Gå till innehåll

ClaesHWK

Medlem
  • Antal inlägg

    135
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. hehe ja det har du rätt i, glömmer den där biten hela tiden. Funkar väll i en kvart sen rostar upp
  2. Jag tror nog den där blir riktigt bra om man klarar av att löda dit alla 100 bitar på rätt plats men för avancerat schema för mig.
  3. Det skulle vara ännu värre för då tyckte dom att den var 1200kr istället för dom 350kr jag betala. Men japp momsen kunde dom lagt på ca 87kr. Om någon kunde göra ett kopplingsschema så är det helt klart intressant. Edit: Läste att den inte behöver moddas. tyvärr går inte texten att kopiera från pdf:n. http://svebry.se/product_info_files/k2639.pdf Skrev av det Edit igen: Finns kopplings schema med i pdf:en men herregud trodde bara det var att löda ihop dom där 2 bitarna.
  4. Aj då kom nog fram lite fel där, jag ska inte importera själva turf algen utan det är samma nät jag vill ha, hittar inget liknande som dom använder, och myggnätet funka inte.
  5. Haha ja sant där, bra att veta att det går att borra i det. Om den ytavrinningen jag ska prova först inte funkar så lär jag behöva borra. Tack för svaret
  6. Ska heller inte gå längre in på det där, men för att dra informationen som du samlat in till vattenpåfyllningarna som är väldigt billiga och tråden handlar om. Dom kostar ju under 1400kr så det betyder att det endast är moms på 25% som tillkommer då? Funderar på att köpa den i första posten, eller bygga en själv. Behöver också ett nät till turfen som jag tänkte importera från USA, så jag kör samma som dom gör. kostar 9.5dollar.
  7. Liten fråga, jag fick svar ifrån Juwel angående att borra glaset. Nu har jag tänkt att prova hävert innan jag borrar men jag fattar inte riktigt om dom menar att det går eller inte, kommer akvariet att gå i tusen bitar? Uppdatering, möbeln är beställd.
  8. Dom jäklarna, det var kaffe pengar dom ville ha! jag skulle inte fått betala någonting Roligt att du kollade upp detta, nu kan man vara lugn upp till 1400kr iaf mycket intressant.
  9. Lite sent nu men tänkte på att avrinningen var kopplad via UVC. Nu kanske du inte hade några små kryp men såg denna videon, lite synd att köra igenom dom via ett UVC. Kanske någon nämnt detta tidigare
  10. ajdå, trodde du letade efter en router att koppla kameran till :S webbkamerorna kan jag inte ut tala mig om, men om dom är som routrarna så är det pengar rätt ner i porslins sjön, men det är ju min åsikt.
  11. Hehe med mina erfarenheter så gör den nog det men att kraftenheten slutat fungera 2ggr låter ju inte som om den är fel fri direkt
  12. Har haft 3st Dlink, alla har slutat fungera inom ett år. Sista jag köpte kostade 1600kr och skulle vara en bra gaming router så tänkte att för det priset borde det väll vara bra grejer. Men orkade inte med den tillslut då den fungerar så dåligt att jag har kopplat ut den för att slippa den och kör nu endast med bredbandsmodemet. Alla 3 Dlinksen slutade att känna av datorerna i nätverket och hängde sig så ofta att dom spenderade mera tid som en nätverksblockering istället för en router. Förstår om dom kallas deadlink, det var vad mina var. Kan tillägga att enda sättet att få igång dom efter att dom kraschat var att resetta dom, sedan fick man göra om alla inställningar igen, och ibland krascha dom medan man höll på att ställa in dom. Rekommenderar inte Dlink. Enda anledningen till att jag köpt dom var för att det bara fanns 2 märken att välja på här i stan.
  13. Dags att börja tömma 150l akvariumet på grus och se vart man nu ska göra av det, sovrummet kanske. Håller på att titta på eventuellt hemma bygge av automatisk påfyllning. Hittade ett gammalt vattenfall och drog ur pumpen, den fungera inte men en natt i undervattenytan så kicka den igång. Tänkte se om man kunde räkna ut hur mycket vatten som avdunstar och sätta en timer på pumpen. Vet ej om det är metall i den lilla mojängen. Löste också mysteriet vart mitt skummar pump filter tagit vägen. Tyckte det var lite kul så filmade med mobilen. http://www.youtube.com/watch?v=ymdhj3F7DRA
  14. Hoppas du blev av med han, inge kul att ha nåt sånt i burken
  15. Detta följer jag med stort intresse kan inte bygga en själv men köper gärna en.
  16. Nej det är nog sant, minns inte om det stod något på paketet. Har drivit en webbshop under ett par år och då gjorde jag väldigt många köp ifrån hela världen men mest USA. Och det var väldigt varierande vad dom bestämde sig för att ta tull på och vad dom skippa helt och hållet. Även fast jag gjort väldigt mycket köp så förstår jag ändå inte hur det funkar Någon som provat eller haft problem med den andra automatiska påfyllningen som är länkad i första posten?
