Gå till innehåll

Christian2010

Medlem
  • Antal inlägg

    40
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Christian
  • Stad
    Stockholm (Hölö)
  • Antal år inom saltvatten
    2
  • Akvarievolym
    på G
  • Akvarie mått
    120 x 50 x 50
  • Akvarietillverkare
    Juwel
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Deltec 600
  • Antal år inom sötvatten
    30

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Christian2010's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Vem bygger dessa akvarier? Zqare? Svensktillverkade? https://www.cyberzoo.se/akvaristik/akvarium/helglasakvarium/zqare-akvarium-960-liter-200x80x60-cm.html
  2. Japp kollar runt, tack för alla inlägg. Akvarielagret är ok, köpte min första sorgmanteltetra där tidigt 80´ tal. Tror att Christer hade ett par hårstrån fler än nu...:) Bor i Öland så det känns lika bra att se vad pris blir med frakt.
  3. Ja, vi väntar på vårt nya hus ska bli klart och då är planen/drömmen att äntligen få ett stort kar. Gärna 1125L/1400L. Som sagt det jag har sett tillverkats i Sverige hittills är inte så snyggt. Som jag förstår tar Diamantakvarien ca 7 lax för frakt med då får man också riktig fin finish. Polen verkar vara populär hos många verkar det som, men är det lika pålitliga som tyskarna?, det är ändå rätt mycket pengar som står på spel? Vet ni vad priserna ligger för en 250cm i Polen med bänk?
  4. Vet att många köper från Polen och är rätt nöjda. Har de skaffat någon leverantör/kontaktperson i Sverige? Bra om man har en kontakt person närmare, speciellt om man är ute efter något större än 2m.
  5. Vad ingår eller hur går till gällande frakten, levereras till dörren, måste man ha folk för att lasta ner? Bära in är en sak men att de kan ställa det utanför garaget?
  6. Hej, någon med erfarenhet från att handla på nätet från Polen? - här ifrån tex: http://www.zoolight.pl/
  7. Var nere på lagret idag och kikde på en Aquastabil Mark II.......snyggt med alu/helglas kombinationen.....någon som känner tilt andra bra alu-kar? (Tro att Zooline har konkat...ej säkert)
  8. Ups! Glömde skriva att jag ska ha det till ett Malawi tank.......vet att det är fel forum men akvariekunskaperna är nog likvärdiga oavsett vatten..... Annars håller jag med dig......mina saltisar är enbart helglas.....
  9. Tänker starta en 720 liters akvarium med aluminium ram. Ser att att de finns många olika märken på nätet men har tyvärr inte sett de "live". Jag har tittat på b.la Åleds, Ocean, Mark II mm. Är det någon som vet lite om dessa/rekommendera? Kanon om ramen inte är så tjock.......har tyvärr sett en på en affär som hade en rätt bredd ram...vilket inte var så snyggt..... Tack för era svar!
  10. Hur skulle en sådan koppling se ut? Jag tänker dra en extra ledning från min Göingefilter som ska direkt till osmosen. Hur kan man då integrera zeolitfiltret? Osmosen behöver väl tryck? Kan man bygga en sådan filter själv? Såg att det fanns att köpa annars, vad rekommenderar du? (Funderar på att starta upp ett 240-450 liters tank)
  11. Är mjukvattensfilter (salttabletter) innan osmosen som gäller då? annat alternativ?
  12. Hej! Någon som känner till denna kalklösare? http://www.borlange-tc.se/pdf/FLR20_2009_SV.pdf (Har hårt vatten hos mig och vill inte överbelasta min ev. osmos uppsättning.)
  13. Funderar stark på att skaffa osmos iallafall......kommer dock att försöka lösa problemet med kalkfiltret eftersom...... Ser att många här använder sig av Osmos R/O picobello......såg att det fanns två olika modeller: 190 och 300 l/dag, hur pålitliga är dessa mängder? Lönar det sig att köpa en 300 l/dag........vad är det för skillnader mellan dessa? Tryck som behövs för att få ut vattnet??? Behövs det silikatfilter?
  14. Orkade inte med osäkerheten så jag skickade ett mail till Juwel nyss......så svarar de: Hi, We thank you very much for your interest in our new skimmer, which will be probably available at March 2011. Information about it can be asked for at the end of February, I think, because we so not have any until now. Thank you for your understanding and patience. Kind regards, JUWEL Aquarium GmbH & Co. KG SERVICE Birgit Fischer Karl-Göx-Straße 1 27356 Rotenburg/ Wümme Fax +49 4261 93 79 90 mailto: service@juwel-aquarium.de
×
×
  • Skapa Ny...