Jump to content

Klubbsson

Medlem
 • Posts

  1,291
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://come.to/iag

Profilinformation

 • First name
  Daniel
 • City
  Eskilstuna
 • Antal år inom saltvatten
  5
 • Akvarievolym
  1580
 • Akvarie mått
  200*60*60 +150*60*60
 • Antal år inom sötvatten
  15
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  170

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Klubbsson's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

10

Reputation

 1. Har en armatur aqualight med 2st T5 rör, dom har fått för sig att dom alltid vill slockna ca 2-10sek efter man har slagit på dem:jävul:. Trodde först att det var någe kajko med timern, men den verkar oskyldig denna gång...... Har ni några tips? rören? tändaren? rören är nog 3 år gamla.
 2. Hummmm, inte viste jag att det fans guppi i reven. 5200100Guppi, en minimodell av korallrevsfisken, drivs av en fjäder50:- http://www.folkpool.se/pool-produkter/bad-och-lek/simmande
 3. Jag har hitils bara sett ett akvarium som har vart helt tyst, Gabbis 300L. Så det går men det är allt annat än lätt. Pumpar som tex tunze, deltec och reddragon är väldigt tysta men kostar en slant. Sen träffade jag på en kille för väldigt länge sen som skulle bygga sitt nästa kar med en tunn plexiskiva framför karet och en luftspalt imellan för att få ett absolut tyst akvarium.
 4. Din spånskiva i golvet är tängt att klara 200kg/kvadraten. Det är i samanhanget inte så himla stort jobb att bryta upp golvet och förstärka med fler reglar. Om man vill vara på den säkra sidan. Men en 30mm formplyfa funkar nog med, själv har jag en 25mm under mitt kar.
 5. Alla skummare kan skumma över, vattenbyten, rengörning matning med artemia, fiskdöd mm kan få en skummare att få fnatt. Och det får alla skummare mer eller mindre. Jag har själv kört den som påhängsskummare men det är inte något som jag kan rekomendera. På slutet hade jag min i sumpen. Det enda negativa med skummaren jag har uppleft är ljudvolymen. Den började låta mer efter hand. Men det är en skummare jag kan remomendera.
 6. Att den inte äter på en vecka efter en flytt är i sig inget konstigt eller ovanligt. Så det behöver inte vara fel på ditt vatten. Så det är bara att fortsätta att försöka, prova mussel kött på burk. Kanske inte helt rätt för en drake men det fick min muräna att äta efter 6 månaders fastande.
 7. Den är skitsvår! dom brukar tyvärr dö av svält inom 6 månader. Dom äter artemia, mysis och glasrosor med stor aptit. Men det verkar som det inte räcker. Ett 720 med 170kg sten räckte inte för att livnära min förra mer än 4 månader. Så det dröjer nog ganska länge innan jag provar med en ny fast att jag har ett större kar. Men visst är den vacker.
 8. Det råder lite delade meningar om detta. Siliconet torkar alltid i dom tunna kanterna med tiden. Har man svart silicon så slipper man se detta, fast det fins ändå där.
 9. Dra ett PM till Stefan Molin här på guiden, jag har ett svagt minne av att han har ett förflutet som sotare. (kan vara helt fel). Så bode du kunna få ett ordentligt svar.
 10. Byggnormen säger att det ska vara isolerat. Annars så skulle det droppa vatten om varenda frånluftskanal på vintern, då dom i regel ligger på vinden eller andra ouppvärmda ytor. Själv låter jag fukten från akvariet gå in i frånluftvärmepumpen.
 11. Är det nystart så vill jag rekomendera "Cured LS" en sten som har legat i ett akvarium ett tag och har ganska lite liv på ytan. Vissa delar av det som är på ytan kommer att dö under transporten och har man då ett nytt akvarium så får man en större nitrattopp ju mer "dött" material man stoppar ner. Det endra säkra sättet att ta reda på om en sten är levande eller inte är att slå sönder den. Och det är ju ett säkert kort om man vill bli utkastad från en butik Det är ganska sällan man får med en kul liftare, LS kollas noga innan den finns till försäljning.... Bläckis, Sniglar är faktiskt bland det svåraste att introducera i ett kar. Dom är känsliga för transporter och alla förändringar. Men när dom val har etablerat sig i karet brukar dom vara väldigt härdiga.
 12. Jag tror inte att det ska vara några problem om du har en mekanisk frånluft i garderoben. Men du bör nog göra något åt väggarna i garderoben så fukten inte kryper den vägen. Tex våtrumsväv eller dyligt på väggarna, även golvet kan vara bra att försegla då ett akvarium innebär en massa slabb. Är dina ventilationsrör odentligt dragna och isolerade så ska det inte vara några problem med fukt i dem. Och är det frånluft ska den utsugna luften inte passera några fler rum. Så det ska inte bli nån fukt för övrigt i huset.
 13. Ja timers är ett gissel, Jag har provat en uppsjö varianter genom åren både digitala och analoga, jag upplever dom analoga som mera pålitliga än dom digitala. Dom kommer mestadels från classe. Fast jag igentligen inte als nöjd med dom. Alla timers har en förmåga att dra sig och visa fel tid efter ett tag. Ska man verkligen behöva köpa sig en IKS bara för att lyset ska tändas och släckas på samma dig? Någon som har ett bra förslag på pålitliga timers?
 14. Han kanske vill ha ett krabbakvarium? det vore ju ganska coolt
×
×
 • Create New...