  17. Skapligt bra pris för alla dom spelen tycker som sagt att det är märkligt hur dom bestämmer vad tullen ska vara. Hade det varit en annan snubbe som fick hand om paketet kanske det hade blivit flera tusen i tull. Jo kanske inte är något att bråka över om det bara är en hundralapp men då kommer dom ju undan med det för att folk inte orkar med pappren. Det står ju vem det är till och oftast vem det är från så tycker dom kan slå en pling om det är något dom undrar över istället för att bara sätta nån slump summa. Om man köpte via annan media då tex av någon man har på msn, så man inte kan länka till nån ebay auktion, då finns det ju inget man kan styrka med.
  18. Det förklarar det billiga priset :S bara 1-3 veckor också.
  19. Ja det är nog 6-7 år sedan jag samlade nu, men det är inte första gången som jag åker på tull på samlar värdet, undra om dom går till ebay och kollar vad den absolut högsta har gått för. Sen tillkommer det ju andra grejer som sänker värdet som jag inte tror att dom kollar efter. Nu är min i mint skick, men lite slitage hade lätt sänkt den några hundra lappar i värde. Tyvärr var jag dum och accepterade att dom dubblade vad jag betalt. Om jag köper in mera ska jag ringa och höra vad dom baserar sina avgifter på. 100% tull tycker jag inte om.
  20. Jag förstår inte helt vad du skrev, men jag hade tänkt att köpa en ifrån fish-street, men om den är kass vill jag inte ha den. Det är ju värdelöst om den pumpar in hela refill tanken i sumpen. Hur lång tid tog det innan den började pumpa konstant?
  21. Jo hehe det är möjligt men figuren heter Amanaman och är nog inte lättast att hitta. Ber om ursäkt för off topic posten. Men min gissning är att dom behövde kaffe pengar för kommande veckan. Tycker det är konstigt att dom kan tulla på samlar värde, är det inte import av nya grejer som ska tullas? Tex helt sjukt om man köper en begagnad pump ifrån usa och får betala samma pris som en ny om man inte bifogar vad man betalt och då väger dom upp till vad dom gissar på vad den kan kosta.
  22. fyf*n måste ha varit en avundsjuk samlare som jobba den dagen.
  23. Startar en ny tråd nu när jag vet vad det ska bli, denna började ju också med 150l akvariumet så lite missvisande. Nya tråden är här https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?p=372142#post372142
  24. Hej, Då har jag äntligen kommit igång med min långsamma konvertering av mitt Juwel 203l sötvatten. Jag tänkte att det är bättre att överge min gamla tråd och börja om nu när jag bestämt mig för vad det ska bli och uppdatera denna allt eftersom. detta lär ta ett tag med min fart Målet är att göra om mitt ca230l Juwel(203l) till saltvatten med en 65l sump. Akvarium: 203l Juwel Ytavrinning (Mame inspirerad) bör klara ca 2000l/h Sump: 65l 3 kammare + bubbelfälla. Litet teknik fack(skummare,doppvärmare,biopellets), bubbelfälla, Refug, Retur. Ramp: Aquastarlight Future 250w. Skummare: Påhängs skummare Aquarium Systems 400l/600l. Moddad för placering i sumpen. Streamer Pumpar: 2st 3000l/h ca 30xkarets volym. Retur pump: Ej bestämd men letar efter en 1200l/h-1600l/h. Möbel: Special beställd möbel, fin putsningarna får jag dock göra själv. Funderar på att fästa sidorna med magneter så dom är lätta att ta bort. Övrigt: Turf Skrubber: Ett experiment som jag är mycket nyfiken på. Har förberett sumpen ifall det inte fungerar, då blir turf facket ett refugium. belysningen på den är lite problematisk. Biopellets: Har läst mycket gott om dom så blir en hemma gjord reaktor, vad för pellets är ej bestämt. UVC: Stort och gammalt UV rör, ej använt och är som nytt. 90cm långt, så detta är svårt att passa in i möbeln. Fläktar: 6x80mm chassi fläktar, eller 4x120. Nivåvakt: Automatisk vattenpåfyllning i retur facket, då det är lite utsatt. Funderar på den ifrån fish-street. Lite bilder: Sump test med en seg Juwel pump. En smäll framåt slutet som jag inte vet var den kommer ifrån, men men så bor man ju i ett spök hus också. Snålade lite med vattnet, det ska vara betydligt mera i retur facket. http://www.youtube.com/watch?v=0VHHOecN4Ro http://www.youtube.com/watch?v=Hw5CQCj9-9E Kommer bli lite klurigt att leda vattnet på ett tyst sätt ner till bubbel fällan. Nästa steg är möbeln som beställs nästa vecka.
  25. Ny tänk igen, slutat vela på sumpen i alla fall, nu är den klar och fin, eller ja funktionell. Test körde den och den fungerar som jag tänkt mig. Nu ska bänken beställas och ytavrinningen byggas
×
×
  • Skapa Ny...