Gå till innehåll

mallan

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. tänkte bara höra lite om en sak, har inga turbo sniglar eller eremiter i akvariumet, bara massa små sniglar (tror dom är från den levande sanden) men tänkte om det är en smart sak & köpa lite sniglar eller nått som städar upp lite? tips på det? kanske lite från ämnet men undra bara!
  2. kan berätta att anemonen mår bättre och vatten värde med!
  3. Ska ta det luuugn som ni säger och hoppAas allt löser sig!
  4. Jag försöker mata så lite som möjligt, det är en liten fisk knappt 2 cm som jag har!
  5. Inge nitrit alls! Har tryckt på skummaren i bött! Det är en liten anemon som vandrar runt, den stora har inte rört sig! Har salifert nitrate test!
  6. Hand matar fisken så blir inge matrester!
  7. calsium är lite under 500, har inga koraller!
  8. Nitratet är nu ungeräfr 50, va högre förut! tack för tipsen! men undrar om man kan hälla i något i karet som sänker nitratet? Den lilla filuren va med i akvariumet och den vandrar runt ganska mycket! Ser ut som en liten mini verision av den andra anemonen!
  9. jag vet att de va dumt, men istället för att bli arg & få mig att må ännu sämre kan du hjälpa mig!
  10. köpte begagnat akvarium med anemonen i, stod inte va de va för anemon, och han sa att det va ett bra att ha som nybörjar akvarium. De va dåligt att inte läsa på så mycket innan, trodde det mäste skulle lösa sig själv, var inte förns anemonen börja se dålig ut jag läste mer & nu försöker jag göra det bästa av situationen, överväger att ge bort anemonen om det inte blir bra snart!
  11. Hur vet man säkert om den är död? för ibland ser den väldigt död ut men så reser den på armarna och ser normal ut sen!
  12. Trodde de va det men va inte säker! Tog kortet när den såg bra ut, ibland under dagen blir han hängig
  13. Har köpt begagnat akvarium och det var en anemon med, undrar vad det är för sort? blir lite rädd nu när jag läser om anemoner som dör och försöt hela akvariumet. Har inte så jätte bra vattenvärden nu och ibland sen han väldigt hängig ut. har flera gånger trott den ska dö men han har klarat sig i ca två veckor nu. har högt nitrat men har bytt vatten några gånger så det håller på att sjunka. kan man köpa något i affären som sänker nitrat? har även högt kalcium som inte vill sjunka! Har en liten gobie och är rädd för att skaffa fler fiskar, tänkte köpa någon putstäka och två clowner. Tips på vad jag ska gööra? sen en till liten fråga, det är skivanemoner i akvariumet (ganska många) och endel sitter nära anemonen gör det något? Känner mig inte påläst alls och är ny i saltvatten!
  14. Tack så mycket för svarat, nu blev ja lite lugnare! men jag tänkte om jag tömmer 20 liter kommer den levande stenen över ytan & den sitter några skivanemoner på den, gör det något?
  15. ph är nu 8,2 nitratet är ungefär 50 & kalcium ungefär 500
  16. Låter som något liknande med min! vilken tur jag trodde den skulle dö eller något!
  17. även om vatenvärdena är jätte bra? ena sakunden ser han ut att må jätte bra, andra halvdöd! så det är helt normalt?
  18. Ungefär 30% hade samma salthalt som vattnet innan 0,025 har ingenaning om vad som hände men jag lovar anemonen såg jätte död ut, hängde med armarna och såg lite grå ut, har precis sätt han vakna från de döda och han ser ut att må bra, kan andas ut lite nu! men vatten värdena är fortfarande lite knas! ;/
  19. Köpte det begangnat med fisk och djur!
  20. Nitrate och kalcium har höga värden, vet nån hur jag kan sänka dem? jag böt vatten och anemonen har dött!
  21. Hejhej, köpte ett akvarium för tre dagar sen och testade värdena igår. då va PH väldigt lågt, Kalcium och Nitrate var högt. Skummaren va inte på men sen när jag satte på den va PH bra igen. Sen böt jag vattnet men då dog anemonen nitrate och kalcium är fortfarande högt, hur sänker jag det? vill inte att fisken i akvariumet ska dö den med
  22. Böt eluttag & nu låter det och bubblar, antar det va därför tack för svaren!
×
×
  • Skapa Ny...