Gå till innehåll

ClaesHWK

Medlem
  • Antal inlägg

    135
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av ClaesHWK

  1. Tull nej, men moms ja... :)

    Det skulle vara ännu värre för då tyckte dom att den var 1200kr istället för dom 350kr jag betala. Men japp momsen kunde dom lagt på ca 87kr.

    någon som tittat på denna? http://svebry.se/products.php?product_id=3306 verkar ha motsatt funktion men någon el nisse kanske vet hur man moddar det enkelt?!

    Om någon kunde göra ett kopplingsschema så är det helt klart intressant. Edit: Läste att den inte behöver moddas. tyvärr går inte texten att kopiera från pdf:n.

    http://svebry.se/product_info_files/k2639.pdf

    Skrev av det

    Did you forget to turn off the tap? Is the washing machine leaking? Will the aquarium level fall too low? Has the rain water tank overflowed? Do you have water in the cellar? Just a minor mishap, or a disaster!

    You can avoid all this by installing the liquid level controller in the right way and in the right place.

    *Level indicator: the LED:s are used to indicate “LOW LEVEL”, “MEDIUM LEVEL” and “HIGH LEVEL”.

    *Level controller: the relay automatically switches a pump and/or valve on and off to keep the level between “LOW” and “HIGH”.

    *Alarm: an “alarm” signal is available to indicate “wet” or “dry”. Some applications may demand a siren (e.g. KIT K2604), or perhaps a bell or a lamp may be more suitable.

    It is possible to replace the liquid sensors with other sensors, e.g. temperature or light dependent resistors (NTC/LDR) and thus use the device as a temperature/light controller.

    Edit igen: Finns kopplings schema med i pdf:en men herregud :P trodde bara det var att löda ihop dom där 2 bitarna.

  2. Ska heller inte gå längre in på det där, men för att dra informationen som du samlat in till vattenpåfyllningarna som är väldigt billiga och tråden handlar om. Dom kostar ju under 1400kr så det betyder att det endast är moms på 25% som tillkommer då? Funderar på att köpa den i första posten, eller bygga en själv.

    Behöver också ett nät till turfen som jag tänkte importera från USA, så jag kör samma som dom gör. kostar 9.5dollar.

  3. Liten fråga, jag fick svar ifrån Juwel angående att borra glaset. Nu har jag tänkt att prova hävert innan jag borrar men jag fattar inte riktigt om dom menar att det går eller inte, kommer akvariet att gå i tusen bitar?

    Uppdatering, möbeln är beställd.

    We like to inform you that JUWEL aquariums are made of FLOATGLASS. This glass

    quality stands for high load capacity and scratch-resistance, but we recommend

    you not to drill the glass.

  4. Visst är ni inne på router nu????

    Jag undrar över deras webkameror.

    /Mattias

    ajdå, trodde du letade efter en router att koppla kameran till :S webbkamerorna kan jag inte ut tala mig om, men om dom är som routrarna så är det pengar rätt ner i porslins sjön, men det är ju min åsikt.

  5. Konstigt! jag har en Dlinkrouter sen 4-5 år och det är aldrig fel på den. Det som har gått fel är kraftenheten som slutat fungera 2ggr. Nu så har jag kopplat in spänning från kraftenheten på en dator istället.

    Kanske inte skulle ha skrivit om detta, för nu pajar den väl bara för det! ;)

    Hehe med mina erfarenheter så gör den nog det :P

    men att kraftenheten slutat fungera 2ggr låter ju inte som om den är fel fri direkt :P

  6. Har haft 3st Dlink, alla har slutat fungera inom ett år. Sista jag köpte kostade 1600kr och skulle vara en bra gaming router så tänkte att för det priset borde det väll vara bra grejer. Men orkade inte med den tillslut då den fungerar så dåligt att jag har kopplat ut den för att slippa den och kör nu endast med bredbandsmodemet. Alla 3 Dlinksen slutade att känna av datorerna i nätverket och hängde sig så ofta att dom spenderade mera tid som en nätverksblockering istället för en router.

    Förstår om dom kallas deadlink, det var vad mina var. Kan tillägga att enda sättet att få igång dom efter att dom kraschat var att resetta dom, sedan fick man göra om alla inställningar igen, och ibland krascha dom medan man höll på att ställa in dom. Rekommenderar inte Dlink. Enda anledningen till att jag köpt dom var för att det bara fanns 2 märken att välja på här i stan.

  7. Dags att börja tömma 150l akvariumet på grus och se vart man nu ska göra av det, sovrummet kanske.

    Håller på att titta på eventuellt hemma bygge av automatisk påfyllning. Hittade ett gammalt vattenfall och drog ur pumpen, den fungera inte men en natt i undervattenytan så kicka den igång. Tänkte se om man kunde räkna ut hur mycket vatten som avdunstar och sätta en timer på pumpen.

