Gå till innehåll

qaws

Medlem
  • Antal inlägg

    42
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Andreas
  • Stad
    Linköping
  • Akvarievolym
    250L

qaws's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Provade men utan resultat. Har haft detta problem sen migreringen. Detta kommer upp som felmeddelande: http://i46.tinypic.com/ieqbsk.jpg IMG-taggar från annan server:
  2. Såg denna jämförelse på youtube. Är det verkligen så här stor skillnad? Eller är det bara att T5'orna är betydligt blåare och därför "kväver" färgerna? T5: MH:
  3. På mitt RSM250 så använder jag en skrapa med filtervadd som kommer åt hörnen.
  4. Köpte 2 små clowner idag, dock så är gyltan på dem. Så clownerna trycker i ett hörn hela tiden. Får se om det lugnar ner sig, annars så får nån av dem flytta.
  5. När jag skrev att räkan fortfarande levde så var han rödrandig. Nu ser han ut så här: SvG bilduppladdare fungerar fortfarande inte för mig, här är en länk om det inte fungerar: http://i49.tinypic.com/2ibhkwy.jpg
  6. Japp det var nog bara skalet. Räkan lever fortfarande i alla fall!
  7. Kommer hem och ser min räka Stenopus hispidus sitter i en mjukkorrall ganska högt upp i karet, räkan är normalt sett blyg och brukar gömma sig. Sen ser jag att han släpper korallen och åker med i vattenets flöde, och det sjuka är att han kommer tillbaka nära pumpens utblås och BRYTS PÅ MITTEN! Stjärten åkte åt ena hållet och resterade åt andra hållet. Helt sjukt att se det här "live"... Håvade upp den större delen av räkan men stjärten hittar jag inte.. Får kolla vidare imorgon.
  8. Efter jag har börjat med Red Sea NO3 : PO4 -X och ställt ner ljuset till 5h per dag så känns det som cyanon inte växer längre. Men jag får ha tålamod. Fick ett samtal: - Hej vi har fått en felanmälan att det är fuktskador under din granne. - Okej.. - Vi tänkte komma och mäta det under dagen om det passar? - Javisst Hoppas det inte har något med akvariumet att göra bara!
  9. Paypal skulle inte jag kalla någon säkrare metod för att göra affärer. En "mellanhands" affär är säkrast som köpare, så som paysongaranti, internetgirot och blocketpaketet. Men dessa tjänster brukar kosta 150-300kr inkl frakt beroende på vikt och belopp.
  10. Jag förutsätter att du redan har justerat temperaturen på doppvärmaren. Har du en fläkt som blåser ut luft över vattnet?
  11. Det var nån djurbutik i Ingelsta som hade ett gäng clowner och ett tomt jäkligt skitigt clownhotell till salu. Annars närmast lär vara Korallfisken i Linköping.
  12. Om man har en dyrare hund, katt eller fågel så brukar den alltid vara försäkrad. Försäkrar man även fisk?
  13. Jag förmodar att det är snäppet dyrare här i Sverige. Men jag står ändå fast i att det ger en prisbild om något kostar några hundra eller några tusen.
  14. Om man betalar nästan 26000kr för 1 fisk då har det spårat ur! Men trevlig sida för en annan nybörjare så man kan få sig en prisuppfattining på fisk och koraller istället för att fråga ut min lokala handlare om pris på varje sak.
  15. Jag har redan över 20 ppm i nitrat, så har börjat med nitrat och fosfat remover. Hjälper det inte när värdena sjunker så blir det prova något som "red slime remover". Någon med RSM som har provat uppgradera nattbelysningen?
×
×
  • Skapa Ny...