Gå till innehåll

Medalist

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jimmy
  • Stad
    Kungsör
  • Akvarievolym
    RSM 130. 500 liter Deltec under uppbyggnad.
  • Akvarietillverkare
    Deltec

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Medalist's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Den såg ut sådär när det var mörkt, men jag vet inte vad det vita på är för något.
  2. Tjena. Kul att se sitt gamla akvarium Stenen tror jag är den här https://www.saltvattensguiden.se/forumet/attachment.php?attachmentid=60042&d=1311450243
  3. Tack. Jag har 3 stycken E5832-D-TC eller K3 24Wide_D om du kollar på fish-street.
  4. Vilken tur. Det var mer än vad jag visste. Har tagit lite bilder idag och tänkte att jag kan dela med mig ifall någon tycker det kul med sånt. :nya bilder:
  5. Tack för era tips. Det stämmer att jag köpte sakerna i Enköping. Alla fiskar verkar må bra än så länge. Några koraller ser lite halvrisiga ut, men det beror kanske mest på den svaga belysningen eller att biopelletsen inte riktigt har kommit ingång med att få bort fosfaten än. Idag kom äntligen belysningen efter att dom var slut i lager och lite annat småstrul hos fish-street. Men jag fick en generös kompensation så jag är nöjd ändå Blev jättestor skillnad mot att köra en gammal gul 150w MH som jag använde i väntan på det här. Nu är det 345w LED totalt
  6. Jag kör ett par av pumparna mot ytan nu. Anledningen till att det blev så många på en gång är för att jag köpte alla i ett paket av en kille som la ner sitt akvarium.
  7. Nu rör det på sig. Det verkar fungera bra med bubbelfällan och rören är dragna. Nya LED-ramper är beställda, 3 st Key LED K3 24wide-D på 115w styck. Idag har det storhandlats. Ca 20 fiskar och 30 koraller. Några kirurger, några dvärgkejsare, några clowner, en hummer med mer :nya bilder:
  8. Nu blir det lite plockepin på golvet i vardagsrummet. Har limmat i en bubbelfälla i sumpen också
  9. Här går det framåt. Har byggt upp stenarna som jag har tänkt ha dom och täckt botten med sand. Köpte in en liten städpatrull i torsdags. 10 eremiter, 5 turbosniglar, två pepparmintsräkor och två sandvändande sjöstjärnor. Det har ramlat in en reaktor, Vertex UF-15, som jag ska köra biopellets i. Idag har jag beställt PVC-rör och vinklar så att allt kan kopplas ihop. Köpte en Tunze osmolator 3155 också. Skummaren jag ska använda är en Deltec APF600. Snart är det ända som saknas belysningen. Jag hoppas att kunna beställa den snart. Har tänkt att köpa tre stycken Key Led K3 24wide med dimning. Bjuder på en bild också Blir inte jättebra kort när man bara kör blått ljus dock.
  10. Det går sakta men säkert framåt. Köpte ca 50 kg LS idag. Nästa steg blir att köpa pvc så att man kan koppla in sump och skummare. Funderar på att köra med biopellets också.
  11. Alkaliniteten är ca 110-120 mg/liter. Jag har köpt ett Deltec akvarium och kommer ha ca 500 liter i systemet. Kommer vara lite blandat med fisk och dom koraller jag tycker är fina. Har inte planerat vad jag ska ha så mycket. Jag har ett RSM130 igång nu som jag kör kranvatten i. Jag upplever inte att det är mycket alger där i. Jag har testat någon Acropora i RSM-karet men den klarade sig inte mer än någon månad innan den började vitna. Men det kanske berodde mer på dåligt ljus, vattenbyte för sällan eller att jag aldrig har gjort några tester på vattnet i det karet.
  12. Vad tror ni om att enbart använda kranvatten med dom här värdena: PH: 7,8 Kalcium 24 mg/liter Nitrat 3,4 mg/liter Klor används inte i kranvattnet här.
  13. Ja, jag blir väl tvungen att hålla det rent Karet är 130x70x60 och det går i ca 70 liter i sumpen har jag för mig.
  14. Smygstartar en tråd om mitt nya akvarium. Började lite smått igår med att skrapa bort färgen på baksidan och provmontera en bakgrund.
  15. Jag har tänkt att köpa två nya 250w ballaster. Är inne på att köpa två Lumatek http://shop.textalk.se/se/article.php?id=17746&art=5471709 Någon som har förslag på billigare eller något bättre i samma prisklass? Kanske någon som vet nån bra utländsk sida att köpa från, jag har inte bråttom.
×
×
  • Skapa Ny...