Gå till innehåll

boegmunk

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Bertil
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten

boegmunk's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Blå fisk i stim Edit: förlåt, kunde inte låta bli
  2. Tips är att kolla på ett Aqua medic Blenny som är på 80l. Billigt och du får med allt du behöver (utom en doppvärmare).
  3. Okej. Min låter betydligt mer än originalet. Trist, men får väl försöka rengöra den igen eller ngt.
  4. Visst kör du slim skim nano Skummaren? Hur upplever du ljudnicån på den jämfört med Orginalskummaren ? Mot vilken vägg i "sumpen" fäster du den? Fick min igår och det bråkar lite för mig.
  5. Lite uppdatering då. Allt flyter på bra, har stabila värden i vattnet och de levande jag har verkar trivas kanon. Har köpt en ny skummare för att få mer plats i sumpen (men kanske mest för att det är roligt att köpa grejer). Nu börjar det bli hög tid att titta på någon automatisk påfyllande av vatten då jag ej kommer ha möjlighet att fylla på avdunstningen dagligen. Tips på lämplig teknik och montering tas gärna emot. Börjar även fundera på allvar hur jag ska fixa belysningen till det bättre. Återkommer längre fram när jag vet själv hur jag vill ha det. Har skaffat två clowner och en röd BTA, riktigt kul då de hittade varandra direkt och myser på ordentligt. Jag vet precis vad någon kommer att skriva angående anemon i ett relativt nystartat kar. Än så länge funkar det bra och jag håller bra uppsikt på den.
  6. Jag håller med, dina priser var dock inte det jag önskade att diskutera i min tråd. Därför önskade jag att den skulle låsas. Så att ni kunde fortsätta "diskutera" i en egen tråd.
  7. Jag menar inte att moralisera eller så. Bara intressant att höra hur andra tänker kring sådana faktorer. Personligen skulle jag inte köpa fisk när jag misstänker att djuren far illa, men jag är inte bättre än jag skulle handla där om det var något jag verkligen behövde (läs vill ha) en söndag. Men då inte firrar utan t.ex tillbehör.
  8. Hej, Idag var jag på en stormarknad för husdjur i Stockholm (anar att ni kan gissa vart?) och blev rätt besviken. Jag har fått rådet tidigare att inte handla där men jag ville iaf kolla utbudet då det var ganska utplockat där jag annars handlar. Clownerna hade prick och det hängde slemmiga trådar från dem, filfiskarna såg oxå ut att inte vara i toppskick osv, kändes inte kul att köpa något som var där. Sen såg jag även att de hade två hajar i ett av deras kar! Dessa låg stilla på varandra, försökte gömma sig bakom ett pvcrör. Är detta verkligen okej? Hajarna var små men tanken kändes alldeles för liten för dem. Jag fick iaf en olustkänsla och gick därifrån. Kvar har jag två funderingar, vågar man köpa fisk där utan att de smittar ner allt annat i karet? Är det inte snudd på djurplågeri med hajarna?
  9. Dags för en liten uppdatering! Har äntligen, tack vare mickey fått möbeln som jag väntat så länge på, riktigt bra! Har scapat om karet och blev ganska nöjd. Fick till ett litet överhäng på övre stenen som kommer bli fint när det fylls av godsaker. Just nu har jag bara en Euphyllia, sandvändande stjärna och en liten firre som filtrerar sanden (kommer ej ihåg namnet på han). Nästa steg blir att åka runt och leta koraller och ett clownpar. Var en sväng i fredags men de enda clownerna jag hittade var för stora. Jag gillar att köpa saker lite mindre så man får följa hur de växer. Just nu är tjejjens familj på besök så då är min tid bunden, får ta någon sväng till veckan och kika hos saltaffärerna runt Stockholm!
  10. Haha, där ser man! Och jag som varit lite missnöjd att jag inte gjorde som er med ytavrinningen Bänken som karet står på i dagsläget är lite sne så att karet lutar framåt. Det gör att skummaren inte får tillräckligt med vatten om inte nivån i framkant är typ 0.5cm från glaset. Sjukt irri men det löser sig snart. Jaa, vet inte riktigt hur man skulle skicka den. Slå in i bubbelplast och kartong och skicka med bussgods borde väl fungera? Jag för över pengarna idag ifall du listar ut hur vi skulle göra Har skaffat en euphyllia till karet som verkar må hyffsat bra. Har varit fint uppblåst men igår så drog den ihop sig lite vid ena huvudet. Är detta något man ska vara orolig för eller gör dom så ibland?
  11. Hah, hade jag inte fått besök ihelgen hade jag tusan gjort det hade kunnat ge ett högt överpris för att få den så snart som möjligt. Jag är ju helt ny i den här världen men jag stör mig otroligt på att det verkar vara omöjligt att få leveransbesked på saker och ting. Det känns som att många tillverkare och försäljare inte känner till Internet! Ja menar, måste skicka ner en kille till Tyskland för att se om tillverkaren har några möbler i lager, för de svarar inte på mail eller telefon. Känns omodernt så det sjunger om det! Jaja, nu har jag klagat färdigt. Kanske bara att vänja sig. Jag valde att inte försöka såga ut ytavrinningen som du Andy då jag var rädd att det skulle se dåligt ut. Tycker dock ändå att det ser helt ok ut att såga ut som jag gjorde. Jag tömde hela 9kg sand i karet, har fått tipset att ta bort lite. Vad anses vara ok för att det inte ska vara för mkt?
  12. Ja, något sådant har jag tänk på själv, får se hur set blir. Har inte gjort något med karet ännu, väntar fortfarande på besked när jag får min möbel. En bild på hur karet ser ut nu Näe jg enbart lagt i sten och sand skickar jag med iallafall.
  13. Kan du inte lägga upp en bild på hur det ser ut? Väldigt nyfiken Och kanske viktigare, är du nöjd med Ljuset?
×
×
  • Skapa Ny...