Jump to content

Keller

Medlem
 • Posts

  556
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Keller last won the day on April 15 2018

Keller had the most liked content!

Profilinformation

 • First name
  David
 • City
  Nykvarn
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-05-08
 • Antal år inom saltvatten
  0,1
 • Akvarievolym
  330 liter ca
 • Akvarie mått
  100x50x55
 • Akvarietillverkare
  Akvastabil
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  LED, 160W 16k Razor
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Bubble magus
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Allt liv som dyker upp utan att man adderat det medvetet
 • Antal år inom sötvatten
  ca 30
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  25
 • Storlek på sump
  80

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Keller's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Reacting Well

Recent Badges

125

Reputation

 1. Keller

  Gul Kirurg

  Aha där ser man. Tack för svaret.
 2. Keller

  Gul Kirurg

  Jag har varit lite off några år och inte kollat forum eller så. Efter en renovering i vardagsrummet som krävde flytt av mitt halvt avsomnade akvarium fick jag för mig att byta ut all sten som det kryllar av glasrosor i och i princip "starta om". Så jag har börjat läsa i trådar igen och slås av att gul kirurg t ex gått upp något sanslöst i pris. Varför är det så? Jag har en som nu under renoveringen simmar i en 110 liters plastback men den kostade inte mer än en femhundring då jag köpte den. Nu ligger de på 3000. Vilken jädra investering det hade varit! Bättre än börsen alla gånger.
 3. Okej hehe jag tänkte att du hade nån slags akvariedator med en miljard probar som kunde mäta allt det där och ständigt uppdatera informationen. Den hade jag nog betalat nästan vad som helst för. =) Bilder kommer! Det är sommar och jag har massvis annat o göra. Bada o blanda GT´s o så.
 4. I din signatur alltså. Jag har äntligen fått leveransen. Vilken jädra ljusramp! Jag har aldrig sett bättre ljus. Det är då visuellt jag menar för jag vet ju inget om hur det är för koraller osv men det lär ju inte vara dåligt i den aspekten heller. Uppdaterar med lite bilder senare.
 5. Men alltså, jag har beställt från Drakfisken och jag har bara bra erfarenheter av Hans. Jag tror att juli är sämsta tiden för supersnabb korrekt respons. Vi har en sjukt bra sommar så att han inte sitter klistrad vid datorn har jag förståelse för. Sen kanske han inte får några besked från Tyskarna också. Jag inser att jag går i försvar trots att det var jag som gnällde några inlägg uppåt vilket kanske är lite konstigt. Det är bara irriterande att det tar tid när man köpt nåt fint. Jag kan ändå inte göra så mycket nu i den här värmen så egentligen gör det väl inte så mycket. izfisk: Har du nån dator som mäter alla de där grejerna, eller lägger du in manuellt? Hur funkar det? Det vore ju smutt som tusan.
 6. Om nån undrar så väntar jag fortfarande på ljusrampen. Den ska vara skickad... Men det är två veckor sen så vem vet. Jag beställde i början av juni alltså. Det är faktiskt sjukt dåligt, speciellt eftersom det har varit så slött med information. Om nån fabrik har fått en tsunami över sig eller brunnit så att de inte kan få tag på komponenter är väl en sak, men att det ska ta två månader att få en svindyr ljusramp är inte okej. Man vill ju inte avboka heller. Jag behöver ju ljuset. Stenen och sanden har jag fått men det står bara. Kan inte göra mycket när det är 30 grader varmt sen en månad tillbaka. Bara en uppdatering ifall nån läser och undrar.
 7. Okej jag tar den kniven som hänger till höger om globalknivarna... ;-)
 8. Desto mer djup, desto bättre skulle jag säga. Men Reefer är fina som attans. ;-)
 9. Jaha ja, inga leveranser ännu. Förövrigt kan rapporteras att min enda korall och min BTA trivs bra i det "nya" ljuset, dvs Razorn utan blåljus. Det var lite oväntat.
 10. Jaha, inte mycket till uppdatering men mina nya filter till osmosen har anlänt så de är utbytta. Så det är ju bra. Jag väntar med att köra ett vattentest tills jag kommer närmare akvarierenoveringen dock. Har väntat på marco - rock från Företagsakvarium i tre veckor nu. Undrar hur lång leveranstid det blir. Det är pröjsat o klart så man får ju hoppas att de skyndar sig. Å andra sidan, varför skulle de. Hehe.
 11. Nu har jag beställt lite marco död sten, fijisand samt startbakterier. Planen är att kurera den nya stenen under några veckor i en plastbalja och när det är klart byter jag ut befintlig sten och grus mot detta. Troligen får fisken gå i en annan plastbalja då under några dagar så att jag kan montera ner allt och göra ordentligt rent. Sen blir det ny aquascape osv. Sen har jag också gjort nåt extremt korkat. Det hände sig som så att Maggan skickade tillbaka en bunt pengar som jag betalt för mycket i skatt (hur det nu är möjligt att betala mer än de redan suger ur oss) så jag kände mig nyrik och klickade köp på en splirrans ljusramp från Giesemann. Det blir overkill men det kan ju hända att man ändrar inriktning till SPS nån gång och då lär inte ljuset vara flaskhalsen. Och skulle tiderna försämras så står sig värdet hyfsat. Extremt korkat kanske är en överdrift. En grej jag har noterat med den här hobbyn är att dyrare grejer ofta är dyrare av en anledning. Tunzes nya streamer 6150 (tror jag den heter) är ett exempel på detta. Dyr, javisst, men man känner direkt att det är kvalitet rakt igenom och den flyttar vatten som ingenting annat. Nu har jag uppgraderat i princip allt så några stora kostnader framöver bör det inte bli. En doseringspump skulle jag vilja ha... Och sen lära mig hur fasiken man listar ut hur mycket som ska doseras. Jag tycker att testerna är lite för oprecisa för att man ska få ut exakta värden dag för dag. Ja ja, det blir en senare fråga. Jag uppdaterar med lite bilder sen när de nya grejerna kommer. Tack Axel för tipsen om belysningsproblemet. Jag misstänker att du anade att det skulle sluta så här till slut. ;-)
 12. Tack för informationen! Jädrar, 5 ramper. Då blir det stort!
 13. Hej Denny, Hur länge sen var det du uppgraderade LED:arna och hur kommer det sig att du vill byta? Lite skum fråga kanske men hur mycket väger den och hur mycket uppskattar du att den täcker?
 14. Jo jag vet. Det finns några intressanta objekt på köp och sälj. Jag vet inte om jag vågar köpa något begagnat bara. Helst vill man ju ha lite garanti och det finns säkert fördelar med att välja ett välkänt (och därmed dyrare) märke också. Jag håller på o klurar på hur jag ska göra.
 15. Sjukt bra pris. Jag hade slagit till om jag bott närmare och haft högre WAF...
×
×
 • Create New...