    Vet ej om det är metall i den lilla mojängen.

    Löste också mysteriet vart mitt skummar pump filter tagit vägen. Tyckte det var lite kul så filmade med mobilen.

    http://www.youtube.com/watch?v=ymdhj3F7DRA

  8. Tullen brukar för det mesta gå efter det priset som står på paketet... men skickar man något som är lite större, betalar 20-30 dollar i frakt och sedan skriver att det bara är värt 10dollar så blir posten lite misstänksamma och antar att de kollar vad det är och googlar sig fram ett pris då de inte har fått någon hjälp av avsändaren :)

    Oftast säljer inte folk saker för fantasilåga priser så att vara 25% under priset för något nytt / begagnat brukar slinka igenom men gift utan värde brukar man oftast förlora på (om den blir stannad) då de går efter första bästa pris de hittar och inte det billigaste som man brukar välja själv.

    Har man köpt något via MSN riktigt billigt får man väl försöka prata med posten och förklara om man ska ha några pengar tillbaka, men man förstår att de måste vara hårda för att inte allt ska slinka igenom som det gjorde för...

    Är man ärlig från början brukar man inte har problem med jag gissar att paketet du fick inte hade något värde eller ett värde under vad du betalade :).

    PS. OBS jag har aldrig jobbat på posten / tullen och har ingen riktig fakta om hur det går till internt hos dom, men på mitt projektarbete på gymnasiet gjorde jag flera hundra beställningar från USA så man fick lite av en bild om hur det fungerar på tullen :).

    Ska nog läggas till att inte alla paket ens kollas hos posten då jag haft ett par paket som haft ett värde på ett par hundra dollar (stod klart och tydligt på paketet utan gift ikryssat) som slank igenom.

    Nej det är nog sant, minns inte om det stod något på paketet. Har drivit en webbshop under ett par år och då gjorde jag väldigt många köp ifrån hela världen men mest USA. Och det var väldigt varierande vad dom bestämde sig för att ta tull på och vad dom skippa helt och hållet. Även fast jag gjort väldigt mycket köp så förstår jag ändå inte hur det funkar :P

    Någon som provat eller haft problem med den andra automatiska påfyllningen som är länkad i första posten?

  9. Du kan överklaga, mailar du dom kvitton etc och klagar så får du tillbaka pengarna. fick tillbaka 900kr när jag köpte en ganska stor samling spel via ebay för några år sedan.

    betalade ca 1500kr(inklusive frakt) för typ 100st ps1/ps2 spel och åkte på tull på nästan 1500kr....

    Skickade alla paypal kvitton etc och det maialde tillbaka och ville att jag skulle länka till auktionen jag vann på ebay (för att säkerställa att kvittona inte var fejkade antar jag).

    sen om det är värt att bråka om en hundralapp kan ju diskuteras (var mycket papper som skulle skrivas på etc) men för en större summa är det helt klart värt det.

    Skapligt bra pris för alla dom spelen :) tycker som sagt att det är märkligt hur dom bestämmer vad tullen ska vara. Hade det varit en annan snubbe som fick hand om paketet kanske det hade blivit flera tusen i tull.

    Jo kanske inte är något att bråka över om det bara är en hundralapp men då kommer dom ju undan med det för att folk inte orkar med pappren.

    Det står ju vem det är till och oftast vem det är från så tycker dom kan slå en pling om det är något dom undrar över istället för att bara sätta nån slump summa.

    Om man köpte via annan media då tex av någon man har på msn, så man inte kan länka till nån ebay auktion, då finns det ju inget man kan styrka med.

  10. Mja, du får allt vackert tulla begagnat med, men det ÄR köpesumman som ska tullas, inte ett eventuellt samlarvärde så vitt jag vet. Jag har plockat hem ett par veteranfordon i container från staterna, vars värden (här) klart överstigit köpesumman, och det har aldrig varit snack om att man skulle tulla något annat än köpesumman. Men frågan är vart man vänder sig för att hävda sig. Provat att ta kontakt med tullverket?

    B!

    Ja det är nog 6-7 år sedan jag samlade nu, men det är inte första gången som jag åker på tull på samlar värdet, undra om dom går till ebay och kollar vad den absolut högsta har gått för.

    Sen tillkommer det ju andra grejer som sänker värdet som jag inte tror att dom kollar efter. Nu är min i mint skick, men lite slitage hade lätt sänkt den några hundra lappar i värde.

    Tyvärr var jag dum och accepterade att dom dubblade vad jag betalt. Om jag köper in mera ska jag ringa och höra vad dom baserar sina avgifter på. 100% tull tycker jag inte om.

  11. Hei!

    En liten advarsel!

