Jump to content

Alexraptor

Stödjande medlem
  • Posts

    763
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    17

Alexraptor last won the day on September 20

Alexraptor had the most liked content!

1 Follower

About Alexraptor

Contact Methods

  • Website URL
    http://aquatic.alexraptor.com/

Profilinformation

  • First name
    Mark
  • City
    Kvänum
  • Stödjande medlem t.o.m
    25-06-2024
  • Antal år inom saltvatten
    Sedan våren 2005
  • Akvarievolym
    61
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    2x24w Hagen Glo T5HO, Marine Glo + Power Glo.
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Bubble Magus NACQQ
  • Antal år inom sötvatten
    Sedan 2001
  • Storlek på sump
    30

Recent Profile Visitors

3,171 profile views

Alexraptor's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • Very Popular Rare
  • Dedicated
  • First Post
  • Posting Machine Rare
  • Collaborator

Recent Badges

273

Reputation

  1. Tror faktiskt att kampen mot Dinoflagellaterna kan vinnas! Har börjat med vattentransfusioner från mitt 61-Liters rev, i samband med att jag gör vattenbyte på det karet, och får på så vis ett naturligt tillskott av näring, och även annat biologisk material som förhoppningsvist hjälper till att återställa balansen har. Samtidigt passar jag på att manuellt suga ut ansamlingar av dinoflagellater på sandbädden. Har även börjat dosera Nitrat och Fosfat, samt matar rikligt om nätterna med korallfoder. Har även fått en explosion av copepods, vilket min lilla tjocka korv till Scooter uppskattar väldigt mycket, samtidigt som jag fortsätter att vara generös med pelletsfoder som han glatt musmar i sig.
  2. Börjar till att bli bra färg på den här acroporan nu!
  3. Nej, generellt sett föredrar jag att köra på naturligt med minsta möjliga tillsatser. Normalt kör jag inte heller mekaniskt filtrering på mina kar. UV är som sagt ett måste för mig, eftersom fytoplanktonen är roten till problemet från första början. Allt hänger på att neutralisera dem och återställa näringsbalansen.
  4. Blä! Dinoflagellatutbrott! Så fort näringsvärdena börjar stiga så blommar phytoplanktonen upp och nollar fostfaten! Nu har prorocentrum dinoflagellaterna slagit rot här också. Verkar som jag får köra UV-filtret på permanent basis tills vidare, för att alls ha någon chans att få till normala näringsvärden.
  5. Grabbarna har tack och lov letat sig runt till en annan sten/plats med lite bättre insyn på deras aktivitet. Edit: Verkar som pistolräkan har bestämt att all stenarna tillhör honom. Just nu är han i stånd med att gräva en kanal mellan stenhögen och bumligen, medan gobyn står på vakt.
  6. Kom en ny leverans från Aquariatech igår, hälsa på det nya gänget!!! Kan också tillägga att pistolräkan och gobyn är kriminella! De har redan kidnappat en fragg som sitter på en förvånansvärt stor fraggsten! Räkan är fullständigt grävtokig, och hela karet är lite disigt just nu! Banggai kardinalerna förvånar lite, har ganska starkt flöde och jag förväntade mig att de skulle söka sig till lungnare hörn och fickor, men icke! De insisterar att simma mot strömmen. Men tror det ändå finns en viss logik bakom, då de pickar av och på, på poddarna som kryper runt på glaset. Och det måste jag ändå lyfta som väldigt positiv effekt av planktonblomningen. Det finns redan minst lika mycket småkryp i karet som det gör i mina andra system med flera år på nacken!
  7. Oh fan! Det var inte dåligt!
  8. Instämmer! Kikat runt lite på pumpar från andra märken, som tex maxspect, och de imponerar inte. Tunze är inte ömtåliga och de behöver inte servas hela tiden, de bara funkar!
  9. Kolla att du inte har saltavlagringar som går över kanten någonstans, de är ruskigt effektiva på att suga upp och över vatten, som en hävert. Särskilt vid silikonskarvarna i hörnen på karet.
  10. Måste säga att det är ganska rogivande att se ett sådant hälsosamt täcke av grönalger över glaset. Har inte sett en sådan här tillväxt i ett kar på många år och dar. Roliga är ju också att jag faktiskt har lyckats starta upp ett kar nu utan "the uglies", som jänkarna kallar det. Även om planktonblommningen höll i sig väl länge, så tror jag ändå att den har haft en mestadels positiv inverkan på systemet.
  11. Tackar! Den har haft framgångar och motgångar, men förblir mitt bästa system hittils, med bara pump och lampa. O Ja! Har faktiskt lyckats börja locka fram lite nya färger den sista månaden, syns inte så bra på bild, men den har en subtil grönskrimmrande nyans nu. Skaffade en diffusor till lampan i somras, och fått lite bättre spridning och även kunnat öka intensiteten utan att bleka korallerna i mitten.
  12. Tog ett par bättre bilder med systemkameran. Älskar färgerna som jag får utav Maxspect Jump lampan! Har förresten också varit och trimmat/rivit lite på stjärnpolyperna, då det börjat växa ut från stenen och blivit lite för närgågna på hjärnkorallen.
  13. Gjort lite små ändringar. Euphyllian sprack vid basen ännu en gång så nu är de två. Mina gröna zoanthus sitter på sandbädden igen, efter att överskottet av polyper har funnit fast mark att vila sig på. Skalade loss några kluster av polyper och försöker få dem att etablera sig i mantis karet. Största skillnaden är att jag har kapat ner min acropora rejält. Den har nämligen växt så på höjden att den skymde basen, vilket också hade blivit angripen av skivanemoner som krupit in under, så att mycket av vävnaden hade gått förlorad. Passade därför också på att rensa fåran, som fraggpluggen stod på, från skivanemoner, och resten of kolonin passar nu alldeles utmärkt, som en pusselbit och med sten i ryggen nästan hela vägen. Få på så vis även mer utrymme att växa på höjden. Kommer se ännu bättre ut när den väl börjar växa ihop med stenen. Lite slemmig och småkinkig fortfarande. Basen har jag nu flyttat över till 144-liters karet, och det finns tack och lov en hel del vävnad kvar som kunde räddas. Planen är att dedikera hela den här stenen till just denna acropora. Det är en Acropora efflorescens, och de behöver rejält med flöde och utrymma för att nå sin fulla prakt som en flakväxade acropora.
  14. Gick tyvärr inte som jag tänkte. Så fort lamporna börjar vara på igen så blossade fytoplanktonen upp igen. Slutade med att jag köpte en 9W Green Killing Machine, some äntligen verkar ha gjort susen. Ser avsevärt bättre ut nu efter bara några dagar, dett med normal ljusperiod! Och det har äntligen gjort det möjligt för vanliga grönalger att börja etablera sig ordentligt, nu när konkurrensen är mer eller mindra borta.
  15. Häftigt djur! Men abalone är faktiskt ett snäckdjur och har ingen som helst släktskap med sjöborrar som är tagghudingar.
×
×
  • Create New...