Gå till innehåll

ClaesHWK

Medlem
  • Antal inlägg

    135
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Claes
  • Stad
    Motala
  • Antal år inom saltvatten
    0
  • Akvarievolym
    233
  • Akvarie mått
    ca 141x40x45
  • Allmän beskrivning av dig
    Total korkad noob inom salt vatten men lär mig :P

    har ca 20 års erfarenhet inom sött vatten, men har lagt ner alla min kar sedan sommar 2010 då jag tröttnat på söt vatten.

    Jag ger mig nu in på salt och konverterar mitt juwel kar.
    I teknologi vill jag sätta upp ett rejält turf scrub filter som jag tror och hoppas ska hålla mina värden i schack. Ska testa utan skummare innan jag kör igång och se vad värdena hamnar på efter någon månad som ett experiment.

    Jag har inte bråttom utan tar grejerna som dom kommer.
    Min uppstarts tråd https://saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=37230

    Länkar jag tycker är läs värda är

    Turf scrubber info
    http://www.algaescrubber.net/forums/viewtopic.php?f=9&t=68

    och detta enorma bygge. Snacka om akvarium!!
    http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?s=&threadid=1640915&perpage=25&pagenumber=1
  • Akvarietillverkare
    Juwel
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    250w mh
  • Antal år inom sötvatten
    20

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

ClaesHWK's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. hehe ja det har du rätt i, glömmer den där biten hela tiden. Funkar väll i en kvart sen rostar upp
  2. Jag tror nog den där blir riktigt bra om man klarar av att löda dit alla 100 bitar på rätt plats men för avancerat schema för mig.
  3. Det skulle vara ännu värre för då tyckte dom att den var 1200kr istället för dom 350kr jag betala. Men japp momsen kunde dom lagt på ca 87kr. Om någon kunde göra ett kopplingsschema så är det helt klart intressant. Edit: Läste att den inte behöver moddas. tyvärr går inte texten att kopiera från pdf:n. http://svebry.se/product_info_files/k2639.pdf Skrev av det Edit igen: Finns kopplings schema med i pdf:en men herregud trodde bara det var att löda ihop dom där 2 bitarna.
  4. Aj då kom nog fram lite fel där, jag ska inte importera själva turf algen utan det är samma nät jag vill ha, hittar inget liknande som dom använder, och myggnätet funka inte.
  5. Haha ja sant där, bra att veta att det går att borra i det. Om den ytavrinningen jag ska prova först inte funkar så lär jag behöva borra. Tack för svaret
  6. Ska heller inte gå längre in på det där, men för att dra informationen som du samlat in till vattenpåfyllningarna som är väldigt billiga och tråden handlar om. Dom kostar ju under 1400kr så det betyder att det endast är moms på 25% som tillkommer då? Funderar på att köpa den i första posten, eller bygga en själv. Behöver också ett nät till turfen som jag tänkte importera från USA, så jag kör samma som dom gör. kostar 9.5dollar.
  7. Liten fråga, jag fick svar ifrån Juwel angående att borra glaset. Nu har jag tänkt att prova hävert innan jag borrar men jag fattar inte riktigt om dom menar att det går eller inte, kommer akvariet att gå i tusen bitar? Uppdatering, möbeln är beställd.
  8. Dom jäklarna, det var kaffe pengar dom ville ha! jag skulle inte fått betala någonting Roligt att du kollade upp detta, nu kan man vara lugn upp till 1400kr iaf mycket intressant.
  9. Lite sent nu men tänkte på att avrinningen var kopplad via UVC. Nu kanske du inte hade några små kryp men såg denna videon, lite synd att köra igenom dom via ett UVC. Kanske någon nämnt detta tidigare
  10. ajdå, trodde du letade efter en router att koppla kameran till :S webbkamerorna kan jag inte ut tala mig om, men om dom är som routrarna så är det pengar rätt ner i porslins sjön, men det är ju min åsikt.
  11. Hehe med mina erfarenheter så gör den nog det men att kraftenheten slutat fungera 2ggr låter ju inte som om den är fel fri direkt
  12. Har haft 3st Dlink, alla har slutat fungera inom ett år. Sista jag köpte kostade 1600kr och skulle vara en bra gaming router så tänkte att för det priset borde det väll vara bra grejer. Men orkade inte med den tillslut då den fungerar så dåligt att jag har kopplat ut den för att slippa den och kör nu endast med bredbandsmodemet. Alla 3 Dlinksen slutade att känna av datorerna i nätverket och hängde sig så ofta att dom spenderade mera tid som en nätverksblockering istället för en router. Förstår om dom kallas deadlink, det var vad mina var. Kan tillägga att enda sättet att få igång dom efter att dom kraschat var att resetta dom, sedan fick man göra om alla inställningar igen, och ibland krascha dom medan man höll på att ställa in dom. Rekommenderar inte Dlink. Enda anledningen till att jag köpt dom var för att det bara fanns 2 märken att välja på här i stan.
  13. Dags att börja tömma 150l akvariumet på grus och se vart man nu ska göra av det, sovrummet kanske. Håller på att titta på eventuellt hemma bygge av automatisk påfyllning. Hittade ett gammalt vattenfall och drog ur pumpen, den fungera inte men en natt i undervattenytan så kicka den igång. Tänkte se om man kunde räkna ut hur mycket vatten som avdunstar och sätta en timer på pumpen. Vet ej om det är metall i den lilla mojängen. Löste också mysteriet vart mitt skummar pump filter tagit vägen. Tyckte det var lite kul så filmade med mobilen. http://www.youtube.com/watch?v=ymdhj3F7DRA
  14. Hoppas du blev av med han, inge kul att ha nåt sånt i burken
  15. Detta följer jag med stort intresse kan inte bygga en själv men köper gärna en.
×
×
  • Skapa Ny...