Gå till innehåll

Aquario

Medlem
  • Antal inlägg

    428
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    1

All aktivitet

  1. Sänker priserna på Amphiprion Clarkii Clown till 150kr. Ctenochaetus tominiensis till 200kr Neoglyphidodon melas 2st SÅLDA Ocellaris Clown SÅLD
  2. Lägger ner hobbyn pga stundande hus bygge. Säljes fiskarna. 2st blåa damsels 200kr st och 1st tre färgad clown fisk 150kr. Bilder lånade från nätet på vad jag har (fick inga bra egna bilder) Hoppas att det är okej. Skicka meddelanden till 0708245445
  3. 289 92 Broby. Skåne mellan Osby och Broby. Hällsningar
  4. Har beslutat att lägga ner hobbyn. Allt säljs. Jag har en annan annons ute med tekniken jag säljer. Amphiprion Clarkii Clown 250kr Ocellaris Clown 200kr Pomacentrus alleni 2st 400kr. Neoglyphidodon melas 2st Bud. Ctenochaetus tominiensis 400kr Skickar ej fisk. Hämtas utanför Broby. Ring helst för snabbare svar. 0708245445
  5. Hej. Jag kommer lägga ner hobbyn pga. stundande hus byggnation. Allt hämtas på platts helst men om det ska skickas står kunden för kostnaden och jag tänker inte kolla upp vad frakten kommer att kosta eftersom jag har inte gott om ledig tid, så jag åker till inlämningsställets och skickar mest lämpliga paket där och då. Hoppas ni har förståelse. Tack. Karet har varit i gång efter en total omstart i 2+år. Startade om med död sten och levande sand. Finns nu mycket liv i sanden om någon är intresserad av att ha det. Hörn akvarium 300L, Finns repor på framrutan men inget som jag har stört mig på eller någon annan har påpekat. Svart bakgrunds film. Två rör ner och en retur + egen tillverkad stativ med inbyggd brunn och tätad med badrums flytmembran och översvämnings skydd. Sump 58L: Egen tillverkad i plast, Refugium + tre fack för filtrering + retur. Slumpas för 1000kr. Teknik förbokas och säljs när fiskar är sålda. Levande: Säljs först. Skicka mig pm för bilder och info. 0708245445 Razor Maxspect med 3st cluster 160w (uppgraderade linser). 2500kr LED 2st kina 1200st. Akvarium sand 10kg bud. Aqua Medick Reefdoser EVO 4 1000kr Skummare: Bubbel Magnus Nac 5 god för 500L. 600kr Eheim doppvärmare 2st nya i kartong 150w 300kr för båda. Sicce 100w Ny.200kr Eheim foder automat 3582 Twin. Använd en gång. 340kr Tunze Turbelle Stream 6105, variabel hastighet, styr bar via kabel. (behöver nya silikon kuddar samt att jag har lagat slitage/borrhål från axel.) 200kr Tunze Turbelle Nano Stream 6095, variabel hastighet, styr bar via kabel. 500kr Tunze (Ny)reserv propeller 110kr. Returpump Syncra 3.0 400kr Returpump Syncra 4.0 Helt ny aldrig använd. 1000kr Portabel luftpump (NY) ink. batt. Resun DC-160. 250kr Luftpump (el) inkl 3-splitter i plast 80kr (3splitter i metall + 20kr) Filtersoc-hållare för 1st strumpa 150kr UVC 25w Aqua Step. Lampan fungerar men vet ej ålder på den. Köpt begg. men endast provad av mig, har ej haft behov av den.500kr Refraktometer 200kr Foder: Flingfoder-Ocean Nutrition, pellets, 40kr Foder: Röd sjögräs - A Lá Carte 20kr Foder: Koral - Reefperls 10kr, D-D Reef paste 10kr, Polyp Lab Reef-Roids 10kr Tester: Salifert. Många tester kvar att nyttja. 15kr st. Hanna Checker Phosphat 600kr Håvar 1st liten + 1st medium 10kr Coral-RX dipp 40% kvar 40kr Tropic Marin Coral clean 80% kvar 150kr Flatworm RX 90% kvar 120kr Bio Pellets VERTEX 400g för reaktor. 100kr Kalkwasser 90% kvar 100kr Filtervadd 40kr PVC 90mm T-kors 40kr Plast koppar med hål i till för filtrering 2st 20kr eller bud. PVC 2st 32mm skarvkoppling för limning 25kr st. Kartong med div kulventiler, genomföringar, T-kors, hårda och mjuka rör mestadels 25mm och 32mm 200kr. Två mindre akvarium en 20L och en 25L. Som jag använt till karantän. Tar emot bud. RO/DI ej komplett, tagit delar till ett annat bygge men finns två oanvända nya filter. Tar emot bud.
  6. Finns Purple tang kvar? Finns Purple tang kvar?
