Gå till innehåll

jonass83

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Att det fungerar tvivlar ja inte en sekund på. självklart gör det de.. Skulle kanske ställt frågan så här i stället... Hur stora positiva effekter märker man av en ph höjning på detta sätt över en längre tid? Verkade som CA och KH konsumtion ökade rätt så snabbt i början.. Håller de ökningen i sig eller avtar den efter en tid? Mer tillväxt av koraller? Mindre tillväxt av fulalger? Piggare fisk? Osv... Mvh Jonas
  2. Mycket intressant tråd detta.. Är det någon som har en utvärdering av detta nu ett halv år senare?? Kör ni med denna teknik ännu?
  3. Funderar lite på hur tillförlitliga mätvärdena är på alla vatten tester man gör i sitt kar.. självklart så är det ju inte 100% säkerhet på hobby tester det är väl alla överens om. Men det måste ju vara inärheten av det "Rätta" värdet man mäter eller är det ju helt meningslöst att mäta något. Har varit ute för två gånger genom åren att när mitt Mg test (salifert) varit öppnat ca 6mån med lång tid kvar till bästföre datum visar mycket fel.. Båda gångerna så har värdet "fastnat" vid ungefär 1200 hur mycket jag jag än försöker höja med tillsatser så ligger det kvar på 1200.. Och när ja köpt ett nytt test så är det uppe i 1400.. Nu börjar jag ju undra lite hur det är med alla dom andra testerna man har i skåpet stämmer?? Kanske någon annan här som har samma erfarenhet? Jag brukar ju inte mäta Mg så ofta så man vet ju inte om det stämmer när man första gången efter en tid mäter 1200..
  4. Refraktometer brukar väl vara det som många anser vara mest tillförlitlig.. Men det är ju lite delade meningar om vad som är bäst..
  5. Går nog köpa i en vanlig mataffär (typ ica). Är väl samma sak som salpeter..
  6. Förlåt för dom kassa bilderna... och lyckas inte ringa i något på bilden med ipaden..(datorn är kass) Och ja kunde ju vara lite mer precis i färgen... Dom är ju vita i toppen och gröna ifoten.. Har googlat på majano och visst liknar vissa mina.. Provar med några kassa bilder till.. Om det nu är majano hur får jag bort dom har ju typ ett 100-tal..
  7. Hej alla på SG.. Har startat ett nytt kar med begangnad LS och det sitter in massa små gröna knapp liknade saker på stenen som verkar sprida sig som en löpeld...så om någon vet vad det är och hur jag får väck dom skulle jag bli glad... Mvh Jonas
×
×
  • Skapa Ny...