Jump to content

Gandson

Medlem
 • Posts

  99
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gandson

 1. Jag skrubbade och mörklade stenen i ca 1-2 veckor och nu är den fri från alger
 2. Blåser upp sig och blir större!
 3. På mina blir det stor skillnad när jag matar dem!
 4. Gandson

  LED fråga!

  http://m.aliexpress.com/item/939579042.html
 5. Gandson

  LED fråga!

  http://m.aliexpress.com/item/938657634.html skulle en Sån funka till mitt kar?
 6. Gandson

  LED fråga!

  tack!!! det va precis ett sånt svar som jag ville ha!
 7. Gandson

  LED fråga!

  okej, jag har letat som fan , har inte kunnat hitta hitta det...har väll letat för dåligt då!
 8. Gandson

  LED fråga!

  Finns det ingen på hela SVG som har ett 330L akvarium med LED som kan berätta???
 9. haha, Ja de simmar precis som en manet! jag hade också ett helt gäng sånna i mitt kar dock så verkar de försvinna efter ett litet tag.. kanske kan vara allt petande?
 10. Gandson

  LED fråga!

  Jag sitter och tittar runt på ledramper! Mitt kar är på ca 330 L och har måtten 125(L)*50(*55(H)CM Min fråga är hur många W led behöver jag? Dessutom vilken lins behöver jag då djupet är 55 cm? hur mycket av rampen bör täcka akvariets yta? Tacksam för svar! MVH /Gandson
 11. Hur har det gått?? jag har ju också haft brineworms i mitt kar ett bra tag men det tog en bra stund innan den irriterade min BTA, men då betedde den sig precis som bilden beskriver... Men det finns säkert en hel del människor här med betydligt mer erfarenhet än mig som har ett bra svar!
 12. Skulle kunna vara http://www.reeflex.net/tiere/2356_Nausithoe_sp.htm
 13. Mina har sett ut så från och till... I mina fall har det varit antingen för lite ljus eller att du har en streamer riktad mot eller på den så att det blir för strömt! En gång var det pga en brineworm höll till under den och irriterade!
 14. Jag har en wg310 liggandes då jag har ett större kar nu! Jag kan inte tycka att den väsnades alls mycket! Och den skummade på bra!
 15. Skulle mycket väl kunna vara att den ska dela sig. Min såg också ut så en tid innan den dela sig...Men det lär du märka, för min tog det nog inte mer än en timme att dela sig!
 16. Okej det har jag funderat på också men var hittar man det då? Har letat runt men utan resultat :/ hittade dock en men den kostade 400:- tyckte det va rätt saftigt för en plastventil!
 17. Ah, tack så mycket! Nu kom jag på vad som va fel haha... Jag började nog för tidigt i morse nu till en annan fråga... Hur får man bort det där extremt jobbiga sörplandet? Filtervadd?
 18. Håller på att starta upp mitt nya kar men jag får inte rätt på overflowen! Antingen så pumpar den i för lite eller för mycket. Pumpen går inte att reglera, går det med overflowen? Måste ju få det synkat annars vågar man ju inte lämna lägenheten :S tacksam för snabbt svar
 19. Sorry att jag spammar! Men ja den simmar runt, när den simmar så ser den exakt ut som en manet!
 20. Ser dock inte ut som en Staurocladia oahuensis om man tittar på bilder! kanske ser likadana ut om man jämför med min dåliga bild! Jag hade ju hoppats på en manet låter mycket roligare
 21. Såg den för första gången idag och den har inte suttit på rutan tidigare så jag antar att den kan simma Den kom fram efter att jag haft "månljuset" igång i några timmar. Hittade några större efter en stunds letande och dem ser EXAKT ut som http://www.reeflex.net/tiere/2356_Nausithoe_sp.htm BILD 9... den ligger ju dock under "jellyfish" på reeflex och kan bli 4-5 cm stor , någon som lyckats få dem så stora? någon aning som vad som är på bild 1? det växer ut något ur "klumpens" centrum!
 22. Hah! fan jag är lite stolt nu XD börjar kanske lära mig leta i reeflex!!! kan bild 2 vara: http://www.reeflex.net/tiere/2356_Nausithoe_sp.htm ALLTSÅ en manet?
 23. Har några saker till jag skulle vilja få hjälp med ;D Bild 1 Bild 2 Bild 3 Kan sniglen på bild 3 vara http://www.reeflex.net/tiere/3008_Ho...ma_pilulum.htm ? Jag såg för en liten stund sedan att jag lyckats få en "snigelinvasion" jag förstår att det inte är lätt att tyda mina usla bilder, men hoppas att det går! Tack manks för tipset! ENTER funkar och jag hoppas att bilderna syns nu?
 24. Har några saker till jag skulle vilja få hjälp med ;D bild1 [ATTACH=CONFIG]94504[/ATTACH]bild 2[ATTACH=CONFIG]94505[/ATTACH]bild 3[ATTACH=CONFIG]94506[/ATTACH]...av någon anledning så fungerar inte ENTER knappen :S så därför ser det ut som det gör! Kan sniglen på bild 2 vara http://www.reeflex.net/tiere/3008_Homalopoma_pilulum.htm ? jag förstår att det inte är lätt att tyda mina usla bilder, men hoppas att det går!
×
×
 • Create New...