  7. Tack för ditt svar. Jag får heller inte eller väldigt lite brun alghinna av Blue Treasure, därför har jag valt att köra med detta salt. Och jo, jag tycker att det växer bra med detta salt.
  8. Jo trots att det saltet jag använder har massvis med tillsatser så behöver jag dosera dagligen för att hålla nivåerna på Ca, Alk, Mg. Det är de jag mäter och har tester till. Mg brukar ligga mellan 1300-1350. Alk/kh 7,7-8. Ca 380-395. De andra micro elementen kan jag inte testa hemma i alla fall.
  9. Hej. Jag funderar på om jag borde byta till annat salt som är mer till för fisk eftersom jag doserar ändå med ATI Essentials Pro (2 flaskor) och då får jag ju ett bra, till bättre vatten värden/kemi? Min favorit salt och har kört med de senaste tre åren är Blue Treasure SPS salt (jag hittar ingen bra gedigna omdömen om detta salt via Youtube i alla fall ((mitt go to bibliotek)). Detta saltet enligt mig är redan späckat med nyttoämnen. Jag funderar på om det blir utfällningar eller att jag slösar på tillsatser som är i överflöd och inte kan tas upp av koraller utan spolas ner vid varje vatten byten. Jag har dock inte märkt av någon utfällning hitintills. Jag har mest mjuka LPS koraller som Dunkan, Candycane, Euphylia, Rhodactis, Ricordia, Zoas. Efter att jag börjat dosera har jag märkt att speciellt Euphylia växer mer på bredden än på länden som de gjorde förr. Alltså de får väldigt tjocka stammar. Det blev en märkbar kant. Yupp, hoppas jag kan få lite hjälp med min fundering.
  10. Om en korall har mun. Har de då en mage? (förtydligande: magsäck)
  11. Hej. Jag har också så noterat detta fenomen. Jag lät dem ligga kvar för att se om de förökade sig själv på detta vis. Men de tynande bort efter en vecka. Jag såg en pepparmint räka käka upp en polyp som ramlat av, men det var nog mer tillfälle än något annat. Om jag får gissa tror jag att det är räkor och/eller krabbor som sliter av polyper när de går för hårt på korallen för att hitta föda inuti munnen. När de kommit på detta fungerar korallerna som en godis maskin.
  12. Nu vet jag vad det är! De är Galaxea. Hittade av en slump ett gammalt kvitto med namn på koraller
  13. Ja, jo det gör de väll men de är så små att det är svårt att se.... Jag ska börja med att dosera har aldrig gjort det tidigare. Då kanske den växer till sig. Tänkte börja med kalkwaser för det har jag hemma. Eller finns det bättre förlag att dosera??
  14. Vad har jag köpt. Lätt eller svår? Har haft den ett år men växer väldig långsamt. Tacksam för hjälp.
  15. Nej. Jag menar mycket kortare tid än så.
  16. Hej. Det var längesen jag var inte på forumet. Men en tanke har slagit mig. Har inte priset på salt stigit väldigt mycket de senaste året eller åren (tycker jag)?? Jag märkte detta som mäst när akvariebutiken där jag brukar köpa salt ifrån (var annan eller var tredje månad) bytt ägare. Jag tänkte först att det var pga nya ägaren = nya prise, det är ok. När pandemin slog till märkte jag av det ännu mer.... Jag kör Red Sea den blåa hinken och den har stigit med flera hundra kr. Är det billigare att köra Balling? - jag tror inte det. Kanske någon har räknat på det tidigare? Vänligen skriv några rader. Tror ni att priset på salt kommer att gå ner efter pandemin? - Inte mycket tror jag. Är det någon som tycker som jag? Finns det någon som har en bra förklaring till den höga pris höjningen? Ha en fortsatt fin dag. Väl mött.
  17. fel dosering av saltet kanske...? oj gammal post...
  18. Hej. Jag ska avveckla hobbyn. Jag har ett 550L hörn akvarium med egentillverkad stativ = översvämningssäkert skåp med inbyggd brunn/avlopp och inlopp för inkommande salt och sötvatten + inkommande el. inbyggt i skåpet. Oavsett vilket du köper tycker jag att du skall tänka på översvämning vid strömavbrott och spill risken. Mitt bygge har räddat mig flera gånger. Finns i norra skåne. Lycka till.
×
×
  • Skapa Ny...