Gå till innehåll

Niccita

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Jag köpte en sådan men modellen större, den lät som tusan bytte väldigt snabbt.
  2. Om du kan tänka dig att lägga lite mer finns denna: http://www.fish-street.com/bubble_magus_q3_protein_skimmer?category_id=88 Har själv en liknande (men större) som fungerar ypperligt.
  3. Ja, det är 5st som är omkring 1cm och ett gäng små på uppväxt.
  4. Kan det vara någon form av mussla? Petade på den när den var upp-puffad och den smällde igen fort som attan.
  5. Botten som min korall är fäst på växer detta på. Det är hårt, men ser ut att kunna bli större ibland. Har växt rätt snabbt. Från början syntes ingenting men nu är det på flera ställen. Har kollat runt på reeflex, men då jag inte har en aning om vad det kan vara går det inte så bra. Jag ber om ursäkt för de dåliga bilderna, har bara telefonen tillgänglig.
  6. Jag köpte dessa, och är inte besviken. Nu har jag inte hunnit få i mer än sten och sand, men det jag läst är positivt. http://www.fish-street.com/key_aquarium_led_lighting_europe_version?category_id=118
  7. Hej! Min sambo skulle ner och handla lite sand till det nya karet men kom hem med en superfin ny rörmask. Grejen är bara det att den inte riktigt verkar gilla påsen och är ute och slirar utanför röret. Jag vet inte om jag vågar stoppa ner den utan rörets trygghet då de redan existerande invånarna är väldigt nyfikna och jag är rädd att de skadar den. Vågar jag göra det ändå? Ska jag vänta och hoppas att han hittar ner i röret igen? Det enda alternativ som finns är att stoppa ner den i nya karet som bara stått med sten i drygt en och en halv vecka.
  8. Då jag är väldigt novis vad gäller detta måste jag fråga, jag ber om ursäkt om jag är jobbig eller tjatig! Har suttit och googlat runt en massa och fann dessa: http://www.fish-street.com/key_aquarium_led_lighting_europe_version?af=ukmal Är det ens värt att fundera på? Om de är ok, vad ska jag då välja?
  9. Jag har suttit och letat efter begagnat som en tok men inte funnit något. MH är jag lite osäker på. Kan visserligen köra på originalbelysning (med nya rör och reflektorer), men det känns också dumt. Synd att nästa månad är en "vatten o knäckebrödsmånad", även utan inköp av belysning. Då skulle jag lätt väntat o kört på 2x 120W.
  10. Det är ett stag. Jag vet inte hur jag ska göra, lär inte ha råd med 2 120W inom den närmaste framtiden.. Svåra val, minsann.
  11. Här står det en del http://www.reef2reef.com/forums/maxspect/91545-maxspect-razor-1st-impression-6.html men har lyckats tappa bort resten av länkarna. Ska leta vidare!
  12. Det ska inte störa nämnvärt enligt min efterforskning. Hittade en del trådar när jag googlade på det.
  13. Har streamers och skummare i vardera hörn, så det är inte det största bekymret. Med lite sämre ljus ser man det kanske inte lika bra Jag kommer köra mjukisar/några sps mest är planen.
  14. Vi fick en glad överraskning då vi öppnade våra lönespecar idag, så det lutar åt att det blir den efterlängtade Razorn. Frågan är bara, tror ni en 160w 16k räcker? Enligt beskrivningen räcker den till ett LPSkar på 120cm, men butiken jag talade med säger att det absolut inte kommer att räcka. Kommer inte att köra med sps (just nu, iaf).
  15. Vi har faktiskt inte kommit så långt ännu, en sak i taget Vi tänkte besöka Korallfisken i nästa vecka och se vad de kan rekomendera. Antagligen kommer vi hem med mer än vi räknat med som vanligt. Självklart kommer det upp en tråd med bilder när det "är på riktigt"!
  16. Tack för era svar! Det får nog bli originalramp först, och samtidigt leva på knäckebröd för att kunna införskaffa det andra så snart som möjligt!
  17. Hej! Jag är en såndär ny men som ändå smugit omkring i mer än ett år här. Jag och min sambo planerar att göra om vårt Rio 240 till saltvatten. Jag har fått upp ögonen på Maxspect Razor, men tyvärr tillåter inte ekonomin riktigt så stora utsvängningar ännu. Min fråga lyder då, skulle det fungera (i alla fall temporärt) att använda sig av originalrampen? 2x54W t5 + reflektorer, eller är det en riktigt dålig idé? Glömde nämna att det i korallväg främst kommer att röra sig om mjukisar i början.
  18. 25 år och jobbar på kundtjänst hos en av teleoperatörerna. Sambon som jag, sakta men säkert, dragit med i intresset är 34 och jobbar i en spelbutik.
×
×
  • Skapa Ny...