Jump to content

Hiper

Medlem
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Peter
 • City
  Kungälv
 • Akvarievolym
  Aio 105
 • Akvarietillverkare
  Aquael ReefMax
 • Använder du Osmosvatten
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack. Jag hoppas det blir bra i alla fall . Hoppas vi får se lite bilder på ditt nya projekt framöver.
 2. Det är inte så mycket att skryta med. Det är en nystart pga att jag fick en totalkrash när det var stambyte och jag hade hantverkare i lägenheten i 7 veckor. Nu har jag 2 occelaris clown, en gramma loreto och 2 räkor. Bilden är lite blå pga att en ballast gett sig. Skall installera ny snart så jag får fullt ljus.
 3. Nu luktar mitt i princip inget, svag antydan till solig sandstrand.
 4. jag vet inte exakt. Jag hade i sten och torr sand i slutet på januari. Brydde mig inte om att mäta vattnet på en månad. Men då var både po4 och no3 i princip 0. Släppte i lite levande i mitten på mars och det funkar kanon. Jag är inte jätte duktig på det här, men jag har väldigt lite algtillväxt och inga oönskade djur. No3 har gått upp lite sen fiskar och räkor kom i.
 5. Jag handlade den på Bioted Marine. Den är dessutom billigare än vanlig ls
 6. När jag startade om nu så körde jag med http://realreefrock.com , lite för att bidra till att inte skövla rev för levande sten. Jag kommer nog aldrig köra med något annat igen. Tog lite längre tid att få igång, men allt känns bättre och mer cleant. Inga oönskade effekter.
 7. Hiper

  Omstart

  Ser ut som jag kan få min ballast inom några dagar. Det varit en seg historia med många mail jag är supersuccén på att komma igång.
 8. Underbart hoppas du får fler sköna dyk.
 9. Hiper

  Omstart

  Forumet är grymt när man vill ha hjälp. Så det kommer nog. Har undersökt lite med typ standard ballaster med de är för långa för att få plats. Och mycket fiffigt är att de som siiter där är inte märkta. Men jag har mailat aquael och fått de uppgifter som behövs nu. Och min lokala handlare hjälper mig att ta hem. Men vad jag förstår så är importören dvs dogman flaskhalsen. Det verkar vara på spår nu är grymt sugen på att komma igång tack för svar.
 10. Hiper

  Omstart

  Det som hindrar mig att komma vidare nu är att det är svårt/dyrt med reservdelar. Det verkar som en ballast har givit upp. Men det är förhoppningsvis löst snart.
 11. Mitt var i ganska dåligt skick med när jag startade om. Men jag fyllde med vatten, lät pumparna köra runt vattnet i ett par dygn. Ut med vattnet. I med nytt och körde så en 6-7 gånger. Sen lät jag det gå med osmosvatten i några dagar. Och där efter startade jag. Alla lösa delar gjorde jag rent med ättikslösning. kanske överdrivet. Men dumt att chansa
 12. Hiper

  Omstart

  Ja då var det på det igen. Efter stambyte och lite annat trassel så fick inte akvariet den uppmärksamhet som det förtjänar. Jag tömde karet helt och slängde allt. Det luktade riktigt illa. Julen gick till rengöring. Men nu är det på g. Denna gången startar jag med torr "levande" sand, reel reef rock. Känns bra så här långt. Det är också kul att vara tillbaka här och läsa. Ha det gött, jag återkommer
 13. Nä, jag har kvar "kammarna" så att säga. De tar ju det allra grövsta partiklarna i alla fall Vad jag förstår när jag surfat runt, så är det många som kör utan. Men en del verkar byta ut bio-bollarna i en av korgarna mot något filtermatrial. Inget jag provat ännu, men jag funderar på det
×
×
 • Create New...