag förstår ska pumpar och dylikt vara billigare i tyskland än här. Någon som har koll på utbudet i dusseldorf?Affärer och adresser?
  9. Nej, tyvärr ingår inte elen i hyran. Och tjänar inget på att akvariumet ger ev extra uppvärming då jag inte bor i villa. 2 kr/l i driftskostnader per månad, skulle någon kunna slänga upp en lista som visar den ungefärliga fördelningen av denna kostnad på olika ting? ex: totalt: 1000 L= 2000 kr salt och andra substanser= x kr el(varierande pris, men på ett ungefär)= y kr ...etc, etc.... vore grymt användbart så man inte hastar in i nåt som man efter några månader inser att man inte har råd med=D.
  10. I en perfekt värld så skulle jag ha en obegränsad budget=D. Men tyvärr så kan jag inte lägga mer än 500 kr i månaden på karet i driftskostnader, då jag är student. Känns bäst att kolla med folk som vet, innan jag sätter i gång och gör något överhuvud taget. I värsta fall får jag väl vänta tills jag har råd, vilket kan dröja=). Om jag vill ha saltvatten på den budgeten, vad skulle ni reka? Tanken från början var ju att köpa stort direkt, och försöka köra low budget tills jag har råd att utveckla det. Men verkar som om det inte är någon bra ide, då det fortfarande kommer gå på en hel del. tack för all hjälp så här långt!
  11. hehe, kan vara en tanke:D. Men skulle nog försöka komma undan billigare då också. Missförstå mig rätt, jag förstår att man inte kan skarva hur mycket som helst. Självklart kostar det. Men om du säger att det i första hand är saltet och div produkter runt det som kostar, kan man då genom stora inköp pressa priset på så sätt? Är det billigare att beställa från tyskland, eller blir frakten såpass dyr att det inte lönar sig?
  12. tack för alla svar! det som skrämmer mest är väl 2kr/l i månaden..har man 1000 L så blir ju det en del. Höga engångskostnader i början, fine, men med sådana löpande kostnader skulle jag bli ruinerad=P. Vad är det som står för den stora kostnaden i driften per månad? Är det stor skillnad på att ha koraller och inte kostnadsmässigt? Funderar på att skaffa stort kar, och ta det väldigt lungt..kanske starta med några clowner som flickvännen är kär i, och sen ta det steg för steg. Behövs det 10% LS även om man bara ska ha några clowner i ett så stort kar? Kom gärna med förslag och tips, gärna på hur jag säker månadskostnaden=D.
  13. nice, tack! Sökte på det tidigare men av någon anledning hittade jag inget..aja, tack hursom!
  14. hejsan! Har precis börjat intressera mig för saltvattensakvarium och har läst en hel del här och runt om på nätet. Har även lånat daniel knops bok saltvattensakvariet som många rekommenderar här inne. Något jag inte hittat svar på är hur mycket ett saltvattensakvarium kostar i drift per månad. Jag förstår att detta är väldigt skiftande beroende på storlek, innehåll i akvariet etc. Men mellan tummen och pekfingret, vad är månadskostnaden för ett 8-900 L akvarium, med fiskar och koraller? Ni får gärna berätta vad ni själva har för akvarier och vad dom kostar i drift! /Hampus
×
×
  • Skapa Ny...