    Jeg har hatt to stk av den fra fish-street. Begge to har etter litt tid feilet og tømt reservoaret opp i akvariet :(

    I begge tilfeller har sensoren blitt fuktig og da har den sluttet å "se" vannet og fortsatt å kjøre pumpen til reservoaret har vært tomt. Jeg har kontaktet fish-street som skal se mer på det. Savner den sikkerheten som tunze osmolator har i shut off sikring når vannstanden blir for høy.

    Kent

    Jag förstår inte helt vad du skrev, men jag hade tänkt att köpa en ifrån fish-street, men om den är kass vill jag inte ha den. Det är ju värdelöst om den pumpar in hela refill tanken i sumpen.

    Hur lång tid tog det innan den började pumpa konstant?

  12. Troligaste är väll att det är någon med en internetuppkoppling som gjort en snabb sökning på föremålet. Tullen pysslar ju med det här hela tiden, så de måste ju ha några rutiner.

    B!

    Jo hehe det är möjligt men figuren heter Amanaman och är nog inte lättast att hitta. Ber om ursäkt för off topic posten. Men min gissning är att dom behövde kaffe pengar för kommande veckan.

    amanaman1.jpg

    Tycker det är konstigt att dom kan tulla på samlar värde, är det inte import av nya grejer som ska tullas?

    Tex helt sjukt om man köper en begagnad pump ifrån usa och får betala samma pris som en ny om man inte bifogar vad man betalt och då väger dom upp till vad dom gissar på vad den kan kosta.

  13. de tar typ 100kr för att de stoppar den i tullen sen tar dom 25% av värdet som de tror att den är värd / står att den är värd + frakten.

    SÅ vi säger att de tror att figuren är värd 800kr, och att frakten gick på 200kr, då kommer du få betala typ 350kr i tull...

    fyf*n :( måste ha varit en avundsjuk samlare som jobba den dagen.

  14. Hej,

    Då har jag äntligen kommit igång med min långsamma konvertering av mitt

    Juwel 203l sötvatten. Jag tänkte att det är bättre att överge min gamla tråd

    och börja om nu när jag bestämt mig för vad det ska bli och uppdatera

    denna allt eftersom. detta lär ta ett tag med min fart :)

    Målet är att göra om mitt ca230l Juwel(203l) till saltvatten med en 65l

    sump.

    Akvarium: 203l Juwel

    Ytavrinning (Mame inspirerad) bör klara ca 2000l/h

    Sump: 65l

    3 kammare + bubbelfälla. Litet teknik

    fack(skummare,doppvärmare,biopellets), bubbelfälla, Refug,

    Retur.

    Ramp: Aquastarlight Future 250w.

    Skummare: Påhängs skummare Aquarium Systems 400l/600l. Moddad för

    placering i sumpen.

    Streamer Pumpar: 2st 3000l/h ca 30xkarets volym.

    Retur pump: Ej bestämd men letar efter en 1200l/h-1600l/h.

    Möbel: Special beställd möbel, fin putsningarna får jag dock göra själv. Funderar på att fästa sidorna med magneter så dom är lätta att ta bort.

    Övrigt: Turf Skrubber: Ett experiment som jag är mycket nyfiken på. Har förberett sumpen ifall det inte fungerar, då blir turf facket ett

    refugium. belysningen på den är lite problematisk.

    Biopellets: Har läst mycket gott om dom så blir en hemma gjord reaktor, vad för pellets är ej bestämt.

    UVC: Stort och gammalt UV rör, ej använt och är som nytt. 90cm långt, så detta är svårt att passa in i möbeln.

    Fläktar: 6x80mm chassi fläktar, eller 4x120.

    Nivåvakt: Automatisk vattenpåfyllning i retur facket, då det är lite utsatt. Funderar på den ifrån fish-street.

    Lite bilder:

    sumpprop.jpg

    sumpen_klar.jpg

    sump4-6.jpg

    Sump test med en seg Juwel pump. En smäll framåt slutet som jag inte vet var den kommer ifrån, men men så bor man ju i ett spök hus också.

    Snålade lite med vattnet, det ska vara betydligt mera i retur facket.

    http://www.youtube.com/watch?v=0VHHOecN4Ro

    http://www.youtube.com/watch?v=Hw5CQCj9-9E

    Kommer bli lite klurigt att leda vattnet på ett tyst sätt ner till bubbel fällan.

    Nästa steg är möbeln som beställs nästa vecka.

  15. Ny tänk igen, slutat vela på sumpen i alla fall, nu är den klar och fin, eller ja funktionell. Test körde den och den fungerar som jag tänkt mig.

    Nu ska bänken beställas och ytavrinningen byggas :)

    sump4-6.jpg

    sumpprop.jpg

    sumpen_klar.jpg

×
×
  • Skapa Ny...