Gå till innehåll

Robbanbobban

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Robin
  • Stad
    Sollentuna
  • Akvarievolym
    2 sötvattenskar(73/112) som förhoppningsvis blir salt framöver.

Robbanbobban's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jo helt rätt, har lånat hem saltvattensakvariet av daniel knop så blir till att läsa på hela veckan !
  2. bah har kollat runt lite...lite för svårt eller rättare sagt väldigt svårt...blir nog en begagnad skummare på forumet
  3. Hmm..hur lätt/svårt är det att bygga en egen skummare? jo helt rätt blir billigast och bäst i längden med skummare.
  4. Helt rätt med frakten, ska försöka hitta begagnad men det kanske är värt att köpa ny så slipper man skrubba alger?skönt att man inte är ensam att ha slitna jeans ! vart hade ni hittat btn för 300? Skummarna var inte så billiga Nicklas men då kanske det är värt med spenderarbyxorna alt hitta begagnad speciellt deltecen fast man är fortfarande inne i sötvärlden där man kan hitta innerfilter för 300 spänn som duger så 2000 kanske är rimligt inom salt:) Edit: blir nog ändå inte deltecen iom att man har småbarn som gärna pillar överallt, ska kolla på forumet efter skummare det mesta blir nog inköpt här iom att blocket och tradera inte har några saltgrejer alls. Blir då bubble magus eller tunzen om ingen annan har förslag på skummare?
  5. Tack för svar precis de måtten ett aquael kar, då får det bli en btn eller ett bygge i frigolit direkt mot bakrutan , blir väl en påhängsskummare då några tips på en bra sådan? Då ska jag försöka leta runt efter antingen koralia eller tunze, Har inga spenderarbyxor bara slitna jeans:skrattar:
  6. Hej allihopa är helt ny på salt och tänkte därför starta upp en tråd där jag kan ställa dumma frågor och fortlöpande post bilder varefter karet går framåt Har enbart haft sötvattenskar men känt ett sug efter att starta ett saltkar ett bra tag. Har läst på massor på forumet i nybörjartrådar och även andra trådar för att samla på mig kunskap iom att salt och söt kar skiljer sig markant. Har 2 sötkar i dagsläget ett på 73 l och ett på 112 l och resonerade lite så att det är lättare att hålla bra värden och lyckas med ett lite större kar därför har jag valt att göra om mitt 112 l till salt istället för 73 l . Har först tänkt börja med att sälja av mitt 73 l och alla växter för att öka på plånboken för att kunna starta igång. Tekniken i dagsläget är 2x18 watts belysning vilket jag vet är för klent för alla koraller så där behövs det uppgraderas hur mycket behöver jag uppgradera för att kunna ha koraller överhuvudtaget tänker främst mjukkoraller till en början? Har ett innerfilter på 450 l/h vilket inte kommer räcka till så ska antingen behålla innerfiltret samt köpa en streamer kanske en koralia 1? Kan det vara passande? Eller lösa det på annat sätt. Har även tänkt bygga en bakgrund i frigolit slänga på husfix och lacka som man kan ha i sötvattenskar, går det även i saltkar? Bakom bakgrunden tänkte jag gömma diverse teknik som doppvärmare innerfilter, kan man även ha skummare i karet bakom bakgrunden? Det är mina frågor just nu kommer komma med tusenandra men man måste börja någonstans postar även en bild på hur karet ser ut i dagsläget.
  7. Tack så mycket! Men hur kommer det sig att det skiljer så mycket i värden emellan olika batcher? Edit:kanske får skapa en projekttråd med mitt kar med nybörjarfrågor istället:)
  8. jag som är ny på detta vad innebär batch ? Edit: Förstod nu är det så stor skillnad mellan från gång till gång?
  9. Haha ne inge stridsvagn , så det blir nog billigast så^^
  10. Helt rätt båda två, drakfisken har exempelvis billigare tester, jo frakten kan vara tjuven blir nog till att åka till triton dåÄr TropicMarin pro reef bra salt?Duger det till en nybörjare som jag?
  11. Funderar snart på att dra igång ett saltkar och kollar runt lite i de olika butikerna på nätet angående salt men när jag jämför triton med drakfisken så skiljer det på mer än 200 kr för samma salt hur ät detta möjligt? Är det någon skillnad mellan dessa? http://drakfisken.se/salt/1379-tropic-marine-pro-reef.html www.tritonakvarium.se/product.asp?product=1466 det är 10 kg hinken jag syftar på...
×
×
  • Skapa Ny...