30 års en då såpg jag mitt första kar på gotland som hade salt, men då hade dom endast fiskar inga koraller på de jag såg. 30 år sen du pratar vi 1990-95... men de fanns säkert men var de lika utbrett idag? än. Då enligt de som var med i vår förening här nere så var det ganska exklusivt att ha salt. Men vi ligger Då vad jag kan minnas så var det det gamla sättet att starta på. inga genvägar med tillsatser. 8-12 månader innan djur. eller hur var det, ni som höll på då?
Men det är inte en diskussioner om då eller nu utan det jag menar det är som nån skrev att de blivit inriktning på betydligt svårare och finare koraller kanske.
Men de jag menar är att det är jättesvårt att få nya att intresseras sig . Ja det går att köra enkelt, men kanske mera arbete. Vad vet jag. Men det är väl nästan alltid att de flesta väl hela tiden ”ha mera” Typ förbättra... Varför vara nöjd med de lilla. Men större bli offantligt dyrt. Men nu är det en ekonomi dipp som gör att våra goda år att lägga en hel del på saltbiten kommer kanske vara mindre prioriterad framöver... När jag satte upp mitt första salt 2011, så var minst 10-15 som höll på här på Gotland. Köpte en del fraggar under första åren på bla SVG. men de flesta av dom har lagt ner av olika skäl....
Nu är det inte för min del som har hållit på ett tag. men som nybörjare, kanske med familj. Så kostar det kanske en bra slant, Å då kanske det intresset fort avtar.
Jag har själv valt att ha ett ganska stort kar. 1400 liter ca. Med ganska mycket teknik till. Men de är ju lite lättare när man passeratr bäst före datum och barnen utflugna....