Gå till innehåll

Hanssanden

Medlem
  • Antal inlägg

    577
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Vilka fiskar har du tänkt på? // Hasse
  2. Blev ju riktigt vackert,bra att flytten gick så bra också. Lycka till nu och hoppas du får lika roligt som jag haft. Kommer följa den vidare utvecklingen av karet. MVH Hans Sandén
  3. Då är detta Akvarium sålt och jag hoppas den nya ägaren blir lika nöjd som jag har varit. Nu börjar en spännande tid med planering och funderingar kring det nya karet, men det kommer ta ett tag innan jag drar igång igen. // Hasse
  4. Här kommer bilder på enzmann och en rosa montipora oxå. Bilderna tagna när första blåljus slingan varit igång en liten stund.
  5. Japp , det är det Larry. De växer jätte bra i karet men blir ju inte v med den gröna mattan:) så tillväxten kan ja ju inte klaga på.
  6. Vet Larry , kommer så förbli tills den j....la gröna Cyanon försvinner !! Kommer att nolla PO4 & NO3 eller så nära noll. I ett försök att bli av med det.
  7. Nej , jag har aldrig haft problem med vattnen mellan akvariet och bänken.
  8. Det är nog en smaksak vilken version man gillar. De skiljer mycket på grönssnittet vad gäller med bilden så beror det nog på servern.
  9. Upplagt med tapatalk 2 IOS 6.1 Med vänlig hälsning, Hasse
  10. Riktigt läckert Larry , jag måste hitta en dag som passar och komma och titta på karet:) Mvh Hans Sandén Sent from my iPhone using Tapatalk 2
  11. Riktigt läckert Larry , jag måste hitta en dag som passar och komma och titta på karet:)
  12. Riktigt vackert Larry Mvh Hans Sandén Sent from my iPhone using Tapatalk 2
  13. Ser snyggt ut , krabban kommer att hjälpa dig. Min har ätit upp de flesta finns några kvar men det är nog bara en tidsfråga innan de är borta oxå Sent from my iPhone using Tapatalk 2
  14. Snyggt Larry Mvh Hans Sandén i Braås.
  15. Du har säkert lika mycket fosfat i stenen som jag hade:( Tycker du ska öka mängden remover i innerfiltret. När jag hade över 0.5 och det inte gick ner så la jag i 200g i filtret (Alu remover ) sen mätte jag var tredje dag och bytte ut mediat och allt eftersom det gick ner minskade jag mängden Alu remover . Om du har röd Cyano i karet så försvinner det när du går under 0.1 i fosfat det gjorde den hos mig och har inte kommit tillbaka. När jag låg på 0.026 så hade jag 50g Alu remover i innefiltret. Det två senaste veckorna har jag haft 0.06 och då kört med rekomoderad dos 25g/100l kommer att öka igen till 50g då jag märkt på mina koraller att det är en gräns vid 0.04 då de färgar ut jätte fint:) Använder Hanna fosfor test för att testa fosfaten. (Värde / 1000)*3 = fosfat halten Hoppas detta ger dig nytt hopp, denna procedur har tagit mig ca 8 mån. Mvh Hans Sandén i Braås.
  16. Kör du Alu removern i strumpa eller innerfilter? Hade samma problem i mitt kar , men när jag la strumpan i ett litet inner filter i sumpen sjönk fosfaten drastiskt. Ligger idag på 0.03 (Hanna) med normal dos. Mvh Hans Sandén i Braås.
  17. Gott nytt år alla:) Mvh Hans Sandén i Braås.
  18. Funkar helt perfekt, har dragit ner på det vita ljuset lite för att få lite mer blått. Annars så börjar karet funka ordentligt nu. Mvh Hans Sandén i Braås.
  19. Funkar , snygg bild:) Mvh Hans Sandén i Braås.
×
×
  • Skapa Ny...