Gå till innehåll

TYBorg

Medlem
  • Antal inlägg

    51
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Tony
  • Stad
    Kalmar
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten 450 liter + sump 280 liter

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

TYBorg's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Akwarium Szczecin har fått min down payment i sommar 2021, han hittar bara på ursäkter, han kommer aldrig att leverera ett akvarium. Ge honom inga (http://akwarium.szczecin.pl) pengar vad ni än gör. Han är nog numera en skurk. Jag bad honom betala tillbaka handpenningen, skulle inte tro det va? Jag är blåst. Kan ni rekommendera någon annan som gör fina ADA typ burkar?
  2. Jag har för mig att dom gör sina egna chips... Tony
  3. Be mycket till högre makter och alltid ha ett cyklop och snorkel redo...
  4. Har handlat hus och ska bygga stor burk, 180 x 180 x 75 cm. Huset har en gammal betongplatta från !! 1959 !! tro det eller ej men så är det. Reglarna ligger tvärs över rummet som är 4,5 m tvärs över, på ritningen ser det ut som reglarna ligger direkt på plattan och fuktskyddet. (Konstig konstruktion?!) C/C 600 med spån ca 2 cm och masonit ca 0,5 cm samt 2,2 cm parkett. Kommer det att hålla? Räknar kalt med en vikt med sumpar, frag burk, RO/DI resevar samt LS, glas och bänk på 3,5-4 ton! Tony PS. ...eller måste jag vänta på den nya tillbyggnaden???
  5. är det någon som har en åsikt om hur man ska hänga AI Sol Super Blue för att få bästa täckning och spridning? Ska man sätta dom med långsidan eller med kortsidan mot framrutan när alla sidor blir lika långa+ (Burk; 180 x 180 x 75 cm) Tony
  6. Jag info var dom görs, har haft kontakt med dom... i Tyskland faktiskt sen skickas dom till Japan för en klisterlapp och ett prisbump på minst 50% för att sen skickas tillbaka till EU, USA eller övriga världen för ett påslag för frakt och återförsälgar påslag och kanske lite frakt till...älskar akvariebranschen...hehehehehehe!
  7. Ja, det är rimless...youtuba NA gallery eller bara ADA så hittar du...dom är snygga som F-N, dom har ett växt och ett med mjukisar tror jag. Dyra som stryk men det går att tillverka med mini-fogar.
  8. ADA säljer burkar med måtten 180 x 120 x 60 i 15 mm glas...det borde vara nog kan man tycka.
  9. Det blir helglas, kommer att kunna ses från tre sidor. typ Triton.de deras visningskar.
  10. Nice dude, kan kontollera en himla massa ljus har jag förstått... Mats, det karet som du vill se är vi två om, har handlat prylar snart i två år i väntan på att hitta ett hus som min andra hälft ville ha... och nu sitter jag äntligen i det! Karet ska byggas på semestern i sommar. Det enda jag inte har är utbyggnaden som det ska stå i, hehehehe! ...det är klart, glaset och ett stort RO/DI system saknas också...ska handla lite i helgen faktiskt. Saningen är att sen 1997 är jag faktiskt burklös...det suger!!!
  11. Den heter Director och har en som ligger i bokhyllan hemavid utan än en enda AI SOl Super Blue att controllera ännu...dom kommer ju aldrig...suck, väntans tider. Tony "Otålig"
  12. Tack för era erfarenheter Mats och a.nilson. Hur kontrollerar ni och styr era ljus? Tony
  13. Hej Mats, har hört om er av er handlare, vad tror du då? På ett 180 x 180 x 75 cm... ska jag ha 12 st. ...eller möjligen 9 st Sol Super Blue och 4 st. Hydra FiftyTwo? har ni mätt PAR på botten och vad kör ni? Blandat eller SPS eller LPS koraller? Tony
  14. Hej allihop och i synnerhet ni med Sol Super Blue där ute... Jag ska bygga en burk som kommer att bli 180 x 180 x 75 cm, skaplig burk men frågan jag har är hur många Aqua Illumination Sol Super Blue behöver jag för att klara av att ha nästa uteslutande sps koraller? Jag har handlat 8 st men räcker det? (dom har inte kommit än...otålig) Burken blir rätt djup och ytan som ska täckas blir stor. Ska man gå inför att enbart ha över aquascapen med LS eller ska man ha ett heltäckande ljus? Det måste finnas några där ute med erfarenhet av Sol Blue eller Hydra och Vega, på med lite erfarenheter men inte några...varför inte den eller den belysningen? Jag har bestämt mig och så är det. All hjälp är tacksam och säg inte att det finns en graf på D-D hemsida för jag har sätt den och den tar inte hänsyn till sånt stort djup eller så fattar jag helt enkelt inte. AI’s nya controller ligger redan i bokhyllan och samlar damm samt den lilla grejen som gör att Sol Blue belysningen blir kontrollerbar. Eller ska jag testa tillsatsen från Apex vad den nu heter till min Apex kontroller som också ligger här och samlar ännu mer damm. Tack i förskott Tony
  15. Kul tråd Tedde... hur går det vidare? Nyfiken som tusan är jag och säkert alla andra också?!
×
×
  • Skapa Ny...