Gå till innehåll

henriksmalinl

Medlem
  • Antal inlägg

    96
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Har tappat intresset så jag säljer allt. 700 liters akvarium Sump Bänk Skummare Returpump Ledbelysning(äldre) 2x80 t5 Koraller Fiskar Div utrustning. Kan skicka mer bilder vid intresse. OBS det är allt eller inget!!! Säljer inga koraller, fiskar eller teknik för sig, besvarar inga meddelanden om det. Priset är 15000:- prutat och klart. Får jag inte det så behåller jag det själv.
  2. Såg precis att min slangklämma som sitter ovanför vattnet har rostat och det har "runnit" längs slangen ner i sumpen. Är det väldigt farligt, har haft lite problem med nya fiskar att dom dött efter 2-3 veckor. Kan det ha med det att göra? Vad ska jag göra? Stort vattenbyte och aktiv kol? MVH Henrik
  3. Ser bra ut. Skoj med fler saltisar i Trelleborg!!
  4. Det är både gamla och nya fiskar som dör, men det började eftet jag köpt några nya. Dock hade jag dessa i karantän i över en vecka innan dom släpptes i mitt akvarium och då var allt bra med dom.
  5. Ammoniak har jag ej kollat, men borde inte räkorna dött då??
  6. Hej Mina fiskar dör en efter en.... Dom kan vara pigga ena dagen, sen får dom en vit hinna på kroppen och dör inom ett dygn. Har ca 10 fiskar som dött inom 2 veckor nu. Har 3 fiskar kvar som inte visat några tecken ännu.... Kan det vara oodium, och isåfall vad ska jag göra. Får inte upp dom 3 fiskarna som är kvar, har provat med håv och fälla, men dom är väldigt skygga. Vill inte heller medicinera i huvudkaret. Alla värden är bra och räkor, sjöstjärnor och sniglar och koraller mår bra. Några förslag vad jag ska göra?? MVH Henrik
  7. Okej, det blir nog en boosterpump då . Tack för alla svar.
  8. Tyvärr vet jag inte vad jag har för tryck idag..... Jag hade en vanlig 190 liters osmosanläggning innan, och det tog ca ett dygn att få ut 100 liter. Har lite större anläggning nu, men det går inte mycket fortare för det.... Har en sån här idag: http://rent-postevand.dk/shop/index.php?route=product/product&path=47_63&product_id=563 Tänkte kanske utöka den med ett eller två filter till och en boosterpump till det. Kan det funka bra??
  9. Hej, har tröttnat på att det tar lång tid med att göra osmosvatten. Är det värt att köpa en boosterpump och isåfall får man samma kvalite på vattnet?? MVH Henrik
  10. Intaget är större än slangen till ozonet(vanlig luftslang)....
  11. Jag undrar hur ni kör ozon, direkt in i skummaren, eller med en trästen. Har en skummare med större luftintag, så kan inte sätta en T-korsning på intaget. Går det lika bra att ha en trästen i sumpen? MVH Henrik
  12. Ser riktigt bra ut!! Hoppas man kan komma och titta på det live någon gång
  13. Har man lite större kar så har jag fått tipset att stänga av en del av akvariet med en plexiglasskiva. På så vis kanske fiskarna får bekanta sig lite innan dom simmar ihopa. Vet ej om det funkar, men ska jag prova idoler igen så blir det nog denna lösning :-)
  14. Ska ta lite nya bilder, jobbar lite mycket just nu bara.... Tyvärr så gick det inte så bra med idolerna. En ville inte äta, dog efter någon dag, den ena åt lite då och då men blev svagare efter hand och när det bara var en kvar så gick min segelfenskirurg på och attackera den. väldigt synd, har alltid velat ha en sån :-( Har dock börjat om lite nu, gjort mig av med segelfenskirurgen och lite annan fisk. Köpt några andra kirurger som är mindre, verkar gå bra än så länge dock lite prick på några fiskar. Kör uvcljuset dygnet runt, hoppas det ska lösa sig snart!! Ska försöka lägga upp lite bilder snart!
  15. Denny(cheva) har byggt en precis lika dan till mig som hans egna, och det fungerar hur bra som helst!! Är jättenöjd med den lösningen. Kan ha det som vattenbytardel eller som karantän till nya fiskar och koraller!
  16. Välkommen!! Håller med Denny, skoj med fler i Trelleborg! Med vänlig hälsning, Henrik
  17. Vet inte riktigt varför den försvann, sög upp och störde den så mycket som möjligt. På stenen försvann den fort den i sanden tog lite längre tid.... Tack Denny!! Hoppas oxså det ska gå bra!! Mina äter Mysis utan problem, har inte provat så mycket annat än..... Fosfatremover har jag så det ska inte vara några problem, mäter lite oftare bara :-) Tack ska du ha Johan!!
  18. Äntligen har mina Moorish Idols kommit! Fick hem 3 st idag plus en vitbröstad kirurg. Moorishen är en av anledningarna till att jag byggt detta akvariet så det har varit en lång väntan sen jag beställde dom för någon månad sen! En annan god nyhet är att cyanon är borta, har kämpat en del med den, men den gav sig till slut. Får se hur länge den är borta. Har dock lite bruna alger på sanden så jag köpte en sandvändare till så får jag se om det hjälper. Skickar med några bilder.
  19. Aha, var du över igår och handlade då??
  20. Tror inte det är från samma gäng, köpte mina i Danmark!
  21. Tackar oxså för denna tråd!! Hade beställt några för ett tag sen som jag varit och hämtat idag. Fick 3st med mig hem :-) Dessa åt mysis i butiken så hoppas på att dom äter här hemma oxså, ska uppdatera när jag vet!! Med vänlig hälsning, Henrik
  22. Haha, nej så uppfattade inte jag det ;-) Har inte tillsatt något annat, men det är kanske dax att byta silikatet i osmosen. Det har jag faktiskt inte tänkt på. Ska prova det!!
  23. Nej, det började nästan samtidigt så jag misstänker att jag har satt igång något, men det kan ju vara en tillfällighet... jag stressar inte iväg med vattenbyten, jag bytar bara det jag suger upp av cyanon varje dag blir ca 15-20 liter så det är inga stora vattenbyten... Hoppas det ger med sig så småningom!!
×
×
  • Skapa Ny...