Jump to content

Alexraptor

Medlem
 • Content Count

  655
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

166 Excellent

1 Follower

Contact Methods

 • Website URL
  http://aquatic.alexraptor.com/

Profilinformation

 • First name
  Mark
 • City
  Kvänum
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-04-09
 • Antal år inom saltvatten
  Sedan våren 2005
 • Akvarievolym
  61
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2x24w Hagen Glo T5HO, Marine Glo + Power Glo.
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Bubble Magus NACQQ
 • Antal år inom sötvatten
  Sedan 2001
 • Storlek på sump
  30

Recent Profile Visitors

2,232 profile views
 1. Själv rekommenderar jag skarpt Maxspect Glaive Marine 40W. Mitt 60-liters low-tech kar, belysning och en pump, inget mer.
 2. Konstigt, har själv ett kar som är väl inväxt med anthelia, men dom verkar inte orsaka någon skada till vare sig SPS eller LPS. Det enda negativa jag har upplevt är att SPS koraller sprider sig själv lite trögare. Anthelian vill heller inte ens växa någonstans i närheten av min euphyllia. Hur har dom tagit död på euphyllian? trängt ut polyperna?
 3. Fast nu är det ju faktist så att det här är orginalfärgerna. Den här bilden kanske hjälper att ge lite kontrast mot allt det blåa.
 4. Får ursäkta för dom tomma bilderna, men jag stängde ner mitt Flickr konto för ett litet tag sedan då dom bytte ägare. Men tänkte ploppa ner den här fina bilden här istället för att starta en ny tråd. Får jag presentera en närbild av en koloni "Sarcothelia edmondsoni" med ägg?
 5. Då hade det visst gått ett tag sedan man gjorde ett inlägg här. Har hänt en hel del. Dåliga först är att min Mandarin och en av mina Clownfiskar strök med i höstas av någon slags tarmparasit. Mandarinen gick ej att fånga in för behandling då han var extremt skygg, och efter att han indirekt haft ihjäl min hona så skulle jag banne mig inte riva ner revet i jakt på honom! Min clown hona var så illa däran att jag till slut blev tvungen att avliva henne, behandligen kom helt enkelt för sent. Clown hanen däremot verkar ha klarat sig bra och är väl nu en hona som är vid god vikt och häl
 6. Ärligt talat har jag ingen aning om vad som har triggat dom. Vattnet är rätt normal för sommaren för mig. SG runt 1.026, dagstemperatur runt 83-84F. Däremot så har jag gjorde jag en rejäl 60%'igt vattenbyte en kväll för ett par dagar sedan, samt så har jag en ny Maxspect RSX som har kört på LPS/SPS preset som jag nyss kört upp styrkan till SPS Dominant också för några dagar sedan. Det jag också kan saga är att dom verkar köra igång på kvällen. Klippet filmade jag 18:45, och dom körde igång idag igen runt 19:52.
 7. Igår blev vattnet lite smått grumligt I mitt 96 liters kar och fullt med ägg från mina euphyllior! Håller på att hända igen nu andra dagen I rad! Har någon någonsin upplevt något liknande?
 8. Det konstigaste hände idag när jag skulle limma fast en fragg i ett av mina kar. Upptäckte den här mystiska klungan uppe vid vattenytan när jag skulle starta pumpen igen. Dom verkade dra sig till en av LED spotsen då hela klungan flyttade sig efter den när jag försökte skjuta undan lampan för en bättre bild. Är det någon som någonsin sett något liknande?
 9. Låter ju konstigt, kör själv med Red Sea Coral Pro och har aldrig haft problem med att blanda över natten eller ens ett par dagar. Däremot så har jag upplevt att det kan bli utfällning av Kalciumkarbonat om det får stå och blanda i mer än en vecka.
 10. Intressant läsning, fast det hade jag varit kul om dom hade nämt akvaristernas bidrag till detta projekt.
 11. Maxspect Glaive är ju en superbra och jätteprisvärd lampa! Mina Koraller har aldrig varit så färggranna! Har haft den igång i snart 2 månader nu. Min Gul-Gröna Montipora som jag har haft i så många år håller till och med på att skifta färg!
 12. Nej tyvärr, jag har inte försökt mig på en sedan dess. Däremot så har jag haft ett starkt sug på sistone att försöka igen då det nu finns bättre foderalternativ på marknaden. Ett foder som heter Reef Pearls med en foderstorlek på 5-200 mikrometer verkar väldigt lovande.
 13. Jag känner med dig, mina allra första korall som jag köpte var en alveopora, som gick samma öde till mötes.
×
×
 • Create New...