Jump to content

loopmannen

Medlem
 • Posts

  881
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by loopmannen

 1. Tack! Jag hade samma tankebanor, skönt då är jag inte helt knasigt ute.
 2. Tjenare! Nu är det lång tid sedan jag hade mitt 540 akvarium. Kvar finns en liten 80l burk med 2 clowner o ca 10kg sten. Hur som så har jag beställt en ny burk Red Sea Reefer 200xl som snart kommer hem. Min fråga till er är följande. Jag har ca 40kg sten som har legat fuktigt ej "blött" i ca 6 år. Hur ska jag göra, ska de tvättas eller bara introducera dem som de är?
 3. Skulle lätt plats i nästa Alien film
 4. :nya bilder: Det har varit väldigt ont om tid till SVG den senaste tiden, delvis beroende på uppladdningen inför Stockholms maraton som nu verkar gå mig om inte då jag har råkat ut för en skada inte så kul. Men så har en hel del tid gått åt till projekt hus, byte av panel och så ska taket få sig en upprustning med nya pannor osv. Projekt hus tar min tid! Så lite sött! Dvs det är nu full fart hemma i dammen, som vanligt så får vi massor av grodyngel vilket ungarna älskar att följa utvecklingen när de växer till sig till grodor. Vi hittade oxå en häftig nymf som jag tror ska bli till en trollslända så småningom. Grodyngel Skräddare Mamma groda Nymf Lite salt! Bara älskar min Kawagröna Calustrea som blir dagens sista bild. Calustrea
 5. Dessa är tagna med ett Tameron Sp Di 90mm 2,8.
 6. Tack Nicklas, visst är det kul att krypa närmare ibland.
 7. Ju mera vatten som är ivägen ju svårare blir det. Om man sedan försöker fota snett i akvariet så blir brytningarna hemska speciellt när man fotar med ett lite längre macrooptik. Men kul är det.
 8. Den här har en skaplig placering i akvariet där ljuset faller bra, men vissa koraller kan jag knappt få några bilder på antar att det ofta beror på hur ljuset bryts i vattnet, dencitet osv. Kan vara lite lurigt ibland Men skam den som ger sig, det är bara att fortsätta så kommer det nog de bilder du vill ha.
 9. Det stämmer, det är en Rhodactis. Gillar färgspelet som blir i dessa koraller när man kikar lite närmare.
 10. Mh värmer ordentligt, jag har 2st mh 150w plus 4 st 54w t5 och visst producerar de värme. Kanske kan vara så att mh är lite vassare så du kan ha dem lite längre ovanför akvariet men jag tror inte att du kommer att få ett svalare akvarium. Men det finns säkert ngn smart person här som kan räkna på värmeutvecklingen här på SVG. LED är kanske optimalt ur värmesynpunkt.
 11. I dag har det verkligen gått troll i returpumpen. Jag lyckades stänga av den då jag pulade med akvariet och sedan startade inte pumpen. Rengörning och lite mickel så hoppade den igång. Men varje gång som jag bröt strömmen så hände samma sak. Det blev pulande med pumpen i sumpen vilket resulterade i ett moln av "skit" i akvariet. När jag väl fick igång pumphelvetet så brummar den ett ljud som aldrig har varit innan. Skitirriterande! Nu får den låta i ett par dagar har inte tiden att strula runt med pumpen för att få den att tystna fick nöja mig med att få igång den och får ta resten i helgen.
 12. Håller med dig David, det är inte ofta som man ser en vändning när de börjar må dåligt. Svårigheten ligger ofta i att få tag på fisken eller att ha ett extra akvarium där man kan behandla den. Så det känns riktigt roligt även om denna firren är en riktigt elak typ som ger sig på allt nytt i burken så är jag glad att få ha honom kvar.
 13. Firren mår nu bra efter 3 st sötvattensdopp.
 14. Fisken är piggare i dag går upp till ytan enstak gånger. Inte lika livlig som vanligt men tillräckligt för att jag inte ska lyckas fånga den för ytterligare ett dopp.
 15. Fisken fortsätter att lipa efter luft hela tiden, ska göra ett nytt fångstförsök senare.
 16. Sitter och kikar på LED belysning till burken, skulle vara riktigt nice att få ett ännu bättre och snyggare sken. Men så slår verkligheten till fasadbyte och nya takpannor mm gör att det får bli en dröm ett tag till. Ok nu är kafferasten slut och det är dax att fortsätta stryka färg på det nya virket i stället för att trycka på: Lägg till i varukorgen! http://www.drakfisken.se/produkter/1792-maxspect-razor.html
 17. Den sov inte på sin vanliga plats i revet i natt utan på botten vid en korall. Kipade inget efter luft när ljuset var släkt men har varit uppe lite vid utan efter att ljuset tändes. Ful som jag är fångade jag den på morgonen och lät den ta ett 6min dopp. Efter doppet var den vid ytan hela tiden men efter ca en timme så övergav den ytan för att bara simma upp ibland. Så kanske mår den lite bättre då den inte befinner sig på utan hela tiden.
 18. Det gick fram, som jag skrev har jag redan ökat syret i vattnet genom extrapump samt omriktning av pump för att öka cirkulationen på ytan och piska in syre. Tempen är ok så ingen ändring behövs. Detta ökar fiskens chans även om det är parasiter som är huvudproblemet. Att jag inte ser syreproblem i akvariet som ett generellt problem är pga att alla övriga fiskar mår bra.
 19. Jag har ändrat 1 streamer samt stoppat dit en extra som riktas mot ytan så de piskar in mera syre i systemet och värmen har jag kollat 25 grader vilket den normalt ligger på. Syrebrist var första tanken men då bara en fisk drabbas känns det inte helt rätt. Men givetvis värt att testa.
 20. Jag håller helt med dig, man måste göra ett försök då ger man fisken en chans att överleva men det känns lite konstigt. Men jag är väldigt tacksam för era råd nu får den åtminstone en chans att få simma vidare i akvariet. Jag uppdaterar i morgon om läget.
 21. Jag har en gigantisk ca 40 cm sarco, den ändrar färg från mörk till ljus. Ibland drar den ihop sig och fäller inte ut sina polyper för att sedan vara utfälld i månader. För en vecka sedan var den 10 cm och inga polyper nu är den fullt fylld och superståtlig. Så har den fungerat i flera år så jag tror inte att du behöver vara så orolig.
×
×
 • Create New...