Gå till innehåll

stuve

Medlem
  • Antal inlägg

    67
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Stefan
  • Stad
    Härnösand
  • Akvarievolym
    37L

stuve's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Tackar, de börjar ta sig iaf! De krävdes först en mellankoppling, sen en gardena-koppling och sen den vanliga snabbkopplingen..Tog en bild så du kan se. Köpte den på lokala VVS handeln. Edit: När jag ser den här förbannat snygga grönfärgen på garageväggen så tror jag bestämt att den hamnar högra upp på "todo-listan" på huset..haha skulle vilja vara med när dom som målade valde färg för att höra resonemanget!
  2. Osmosanläggning up and running =) Skall börja byta ut vattnet nu 5 L /vecka
  3. Har bara en sån här sticka, rätt värdelös, måste köpa bättre.. Nitrit: 0 Nitrat: lite högt ser jag just nu, kanske runt 25 ph: 8,2 KH är sjukt svårt att se de olika lägena, kan ev vara lite lågt, mellan 3-6 men det jag ser är att det är högt Ca. Byter ca 5 liter 1-2 gånger i månaden. skall köra ett 50% vattenbyte nu.
  4. Va trååkigt, efter nästan 2 månader så har dom inte rört sig ur fläcken i princip, dom kommer fram vid matning (fortfarande vid vattenytan) och äter, sen så ställer dom sig i hörnet igen, har inte sett dem en gång nere och simma runt liksom. Är som om dom kippar efter andan liksom, ligger på sidan uppe vid ytan hela dagarna men alla värden ser oki ut.. salthalten har gått upp något till 1.026, men bör ju inte påverka? Fick nåt förslag om att det kan vara för att dom är ensamma fiskar, så får se nu när jag får hem min nya beställning på fisk om de små liven vill börja röra på sig...
  5. Bägge mina var nära min euphylia de första 2-3 dagarna och uppe vid ytan vid utsuget på nätterna, men nu senaste veckan/veckorna så har dom stått hela dagarna vid utblåset, har inte sett dem en gång åka därifrån.. putsräkan har gjort några försök att komma nära, men icket =) kanske är den dom är rädda för...
  6. Vilka tråkmånsar, dom är fortfarande bara uppe vid utsuget och står =( Hoppas dom får i sig mat som dom behöver, kommer ju knappt fram nåt när de vankas mat heller, flingfoder icke heller, bara pellets som egentligen är räkans. får köpa nytt foder och försöka locka fram dem =)
  7. Ja första dagarna så var dom rätt aktiva på dagarna, men sen låg på sne vid utan på natten, så de tyckte jag inte var nå speciellt. Men nu senaste dagarna så har dom övergått till nattläge dygnet runt så att säga. dom ligger på sne vid ytan hela tiden.
  8. Hej, Jag har faktiskt inte fått några direkta mängder av alger, fick en liten gräsmatta, men de försvann på nån dag efter städpatrullen satt igång sitt arbete =)
  9. Hmm nu har dom stått uppe vid utsuget flera dagar, alldeles vid ytan. inga ändringar på vattenvärdet. Dom kommer typ fram när de vankas mat, sen så ställer dom sig bara där i hörnet direkt igen..ligger på sne vid vattenytan rätt ofta också? Syrefattigt?? och hur åtgärdar jag de isåfall. En annan fråga, de här akvariet är ju så kasst då de 2 ljusrören samt moonlight går på samma kabel, så har ju inte så mycket nytta av moonlight när de sitter på en timer. Hur gör ni på nätterna, är de kolsvart i era akvarier?
  10. Har beställt för ett tag sen, tyvärr hade dom bara percula'n hemma, får vänta 1 vecka på gobyn 1st. Valenciennea strigata 2st. Amphiprion percula Dom verkar iallfall trivas =)
  11. Tack för infon! jag ska försöka hitta en sån streamer. Nån som vill köpa en Koralia Nano som gått i 3 min bara hojta till =)
  12. finns de nåt annat bra alternativ som de är mindre tryck i än Koralia Nano? jag tycker att d eär för lite bara med orginalpumpen och som sagt för mycket med Koralia Nano.
  13. Har lite problem, kör ja utan streamer tycker jag de är för dåligt tryck, men med Koralia Nano 900l/h känns de som om de blir alldeles för mycket i min lilla burk. har försökt att rikta den så bra de går. Va tror ni?
  14. Ted: Tack för de =) nu kan man tillbringa kvällen med att googla =) Robbannobban: Tackar, de börjar ta sig iallfall.
  15. Passade på att möblera om lite igår för att få lite bättre platser för koraller.. Har även köpt en Koralia Nano, men vet inte jag, tyckte de var lite för mycket cirkulation i akvariet...
×
×
  • Skapa Ny...